LA SANT SILVESTRE D’ONDARA MÉS SOLIDÀRIA

El passat dimarts 27 de desembre es va celebrar la 6a edició de la Sant Silvestre d’Ondara amb una gran participació però, sobretot, consolidant-se com una cursa benèfica que mescla esport i diversió. Per a aquesta edició s’han recaptat 877 euros que aniran directament a la Residència de la 3a Edat «Verge de la Soledat» d’Ondara. Tot un èxit que té com a protagonistes a tots els qui van participar així com l’Ajuntament d’Ondara per l’organització, el Club d’Atletisme d’Ondara, Ondara Custom Club i molts altres que van col·laborar en aquesta cita.

Pel que fa a la prova, consistia en una cursa ràpida de 4 km pels carrers d’Ondara amb la diferència que la gran majoria dels participants van anar amb disfressa. La victòria va ser per a Octavio Sanchis en categoria masculina i per a Mayca Sala en xiques.

El moment més esperat, però, va ser quan van donar els premis a les millors disfresses. Els guanyadors van ser una parella de recents casats amb cotxe inclòs; el segon premi va ser per als «Negres del Whatsapp» i el tercer premi per a dos veïns del poble que es van disfressar de màquines expenedores.

En definitiva es van complir el tres propòsits: fer esport, divertir-se i col·laborar per a una causa benèfica. La millor manera de dir adéu al 2016.

15672492_1342144835805621_8782326284838094264_n 15672573_1342144382472333_4432685942647582580_n 15741201_1342144665805638_3573799529984666143_n

ROSA COMPANY I MARÍA PÉREZ SÓN LES AFORTUNADES DEL SORTEIG DE NADAL DE L’ACO

Aquest dijous 29 de desembre es va celebrar el Sorteig de Nadal de l’Associació de Comerciants d’Ondara (ACO) i les afortunades van ser María Pérez Ribero, amb un premi de 500 euros, i Rosa Company Torres, amb un premi de 1.000 euros. Elles van ser dos de les participants d’un sorteig que té com a objectiu animar les compres en aquestes festes de Nadal amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Ondara.

Les guanyadores tenen de temps fins el pròxim 5 de gener de 2017 per realitzar les seues compres en establiments de l’ACO, amb un màxim de 200 euros per establiment.

En el sorteig van estar presents Juanjo Mahiques, president de l’ACO, María Dolores Mesas, Vicepresidenta de l’ACO, i José Ramiro, Regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Ondara.

D’altra banda, des d’ACO s’està aprofitant la campanya nadalenca per a anunciar la posada en marxa de la nova App gratuïta per a mòbils i tablets «Comerciants Ondara», en la que es poden trobar totes les novetats, ofertes i informació d’interès sobre els comerços associats, complementant així la informació de la seua pàgina web www.comerciantesondara.com. L’App es pot descarregar de forma gratuïta per mitjà de PlayStore.

img_20161229_135337 img_20161229_135040

 

JORNADA DE PORTES OBERTES DE PÀDEL ELS DIES 27 I 29 DE DESEMBRE A LA PISCINA D’ONDARA

Amb classes gratuïtes el dia 27 per a públic de 6 a 13 anys ; i el dia 29 de desembre a partir de 14 anys

Ondara, 23.12.16. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara i l’empresa municipal PIMON han organitzat unes jornades de portes obertes de pàdel per als dies 27 i 29 de desembre a les pistes de pàdel ubicades al recinte de la piscina municipal d’Ondara, amb l’objectiu d’introduir aquest esport i oferir unes sessions de prova gratuïtes per als interessats a practicar-ho.

Les jornades de portes obertes de pàdel comptaran amb classes gratuïtes d’introducció al pàdel el dimarts 27 de desembre a les 17 hores dirigides a xiquets i xiquetes de 6 a 13 anys, i el dijous 29 de desembre a les 17 hores, la sessió estarà dirigida a persones a partir dels 14 anys.

Des de PIMON s’ha detallat que no cal inscripció prèvia, ni tampoc portar pala de pàdel; només acudir a les pistes de pàdel el dia i l’hora prevista.

