ONDARA S’ADHEREIX A UNA MOCIÓ PER A EVITAR QUE LA GENERALITAT VALENCIANA ACABE AMB LES MANCOMUNITATS

Al ple ordinari de juny s’ha establit que el dilluns 14 de juliol i el divendres 25 de juliol siguen festius locals l’any 2025.

Ondara, 28.06.2024. El dijous 27 de juny es va celebrar Ple Ordinari a l’Ajuntament d’Ondara per a tractar diferents punts. Un d’ells va ser l’adhesió a una moció que tracta d’evitar que el Govern de la Generalitat Valenciana acabe amb les mancomunitats com la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que voler llevar-la és anar en contra d’una organització positiva per a la comarca, d’una organització que, sobretot, és un fons de solidaritat per a poblacions que tenen pocs recursos. Segons Ramiro, “el Govern de PP i Vox té la voluntat de llevar les mancomunitats com la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta ja que creuen que les institucions provincials són suficients per a afrontar tots els reptes i necessitats”. Este punt va eixir endavant amb el vot a favor de PSPV-PSOE i Compromís i amb l’abstenció del PP. El seu portaveu, Álex Hernández, va dir que “en principi anàvem a votar en contra perquè hi han coses que diu la moció que no són certes, ja que el Govern de Mazón no vol acabar amb totes les mancomunitats i, a més, vol dotar de més diners els ajuntaments de forma directa. Però votarem abstenció perquè també entenem que la Mancomunitat de la Marina Alta està ajudant a aquelles poblacions amb pocs recursos”. Hernández va proposar realitzar un estudi sobre la viabilitat de la “nostra mancomunitat, la de la Marina Alta, per saber si funciona bé i dir al Govern de la Generalitat que la nostra no es toca”.

D’altra banda, al Ple Ordinari de Juny, es va establir per unanimitat quins series els dos dies festius locals per al 2025. Seran el dilluns 14 de juliol, Festivitat de la Soledat, i el divendres 25 de juliol, Festivitat de Sant Jaume. Segons José Ramiro, Alcalde d’Ondara, “com que el dia de Santa Anna cau dissabte, passem la festa al dia d’abans”.

Sobre la gestió diària de l’Ajuntament d’Ondara, es va votar a favor per unanimitat l’aprovació inicial d’una proposta per a regular la prestació de serveis en modalitat no presencial a l’ajuntament, allò que es coneix com teletreball. Segons Ramiro la proposta té en compte “que la prestació dels serveis no minve per a la veïna o el veí”.

Jordi Dominguis, Conseller Delegat de SINMA, va explicar per què s’ha realitzat una comanda de gestió a SINMA del servei del Poliesportiu Municipal Vicente Zaragoza d’Ondara. Segons ell l’objectiu és tindre una millor i major eficiència en la gestió. Totes les formacions polítiques van votar a favor d’este punt.

Al ple ordinari de juny es van tractar tres punts relacionats amb el pressupost. Per una banda un reconeixement extrajudicial de crèdits per una quantitat de 17.556 euros en factures que s’han de pagar; el PP va votar en contra “en base a l’informe d’intervenció”. D’altra banda també es va votar a favor per unanimitat una modificació de crèdits amb una transferència de crèdit de vora 50.000 euros que passen d’unes partides econòmiques a altres. I també es va aprovar per unanimitat un suplement de crèdit perquè s’incloquen al pressupost una sèrie de partides econòmiques relacionades amb aportacions a la MASSMA, al Consorci de Bombers, a programes de formació o a manteniment d’edificis públicis i serveis esportius.

Aprofitant que el 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, Jordi Dominguis, en representació de la Regidora d’Igualtat Àngels Grimalt (que no estava present al ple), va llegir una declaració institucional de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) perquè l’Ajuntament d’Ondara s’adherira a la mateixa. Va eixir endavant amb el vot a favor de totes les formacions amb representació al consistori.

En informes cada regidor/a de l’Equip de Govern va explicar les accions més importants que s’han realitzat en els últims dies i setmanes. Cal destacar que, pel que fa a Sant Jaume, el Regidor de Festes Jordi Ruiz va explicar que enguany la taxa per tindre garito serà de 180 euros. A aquest respecte Álex Hernández, portaveu del PP, va demanar si existia la possibilitat de baixar eixa quantitat perquè “per a algunes penyes és un esforç molt gran i és injust”. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que no era possible realitzar cap rebaixa ja que s’està aplicant l’Ordenança Municipal de Festes, “una ordenança que tots els partits vam votar a favor”.

Jordi Ruiz, també Regidor d’Hisenda, va informar que l’Europarty va tindre un cost per a Ondara de vora 30.000 euros “després de tindre unes despeses de 64.258 euros i uns ingressos de 34.217 euros”. I, pel que fa al Zorra Fest, José Ramiro va dir que es va signar un conveni de col.laboració amb el grup Nebulossa que incloïa una col.laboració econòmica de l’Ajuntament d’Ondara de 12.000 euros, la cessió de la Plaça de Bous, un manual de seguretat de l’esdeveniment, la seguretat exterior i les ambulàncies.

Ja per últim Álex Hernández, del PP, va preguntar pel futur Bar de la Plaça de Bous, ja que “ens havien informat que a juny ja estaria acabat i no és així”. José Ramiro va respondre que el pròxim dimarts 2 de juliol tindran l’acte de recepció de l’obra a partir de les 9:30h però “no ens dóna temps que el bar puga obrir per a les Festes de Sant Jaume d’enguany” perquè s’han de comprovar les obres i fer una licitació.

Publicado en Actualitat.