L’ALCALDE D’ONDARA VA PRESIDIR EL CONSELL COMARCAL DE SALUT CELEBRAT EL 16 DE DESEMBRE

El Consell Comarcal de Salut recolza la reobertura del servei de neurocirurgia sempre que s’assegure la màxima qualitat del servei

Ondara, 22.12.16. Divendres passat 16 de desembre va tindre lloc a l’Hospital Marina Salut la 12a reunió del Consell Comarcal de Salut de la Marina Alta. El Consell Comarcal de Salut, que està presidit per l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, està conformat per diversos representants amb interès per la salut de la comarca: associacions de veïns i veïnes, representants dels empresaris, delegats sindicals, el departament de Salut Pública, el director metge de Marina Salut, Juan Cardona, o representants polítics de diferents grups, entre altres.

Segons ha explicat després de la reunió l’Alcalde d’Ondara i president del Consell Comarcal de Salut, Zeus Serrano, es van abordar diversos assumptes; entre ells, la inclusió al Consell d’un membre com a representant d’associacions de pacients i familiars, amb l’objectiu d’augmentar la pluralitat i la representació en el consell. D’altra banda, des del departament de Salut Pública es va valorar la campanya per a promocionar la vacunació de la grip, i es va decidir iniciar diverses accions per a animar a la ciutadania de la comarca a vacunar-se del virus de la grip.

També es va valorar la situació del servei de neurocirurgia a la Marina Alta. Segons es va recordar, en 2011 es va iniciar la tramitació de l’expedient per a poder oferir Neurocirurgia a la comarca. Dos anys després, per silenci administratiu de la Conselleria, la resolució va quedar autoritzada. El 23 de febrer de 2016, la Conselleria de Sanitat va denegar el servei de neurocirurgia a Marina Salut per dos motius: primer, perquè és necessari un metge o metgessa especialista en neurocirurgia a temps complet per a poder oferir aquest servei; i segon, perquè la Direcció General d’Assistència especialitzada considera coberta la demanda amb l’oferta de la xarxa sanitària actual. Des de la direcció de Marina Salut es va sol·licitar el recolzament dels presents per a instar a la Conselleria a què torne a oferir-se a la comarca el servei de neurocirurgia. Els membres del Consell Comarcal de Salut (amb un vot en contra) donaran suport a reobrir el servei a la comarca, sempre que es presente un nou pla assistencial que complisca les exigències que marca la Conselleria. Indicant que es recolzarà el servei de Neurocirurgia a la Marina Alta, sempre que s’assegure la màxima qualitat en la prestació del servei per als veïns i veïnes de la comarca, i es demostre que el nivell de l’assistència serà el màxim.

Respecte a la situació de la Unitat de Salut Mental Infantil, USMI, Zeus Serrano va demanar a l’empresa la màxima implicació, donada la importància del tema, i va preguntar pels llistats d’espera, així com pel número exacte de personal contractat i hores dedicades al servei. Segons va indicar, estan satisfets per la formació de la USMI, però és necessari que es dispose dels recursos necessaris.

En la reunió del Consell Comarcal de Salut també es va abordar la situació actual del Centre de Salut de Pedreguer i la futura construcció d’un nou edifici. Respecte d’això, Zeus Serrano va reivindicar la urgència d’adequar l’actual centre i, alhora, d’iniciar la construcció del nou edifici.

En l’apartat de precs i preguntes es va valorar la situació del Comitè de bioètica (que està conformant-se durant aquests dies), de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària a l’interior de la comarca, o les llistes d’espera per valoració mèdica i realització de proves diagnòstiques. Zeus Serrano va indicar també que s’han iniciat les converses amb la direcció per a poder augmentar el nombre de personal al Centre de Salut d’Ondara, argumentant que “és necessari incrementar el servei d’Atenció Primària tant en especialistes en Medicina de Família com a especialistes en Pediatria. Hem de millorar la situació de demora en l’atenció, no només a Ondara, sinó a poblacions veïnes com El Verger, Beniarbeig, Dénia, Pego o Teulada (que són els altres municipis amb més demora)”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.