L’EQUIP HUMÀ DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA DESITJA BONES FESTES

Ondara, 22.12.16. Els membres de la corporació municipal, acompanyats pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament d’Ondara i de les empreses municipals PIMON i SINMA, han celebrat aquest matí el tradicional brindis nadalenc a la Casa de Cultura, moment que han aprofitat per a felicitar aquestes festes a la ciutadania.

ONDARA APLICARÀ ACCIONS DE MILLORA EN L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

reunio-modernitzacio-3 reunio-modernitzacio-1

Les oficines de l’Ajuntament tindran nou horari d’atenció al públic a partir de gener de 2017

Ondara, 22.12.16. Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Ondara la reunió convocada per les Regidories de Modernització i de Personal de l’Ajuntament d’Ondara amb els treballadors municipals, per a detallar les mesures que es van a posar en marxa des de principis de 2017, amb l’objectiu d’avaluar els processos de les oficines de l’administració local i aplicar accions de millora.

Segons ha explicat el Regidor de Modernització de l’Administració, José Ramiro, en 2017 es va a realitzar una anàlisi de l’administració local a les oficines de l’edifici de l’Ajuntament, per a avaluar si els processos que se segueixen en els diferents departaments són correctes o si es poden millorar, i aplicar les corresponents accions de millora.

Dins de les actuacions a implementar a partir de la primera quinzena de gener de 2017, es troba la creació d’un grup de treball compost per treballadors de l’Ajuntament i regidors de la corporació municipal, el “grup de modernització” que s’encarregarà d’elaborar un calendari d’accions per a 2017 que inclourà la coordinació de les reunions de modernització dels diferents departaments i l’aplicació de mesures de millora, així com definir la forma més eficient de treballar.

Entre les actuacions de millora de l’administració previstes, els horaris de 8 a 8:30 i de 14 a 15:15 hores es destinaran a la realització de treball intern del personal de l’Ajuntament, per la qual cosa l’horari d’atenció al públic a les oficines de l’Ajuntament d’Ondara passarà a ser de 8:30 a 14 hores a partir del mes de gener, segons ha concretat José Ramiro. Encara que parega que pot reduir-se el servei d’atenció al ciutadà, en minvar l’horari d’atenció al públic, José Ramiro ha matisat que “també és important millorar el servei de l’administració perquè siga més eficient i el temps de resposta als veïns més àgil”.

L’ALCALDE D’ONDARA VA PRESIDIR EL CONSELL COMARCAL DE SALUT CELEBRAT EL 16 DE DESEMBRE

El Consell Comarcal de Salut recolza la reobertura del servei de neurocirurgia sempre que s’assegure la màxima qualitat del servei

Ondara, 22.12.16. Divendres passat 16 de desembre va tindre lloc a l’Hospital Marina Salut la 12a reunió del Consell Comarcal de Salut de la Marina Alta. El Consell Comarcal de Salut, que està presidit per l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, està conformat per diversos representants amb interès per la salut de la comarca: associacions de veïns i veïnes, representants dels empresaris, delegats sindicals, el departament de Salut Pública, el director metge de Marina Salut, Juan Cardona, o representants polítics de diferents grups, entre altres.

Segons ha explicat després de la reunió l’Alcalde d’Ondara i president del Consell Comarcal de Salut, Zeus Serrano, es van abordar diversos assumptes; entre ells, la inclusió al Consell d’un membre com a representant d’associacions de pacients i familiars, amb l’objectiu d’augmentar la pluralitat i la representació en el consell. D’altra banda, des del departament de Salut Pública es va valorar la campanya per a promocionar la vacunació de la grip, i es va decidir iniciar diverses accions per a animar a la ciutadania de la comarca a vacunar-se del virus de la grip.

