ONDARA LAMENTA LA PÈRDUA DE 93.727 EUROS PER AL MUNICIPI AL NO ENTRAR LA DIPUTACIÓ EN EL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

Tots els partits van aprovar per unanimitat en ple instar a la Diputació perquè participe en el Fons

Ondara, 21.12.16. El Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana destinarà al municipi d’Ondara 93.727 euros en 2017, amb fons procedents de la Generalitat Valenciana. Però aquesta quantitat que es destina a Ondara es podria duplicar, ascendint a un total 187.454 euros, si la Diputació Provincial d’Alacant participara en dit Fons, en compte de destinar les subvencions de forma nominativa, com farà previsiblement en 2017 (segons l’aprovació provisional del pressupost de l’ens provincial per a 2017).

Enfront d’açò, des de l’Ajuntament d’Ondara es vol instar a la Diputació Provincial d’Alacant que reflexione i que, en l’aprovació definitiva del seu pressupost provincial 2017, s’adherisca finalment al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. De fet, la corporació municipal d’Ondara va aprovar per unanimitat en el ple del passat 1 de desembre, la moció presentada conjuntament per tots el grups municipals (Compromís, PSPV-PSOE i Partit Popular), relativa al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana per a instar a la Diputació d’Alacant que participe en el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal. Això suposaria un increment dels recursos econòmics i, en definitiva, la posada en marxa de polítiques que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

En 2017, a l’Ajuntament d’Ondara li corresponen 93.727 euros del dit fons de cooperació, però aquesta quantitat seria del doble, en el cas de participar la Diputació d’Alacant, arribant als 187.454 euros per a Ondara. El Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha assenyalat que, en el cas que la Diputació d’Alacant no entre en el Fons de Cooperació en 2017, això suposaria un greuge comparatiu dels municipis alacantins respecte als valencians o castellonencs, atés que les Diputacions Provincials de València i Castelló sí que participen en el Fons. Respecte al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, cal recordar que es tracta d’injecció de capital en els pressuposts municipals, atés que cada ajuntament té llibertat per a gastar-los en els projectes que desitge.

Publicado en Actualitat, Política.