L’ASSEMBLEA DEL CIRCUIT CULTURAL VALENCIÀ DECLARA LA SEUA IMPORTÀNCIA PER A GESTIONAR LES ARTS ESCÈNIQUES VALENCIANES

La defensa de l’existència del CCV és ferma per a cohesionar i continuar potenciar les Arts escèniques, Musicals i Audiovisuals Valencianes, creant llocs de treball i generant economía a partir de la gestió municipal

L’Ajuntament d’Ondara també va estar present en questa assemblea, representat per la seua gestora cultural, Ximi Vives

Ahir 19 de juny, els representantsdels pobles integrants al CCV i les 2 universitats, han celebrat a Silla, al teatre Carmen Valero, l’assemblea extraordinària de tots els gestors i gestores cultural que integren el Circuit Cultural Valencià (CCV), una experiència que agrupa a més de 90 pobles i dues universitats públiques: la Universitat Jaume I i la Universitat d’Alacant, i que és reconegut com una de les realitats culturals més importants d’Espanya, amb quasi 600.000 espectadors i espectadores l’any 2023, i autèntic motor per a les empreses de teatre, dansa, circ i música. Les xifres parlen per si soles amb més de 800 cies professionals i dues parts d’inversió: l’aportació dels Ajuntaments del CCV són vora 8.000.000,00 milions d’euros i la inversió de l’IVC suposa 2.000.000,00 milions d’euros. L’Ajuntament d’Ondara també va estar present en questa assemblea, representat per la seua gestora cultural, Ximi Vives.

Després de les passades eleccions autonòmiques i l’arribada del nou govern, després de canviar a totes les persones que dirigien l’Institut Valencià de Cultura, van començar a dir que calia fer modificacions en la forma de funcionament de CCV, deixant caure que alguns dels processos podrien no ser del tot legals, quan, fins a eixe moment, tot estava auditat pels responsables administratius de la Generalitat i dels ajuntaments participants.

S’han fet diverses reunions entre els màxims responsables de la Conselleria i de l’IVC amb la Junta directiva del CCV. Han estat moltes hores de treball i el plantejament final no era altre que modificar la forma de funcionament i que, després de tot el procediment administratiu i legal, serà la Federació de Municipis i Províncies qui farà de mediadora administrativa entre l’IVC i els ajuntaments participants i membres.

Després d’escoltar-los i posar damunt la taula la dificultat que suposa aquest canvi de model i els mesos que passaran fins que estiga operatiu, s’ha convocat l’assemblea d’ahir per a informar a tots els tècnics i tècniques del que s’havia fet fins ara.

Una vegada exposada tota la informació a l’assemblea, aquesta ha refrendat per unanimitat l’existència de la Comissió Executiva per a servir d’òrgan de portaveu i representació de tots els municipis integrats al Circuit Cultural Valencià i ha reelegit els representants tècnics que la integren actualment. Tanmateix, es portaran a terme una sèrie d’accions des de la iniciativa municipal.

Publicado en Actualitat, Cultura.