També es va valorar la situació del servei de neurocirurgia a la Marina Alta. Segons es va recordar, en 2011 es va iniciar la tramitació de l’expedient per a poder oferir Neurocirurgia a la comarca. Dos anys després, per silenci administratiu de la Conselleria, la resolució va quedar autoritzada. El 23 de febrer de 2016, la Conselleria de Sanitat va denegar el servei de neurocirurgia a Marina Salut per dos motius: primer, perquè és necessari un metge o metgessa especialista en neurocirurgia a temps complet per a poder oferir aquest servei; i segon, perquè la Direcció General d’Assistència especialitzada considera coberta la demanda amb l’oferta de la xarxa sanitària actual. Des de la direcció de Marina Salut es va sol·licitar el recolzament dels presents per a instar a la Conselleria a què torne a oferir-se a la comarca el servei de neurocirurgia. Els membres del Consell Comarcal de Salut (amb un vot en contra) donaran suport a reobrir el servei a la comarca, sempre que es presente un nou pla assistencial que complisca les exigències que marca la Conselleria. Indicant que es recolzarà el servei de Neurocirurgia a la Marina Alta, sempre que s’assegure la màxima qualitat en la prestació del servei per als veïns i veïnes de la comarca, i es demostre que el nivell de l’assistència serà el màxim.

Respecte a la situació de la Unitat de Salut Mental Infantil, USMI, Zeus Serrano va demanar a l’empresa la màxima implicació, donada la importància del tema, i va preguntar pels llistats d’espera, així com pel número exacte de personal contractat i hores dedicades al servei. Segons va indicar, estan satisfets per la formació de la USMI, però és necessari que es dispose dels recursos necessaris.

En la reunió del Consell Comarcal de Salut també es va abordar la situació actual del Centre de Salut de Pedreguer i la futura construcció d’un nou edifici. Respecte d’això, Zeus Serrano va reivindicar la urgència d’adequar l’actual centre i, alhora, d’iniciar la construcció del nou edifici.

En l’apartat de precs i preguntes es va valorar la situació del Comitè de bioètica (que està conformant-se durant aquests dies), de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària a l’interior de la comarca, o les llistes d’espera per valoració mèdica i realització de proves diagnòstiques. Zeus Serrano va indicar també que s’han iniciat les converses amb la direcció per a poder augmentar el nombre de personal al Centre de Salut d’Ondara, argumentant que “és necessari incrementar el servei d’Atenció Primària tant en especialistes en Medicina de Família com a especialistes en Pediatria. Hem de millorar la situació de demora en l’atenció, no només a Ondara, sinó a poblacions veïnes com El Verger, Beniarbeig, Dénia, Pego o Teulada (que són els altres municipis amb més demora)”.

ONDARA PRESENTA EL LLIBRE “MIRADES ENRERE III” AMB EL RECULL DELS TREBALLS PRESENTATS EN LES III JORNADES D’ESTUDIS

mirades-enrere-iii-2 mirades-enrere-iii-1

El llibre ha estat editat per l’Ajuntament d’Ondara i l’IECMA, i compta amb la subvenció de la Diputació d’Alacant; gràcies a aquesta col·laboració s’ha quintuplicat la tirada d’exemplars

Ondara, 22.12.16. Mil exemplars del llibre “Mirades enrere III” han pogut ser editats gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament d’Ondara, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), i la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant. D’aquesta manera, s’ha pogut quintuplicar el nombre d’exemplars editats respecte a l’anterior edició (van ser 200 volums de Mirades enrere II en 2014).

Mirades enrere III, amb el recull dels treballs presentats en les III Jornades d’Estudis Ondara – Marina Alta (celebrades a l’octubre de 2015), va ser presentat ahir a la Casa de Cultura d’Ondara, amb la presència del coordinador i impulsor de les Jornades, Sergi Mallol; l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; i la Presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, Rosa Seser. La presentació va comptar ahir amb una alta assistència de públic, entre els que es trobaven ponents de les III Jornades d’Estudis d’Ondara; celebrades a iniciativa de la pàgina web “Ondara en la Història” i organitzades conjuntament amb l’Ajuntament d’Ondara, l’Associació Cultural Ocell, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, el CEFIRE (Alacant) i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta.

