EL BARRI DEL CRIST D’ONDARA CELEBRARÀ LES SEUES FESTES DEL 13 JUNY AL 16 DE JUNY 2024

Els Festers del Crist 2024 organitzen els festejos, que comptaran amb actes religiosos, processons, actuacions musicals i “sopars populars”; amb la novetat enguany d’un gran correfoc el divendres

Ondara, 06.06.24. El Barri del Crist d’Ondara celebrarà del 13 al 16 de juny 2024 les seues tradicionals festes; eixes que els veïns i veïnes porten tot un any esperant. Les Festes del Crist 2024 estan organitzades pels Festers del Crist 2024, amb la col·laboració de la Comissió del Crist 2024 i de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Jordi Ruiz. Els Festers del Crist 2024 són: Sandra Perez i Miguel Pou; Laia Borrego, Hugo Herrero i Eva Badia; Pau Llobell i Coral Escrivà; Vicent Garcia i Anna Picó; Josep Gil i Ana Garcia; Lluis Morell i Neus Puigcerver; Alex Femenia i Carmen Badia; Mireia Costa i Nando Alcina; i com a Presidents, Paula Ruiz-Orejon i Ioan Moisa.

El responsable de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Ruiz, ha agraït als Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i a la Comissió que hagen fet possible la celebració de les Festes del Barri del Crist 2024; un esdeveniment que anuncia l’arribada de l’estiu i suposa l’inici del calendari festiu a Ondara (sent les Festes de la Soledat i les Festes Populars de Sant Jaume el proper mes de juliol). El Regidor de Festes i Tradicions ha recalcat el suport de l’Ajuntament a aquests festejos.

Les festes del Barri del Crist 2024 comptaran amb els tradicionals actes religiosos, processons, així com actuacions musicals, activitats infantils, revetles i “sopars populars”; destacant com a novetat un gran correfoc el divendres. Els festejos arrancaran el dijous 13 de juny a la nit amb el concert de la Banda Juvenil d’Ondara al Parc de l’Era. El divendres 14 de juny a la vesprada serà la missa a l’Ermita del Crist i benedicció del pa. Per la vesprada es farà «Tardeo» amb l’actuació de Marta Fornali i Glop Esponja. A la nit, es podrà gaudir com a novetat d’un gran correfoc a càrrec dels Dimonis de Mislata. El dissabte 15 de juny pel matí els més menuts podran gaudir del parc infantil. Al migdia s’oferirà la festa de la cervesa amb l’actuació de Sweet Souls al carrer Oscar Esplà, i Festa de l’Espuma. A les 19:30 hores, després de la missa, serà la tradicional Ofrena i posterior llançaments de focs artificials. A les 22 hores hi haurà sopars populars (la Comissió repartirà coques), i després dels sopars populars als carrers, tindrà lloc la revetla l’actuació de l’orquestra Límite. La missa i la processó del diumenge 16 de juny posaran el contrapunt religiós als actes més lúdics. El diumenge també s’oferirà un vi d’honor i es realitzarà el llançament d’una traca al migdia, i en acabar la processó, es llançarà un gran castell de focs artificials a càrrec de Ricasa.

PROGRAMA FESTES DEL CRIST ONDARA JUNY 2024

DEL 3 AL 12 DE JUNY

20:00h EXERCICI DE LA NOVENA, 9 dies de missa a La Capella del Santíssim Crist (excepte diumenge 9 de juny)

DIJOUS 13 DE JUNY

22:00h CONCERT DE LA BANDA JUVENIL d’Ondara, en acabar, la Comissió repartirà coca maria i mistela.

DIVENDRES 14 DE JUNY

12:00h VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I LLANÇAMENT DE TRONADORS anunciant l’inici de

les festes del Santíssim Crist de l’Agonia.

16:00h RECOLLIDA dels Festers i les Festeres acompanyats de dolçaina i tabal.

18:00h BENEDICCIÓ DEL PA BENET a l’Ermita del Crist. Posteriorment, repartició del PA BENET acompanyats de dolçaina i tabal.

19:00h “TARDEO” al Barri del Crist amb l’actuació de MARTA FORNALI i seguidament GLOP ESPONJA. Hi haurà servei de barra.

