ONDARA, MUNICIPI INTEGRAT AL PROJECTE “CONSTRUIR EUROPA AMB LES AUTORITATS LOCALS” DE LA UNIÓ EUROPEA

L’objectiu del projecte és crear una xarxa europea de representants polítics triats en l’àmbit local, amb la finalitat de fomentar la comunicació d’assumptes de la UE

Ondara, 06.06.24. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Fons Europeus, que dirigeix Jordi Dominguis, s’ha adherit al projecte “Construir Europa amb les autoritats locals” de la Unió Europea, segons han donat a conèixer l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Fons Europeus, Jordi Dominguis. L’objectiu del projecte és difondre els debats relacionats amb la UE a nivell local, i per això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha assolit el compromís de generar eixos espais, per exemple amb col·loquis, exposicions, i altres actes. Des d’ara, i com a soci d’aquest projecte europeu, l’Ajuntament d’Ondara compta ja amb materials enviats des de Brussel·les, com la placa acreditativa, el roller i la bandera.

L’objectiu del projecte « Construir Europa amb les autoritats locals», segons ha informat Jordi Dominguis, és crear una xarxa europea de representants polítics triats en l’àmbit local, amb la finalitat de fomentar la comunicació d’assumptes de la UE mitjançant una aliança sense precedents entre les estructures de govern europea i locals. El projecte possibilita que aquests representants polítics, en aquest cas l’Ajuntament d’Ondara, col·laboren i difonguen informació sobre assumptes de la UE que afecten la seua circumscripció a escala local. També ajudarà a impulsar la implicació de la ciutadania i a entaular debats entorn d’eixos mateixos temes, així com sobre el futur d’Europa. El seu objectiu general és contribuir a la creació d’un autèntic àmbit públic europeu. Una vegada són membres de la xarxa, els corresponsals locals, com l’Ajuntament d’Ondara, entaularan discussions i debats amb l’electorat de la seua circumscripció i/o els mitjans de comunicació locals sobre les iniciatives i mesures polítiques dutes a terme per la UE. Crear conversacions sobre la UE a escala local és essencial per a mantenir l’impuls generat per la Conferència sobre el Futur d’Europa i en el marc de NextGenerationEU. El projecte s’ha posat en marxa en estreta col·laboració amb el Parlament Europeu i la Xarxa europea de corresponsals regionals i locals de la UE del Comitè Europeu de les Regions.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.