El llibre és una obra que arreplega deu treballs de qualitat en un magnífic volum amb pàgines dedicades a la història d’Ondara, que recopila les ponències presentades en les III Jornades, que van comptar amb un total de 9 ponències, així com una projecció i la presentació d’un llibre, amb temàtica sempre referida a continguts relacionats amb la cultura, la història, l’arquitectura, el medi ambient o les tradicions d’Ondara i de la Marina Alta. Tots els assistents a la presentació d’ahir van rebre com a obsequi el llibre Mirades enrere III, que roman a disposició dels usuaris des d’ara a la Casa de Cultura d’Ondara.

img-20161221-wa0012

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, en la cloenda de l’acte, va agrair la labor i esforç desinteressat de Sergi Mallol (“Ondara en la Història”), així com de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i de totes les institucions que han col·laborat per a fer d’aquest volum una realitat, i va destacar el gran treball d’investigació i recerca realitzat pels ponentsZeus Serrano va indicar que amb iniciatives d’aquest tipus “s’aconsegueix que ens estimem més com a poble i que coneguem la nostra història”, al mateix temps que es pot ajudar a construir el futur d’Ondara. Respecte d’això, va assenyalar que un dels treballs presentats a les jornades, el de Molí Coví, ha sigut presentat a la Diputació per a posar-ho en marxa.

El responsable de la web “Ondara en la història” i coordinador de les jornades, Sergi Mallol, va agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara i del l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, i va realitzar un repàs per tots els treballs inclosos al llibre, que són els següents:

  • La ponència dels professors Carles Torres Garcia i Sergi Mallol i Garcia, titulada “L’educació a Ondara durant la II República, 1931-1939”, un treball amb tres eixos centrals: les infraestructures educatives, l’alumnat i els mestres durant aquesta etapa històrica.

  • De Joan Miquel Rafet Soriano: «Quatre dècades de conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta: els casos d’Ondara”. Joanmi Rafet, Llicenciat en Ciència Política i sociologia i Expert Universitari en Gestió i Administració Local, va presentar alguns casos d’estudi d’Ondara (com les reaccions enfront de la construcció de l’autopista, la reivindicació de la circumval·lació o les mobilitzacions contra els programes urbanístics de Segaria Vinyals), tenint en compte el marc d’estudi general de quatre dècades de conflictes territorials a la Marina Alta.

  • Guillem Ferrer Bolufer: “El nostre folklore, la nostra cultura. Narrativa oral del poble d’Ondara”. Guillem Ferrer, estudiant del Grau en Llengua i literatura catalanes a la Universitat Rovira i Virgili (URV), va exposar la seua recerca de material etnopoètic encara vigent a Ondara, per a donar constància per escrit de la gran importància que tenen entre els seus usuaris i intentar evitar que es perden.

  • Jaume Noguera Mengual, Llicenciat en Dret i Filologia i autor de publicacions històriques, va presentar “La partició de fruits en els senyorius de la Marina Alta en el segle XVII”. La regulació d’aquesta matèria en les Cartes Pobles de la Marina Alta es caracteritza per la més absoluta diversitat, fent èmfasi en la diferència de particions entre els diferents pobles.

  • Carles Martí Ginestar, veí d’Ondara i arquitecte a Zuric (Suïssa): “Arquitectures Absents al poble d’Ondara” un projecte per a donar a conéixer qualsevol tipus d’arquitectura, desapareguda o que haja patit canvis, que han desenvolupat una tasca rellevant al nostre poble. El treball va tindre com a eix central la reconstrucció documental de l’antic Calvari o “Capelletes” del barri del Crist.

  • Els professors Herme Maria Femenia, i Juli Pasqual Trilla, i l’educador ambiental David Fornés Mas, van desglossar “El riu Girona: una aproximació multidisciplinar”, amb les ponències “El riu Girona: un riu mediterrani costaner a protegir», Evolució de la qualitat biològica de les aigües del riu Girona” i «Molí Coví, descobrint els tresors del riu Girona. ¨L’ús antròpic del medi natural. Proposta d’itinerari interpretatiu».

  • Jordi Romà Ruiz, tècnic superior en desenvolupament de projectes urbanístics i operacions topogràfiques: “Esbós planimètric d’Ondara. 1899”, sobre quan i com es va fer el primer mesurament i amollonament oficial per l’Institut Geogràfic i Estadístic del terme municipal d’Ondara.

  • Toni Ortolà Romans, veterinari i aficionat a preservar objectes i fotos antigues: “Recull fotogràfic: colla d’amics, un dia qualsevol de 1932 a Ondara”, un ampli recull amb fotografies d’una colla d’amics d’aquell any.