00:00h GRAN CORREFOC a càrrec dels Dimonis de Mislata que tindrà inici a l’encreuament de l’Avinguda d’Alacant amb el carrer Sanchis Guarner, continuarà pel carrer Sanchis Guarner, passant pel carrer Joan Gil fins a arribar al carrer Menéndez Pidal, acabant al Parc de l’Era. S’haurà de portar roba i protecció adequada per poder participar en aquesta activitat.

DISSABTE 15 DE JUNY

08:00h DESPERTÀ pels carrers del Barri del Crist acompanyats per la banda de la Confraria del Santíssim Crist de l’Agonia i les Set Paraules.

11:00h PARC INFANTIL. Inflables a càrrec d’Espectacles l’Afició al carrer Oscar Esplá (plaça de la petanca).

12:00h FESTA DE LA CERVESA a càrrec dels Festers del Crist i cortesia de Francisco Tomas E Hijos SL (fins a esgotar existències) i actuació de SWEET SOULS al carrer Oscar Esplá (plaça de la petanca.

13:00h FESTA DE L’ESPUMA cortesia d’Espectacles l’afició al carrer Oscar Esplá (plaça de la petanca)

16:30h RECOLLIDA dels Festers i les Festeres del Crist, Regines Major i Infantil, Corts d’Honor, Festers d’Honor i Comissió de festes de La Mare de Déu de la Soledat, Associacions convidades i poble general, acompanyats per la Xaranga TREMEN2 BAND.

19:00h SANTA MISSA en la Capella del Crist. En acabar, trasllat de la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia al lloc de l’ofrena, passant pels carrers Menéndez Pidal, Pizarro, Santa Anna i Constitució.

20:00h OFRENA DE FLORS al Santíssim Crist de l’Agonia al Carrer Constitució. En acabar l’Ofrena, llançament de focs artificials i trasllat del Santíssim Crist a l’Església de Santa Anna, passant pels carrers Sant Joan de Déu, Santíssima Trinitat, Verge del Roser i carrer Església.

22:00h SOPAR POPULAR. La Comissió repartirà taules, cadires, cacaus, coques al carrer Constitució (s’haurà de donar a l’encarregat una fiança de 5€, el nom, DNI i telèfon del o la responsable de tornar després les taules i les cadires abans de les 03:00h).

00:00h REVETLLA amb l’orquestra “LIMITE” al carrer Constitució. Hi haurà servei de barra.

DIUMENGE 16 DE JUNY

11:00h PASSACARRER dels Festers i les Festeres del Crist acompanyats per la xaranga TREMEN2 BAND.

12:00h SOLEMNE MISSA al temple parroquial Església de Santa Anna presidida pel nostre vicari episcopal, l’Il·lm. Sr. Don Paco Revert Martínez. En el transcurs de la mateixa seran beneïdes les dos noves campanes per al temple parroquial, dedicades al copatró Sant Cristòfol i al Santíssim Crist de l’Agonia, junt amb la recuperació de la nova matraca. Aquesta serà cantada per la coral Santa Anna d’Ondara.

14:00h Llançament d’una gran traca i VI D’HONOR al carrer Església amenitzat per la xaranga TREMEN2 BAND.

17:30h RECOLLIDA dels Festers i les Festeres del Crist acompanyats per la Unió Musical d’Ondara.

20:00h SOLEMNE PROCESSÓ en honor al Santíssim Crist de l’Agonia acompanyat per la Unió

Musical d’Ondara.

Recorregut: Inici Església de Santa Anna, carrers Església, Verge del Roser, Santíssima Trinitat, Sant Joan de Déu, Verge dels Dolors, Avinguda d’Alacant, Hernan Cortés, Pizarro, Menéndez Pidal fins a arribar a la Capella del Crist.

En acabar, LLANÇAMENT del Castell de focs artificials a càrrec de RICASA al carrer Menéndez Pidal.

·La Comissió de festes es reserva el dret de modificar o suspendre qualsevol acte de la programació si les circumstàncies ho requerixen.

·Es recorda que està prohibit l’ús de petards, coets, trons o qualsevol altre artefacte sorollós fora de llocs i horaris habilitats a aquest efecte.

·En cap cas la Comissió de festes es fa responsable dels accidents o danys materials o personals, que puguen ocórrer durant les celebracions dels actes programats.

·Moltes gràcies per la seua col·laboració.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Associacions.