LA REGIDORIA D’IGUALTAT I CULTURA ULTIMA ELS PREPARATIUS DE L’ONDARA ORGULLOSA 2024

  • Aquest divendres dia 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, la iniciativa culminarà amb els actes centrals de la jornada: lectura de manifest, manifestació, taula rodona i sopar de germanor a l’edifici del Prado
  • Des del passat 17 de juny l’Ajuntament d’Ondara ha oferit una programació amb l’objectiu de conscienciar i de reivindicar l’orgull de ser del col·lectiu LGTBIQ+

Ondara, 26.06.24. La Regidoria d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Àngels Grimalt Vives, va convocar divendres passat a la Casa de Cultura als integrants de la taula rodona que suposarà l’acte central del programa Ondara Orgullosa per al proper divendres 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. Ondarencs i ondarenques exponents del col·lectiu LGTBIQ+ que mantindran al Prado el col·loqui Ser del col·lectiu LGTBIQ a Ondara, el qual serà presentat i moderat per l’escriptor i periodista local Jovi Lozano-Seser i que comptarà amb el testimoni i les experiències de Zeus Serrano Soler, Aritz Torres Álvarez, Aitana Tous Mur, Auro Giner Ortolà, Roger Lluzar Doménech i Sole Ballester Romans. Si res més no, elles i ells consensuaren durant la trobada del passat divendres junt a la responsable de les esmentades regidories el contingut i el tarannà d’aquest acte central de la jornada.

Així mateix, els actes del divendres 28 de juny posaran fi a un programa que arrancà el passat 17 de juny amb el repartiment de banderoles Ondara Orgullosa per engalanar balcons i façanes del poble, el qual es completarà demà dijous 27 de juny amb l’engalanament dels edificis municipals i del mobiliari urbà. A més, L’hora del Conte a la Casa de Cultura d’aquest mes de juny s’ha basat en temàtica relacionada amb l’Orgull també, així com des de la Biblioteca Municipal d’Ondara s’han realitzat i continuen fent-se recomanacions literàries de l’àmbit LGTBIQ+. A més, fins al divendres 28 de juny està obert el termini del I Concurs de Dibuix Cartell “Ondara Orgullosa”, el dibuix guanyador del qual serà el cartell anunciador de l’edició de 2025. D’altra banda, a la Casa de Cultura, Biblioteca i Espai Jove es podrà visitar, des d’aquest mes de juny, l’Exposició permanent “Referents LGTBIQ+”.

En resum, un ampli programa que culminarà el divendres 28 de juny, en el tradicional «Dia de L’Orgull», els actes del qual començaran a les 19:30 hores a l’Ajuntament d’Ondara, amb la lectura del Manifest del Dia de l’Orgull per part de Ximi Vives, tècnica de Cultura, des del Balcó de l’Ajuntament d’Ondara. A continuació es realitzarà una manifestació “Per la diversitat” des de la Plaça de l’Ajuntament fins l’edifici del Prado i a les 20 hores començarà al Prado la taula rodona central de la jornada. Culminat el col·loqui, a les 21:30 hores al Prado, tindrà lloc al Prado l’actuació de la Drag Queen Choco d’Honnor i el sopar de cabasset on l’AECC oferirà dolços i mistela. I per a culminar el Dia de l’Orgull a Ondara, a les 23:30 hores, al Prado, es podrà gaudir de la «Festa Orgullosa» amb Xuquer DJ. Paral·lelament, hi haurà taller de dibuixos i manualitats per als més menuts i menudes; Taller Drag, i la llibreria i editorial local “Dilatando Mentes” estarà també present en l’encontre amb llibres de temàtica LGTBIQ+.

Una última i reivindicativa trobada a la qual la responsable de Cultura i Igualtat ha convidat a tot el poble d’Ondara per tal de celebrar la diversitat en una jornada tan assenyalada. I és que, tal com argumentà Grimalt en la presentació d’aquest programa d’actes, “el col·lectiu LGTBIQ+ és un dels més desfavorits per la nostra societat, dels més perseguits; encara hi ha delictes d’odi, i de fet, a conseqüència dels discursos que s’estan donant per part d’alguns dirigents polítics, s’estan incrementant els delictes d’odi cap aquest col·lectiu; i és per això que creiem que continua sent molt més que necessari que se celebren actes com aquests”. En síntesi, drets i llibertats que onejaran des de la multicolor bandera arc-iris amb què s’ha volgut il·lustrar i materialitzar la iniciativa d’Ondara Orgullosa.

REGIDORIA D’IGUALTAT I DE CULTURA

*AJUNTAMENT D’ONDARA*

Publicado en Actualitat, Cultura, Notícies.