A banda d’aquests treballs s’inclou a “Mirades enrere II” les ressenyes del llibre «Els riuraus. L’elaboració de la pansa de Carlos Fuster Montagud i del documental «Del Montgó a Manhattan. Part 2: Adéu Amèrica» presentat per Juli Esteve de l’empresa àudiovisual INFOTV.

ONDARA LAMENTA LA PÈRDUA DE 93.727 EUROS PER AL MUNICIPI AL NO ENTRAR LA DIPUTACIÓ EN EL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

Tots els partits van aprovar per unanimitat en ple instar a la Diputació perquè participe en el Fons

Ondara, 21.12.16. El Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana destinarà al municipi d’Ondara 93.727 euros en 2017, amb fons procedents de la Generalitat Valenciana. Però aquesta quantitat que es destina a Ondara es podria duplicar, ascendint a un total 187.454 euros, si la Diputació Provincial d’Alacant participara en dit Fons, en compte de destinar les subvencions de forma nominativa, com farà previsiblement en 2017 (segons l’aprovació provisional del pressupost de l’ens provincial per a 2017).

Enfront d’açò, des de l’Ajuntament d’Ondara es vol instar a la Diputació Provincial d’Alacant que reflexione i que, en l’aprovació definitiva del seu pressupost provincial 2017, s’adherisca finalment al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. De fet, la corporació municipal d’Ondara va aprovar per unanimitat en el ple del passat 1 de desembre, la moció presentada conjuntament per tots el grups municipals (Compromís, PSPV-PSOE i Partit Popular), relativa al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana per a instar a la Diputació d’Alacant que participe en el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal. Això suposaria un increment dels recursos econòmics i, en definitiva, la posada en marxa de polítiques que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

En 2017, a l’Ajuntament d’Ondara li corresponen 93.727 euros del dit fons de cooperació, però aquesta quantitat seria del doble, en el cas de participar la Diputació d’Alacant, arribant als 187.454 euros per a Ondara. El Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha assenyalat que, en el cas que la Diputació d’Alacant no entre en el Fons de Cooperació en 2017, això suposaria un greuge comparatiu dels municipis alacantins respecte als valencians o castellonencs, atés que les Diputacions Provincials de València i Castelló sí que participen en el Fons. Respecte al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, cal recordar que es tracta d’injecció de capital en els pressuposts municipals, atés que cada ajuntament té llibertat per a gastar-los en els projectes que desitge.

L’ECOPARC ROMANDRÀ TANCAT ELS DIES 24 I 31 DE DESEMBRE I 7 DE GENER

L’arreplegada de residus i neteja viària manté els seus serveis habituals

L’empresa municipal SINMA, responsable de l’arreplegada de residus i neteja viària d’Ondara, informa que amb motiu de les festes nadalenques, l’Ecoparc municipal ubicat al carrer Tomás Edison romandrà tancat al públic els dies 24 i 31 de desembre, i 7 de gener.

Quant als serveis habituals d’arreplegada de residus i neteja viària a Ondara, es continuaran prestant amb normalitat.

TORNEIG DE NADAL DE TENIS TAULA EL 23 DE DESEMBRE AL GIMNÀS DEL COL·LEGI SANCHIS GUARNER

tenis-taula-2 tenis-taula-3

Obert a tots els públics, inscripció gratuïta

L’Escola Municipal de Tenis Taula d’Ondara i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara han organitzat la celebració d’un Torneig de Nadal de Tenis Taula per a aquest divendres 23 de desembre a partir de les 17 hores al gimnàs del Col·legi Públic Sanchis Guarner d’Ondara.

El torneig està obert a tots els públics, tant per a xiquets i xiquetes a partir dels 6 anys, com per a adults. Les persones interessades a participar poden inscriure’s de forma gratuïta al mateix gimnàs del col·legi, mitja hora abans del començament del torneig (a les 16:30 hores). Hi haurà premis per a tots els participants.

Des de la Regidoria d’Esports d’Ondara es convida a participar a totes aquelles persones que ho desitgen, i es recorda que l’accés al torneig es realitzarà per la porta posterior que va directament al gimnàs, ja que la porta del col·legi estarà tancada.