ELS EDIFICIS MUNICIPALS D’ONDARA S’ENGALANEN AMB BANDERES MULTICOLORS AMB MOTIU DEL DIA DE L’ORGULL LGTBIQ+

Hui divendres dia 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, el programa Ondara Orgullosa arribarà al seu punt àlgid amb els actes centrals de la jornada: lectura de manifest, manifestació, taula rodona i sopar de germanor a l’edifici del Prado

Ondara, 28.06.24. Els colors de l’arc de Sant Martí brillen amb especial simbologia hui divendres als edificis i instal·lacions municipals d’Ondara. Des de l’Ajuntament a la Casa de Cultura, tot passant per l’Auditori Municipal, l’Espai Jove o el Centre Social, l’emblema multicolor també cobreix els bancs de la Plaça Major en una de les intervencions més reivindicatives i visibles de la programació d’Ondara Orgullosa, la iniciativa amb què la Regidoria d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Àngels Grimalt Vives, pretén commemorar els drets de la comunitat LGTBIQ+. De fet, ahir mateix s’ultimava un engalanament que la responsable de les regidories organitzadores ha volgut agrair als serveis municipals que ho han fet possible.

I és que, tal com ja avançà Àngels Grimalt Vives en la presentació de les diferents intervencions realitzades, “el col·lectiu LGTBIQ+ és un dels més desfavorits per la nostra societat, dels més perseguits; encara hi ha delictes d’odi, i de fet, a conseqüència dels discursos que s’estan donant per part d’alguns dirigents polítics, s’estan incrementant els delictes d’odi cap aquest col·lectiu; i és per això que creiem que continua sent molt més que necessari que se celebren actes com aquests”. En resum, el gruix d’aquests drets i llibertats oneja des de hui a les seus municipals precisament en el marc del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ i jornada central dins la programació d’Ondara Orgullosa.

Si res més no, el programa culminarà hui amb el tradicional «Dia de l’Orgull» i els actes que començaran a les 19:30 hores a l’Ajuntament d’Ondara amb la lectura del Manifest del Dia de l’Orgull per part de Ximi Vives, tècnica de Cultura, la qual llegirà el text des del balcó de l’Ajuntament d’Ondara. A continuació es realitzarà una manifestació “Per la diversitat” des de la Plaça de l’Ajuntament fins l’edifici del Prado i a les 20 hores començarà al Prado la taula rodona central de la jornada. El col·loqui Ser del col·lectiu LGTBIQ a Ondara serà presentat i moderat per l’escriptor i periodista local Jovi Lozano-Seser i comptarà amb el testimoni i les experiències de Zeus Serrano Soler, Aritz Torres Álvarez, Aitana Tous Mur, Auro Giner Ortolà, Roger Lluzar Doménech i Sole Ballester Romans. Culminat el col·loqui, cap a les 21:30 hores, tindrà lloc també al Prado l’actuació de la Drag Queen Choco d’Honnor i el sopar de cabasset on l’AECC oferirà dolços i mistela. I per a culminar la celebració, a les 23:30 hores, al mateix emplaçament, es podrà gaudir de la «Festa Orgullosa» amb Xuquer DJ. Paral·lelament, hi haurà taller de dibuixos i manualitats per als més menuts i menudes, Taller Drag, i la llibreria i editorial local “Dilatando Mentes” estarà també present en l’encontre amb llibres de temàtica LGTBIQ+.

En síntesi, una festiva i reivindicativa trobada a la qual la responsable de Cultura i Igualtat, Àngels Grimalt Vives, ha convidat, a més dels membres de la comunitat LGTBIQ+ local, a tot el poble d’Ondara per tal de celebrar la diversitat, la llibertat i els drets humans en una jornada tan assenyalada com històrica.

REGIDORIA D’IGUALTAT I DE CULTURA

*AJUNTAMENT D’ONDARA*

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.