LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS IMPULSA UNA ENQUESTA SOBRE EL CANVI D’UBICACIÓ DELS GARITOS DE LA RONDA GENERALITAT

Ondara, 23.08.2023. Un mes després de la realització de les festes populars d’enguany i amb l’agenda de treball focalitzada ja en el Sant Jaume 2024, des de la regidoria de Festes i Tradicions conjuntament amb la Policia Local d’Ondara es va plantejar en els darrers mesos la possibilitat d’un canvi d’ubicació de la zona de garitos de la Ronda Generalitat (popularment anomenada O-30) tot considerant la proposta de la zona de pàrquing davant del carrer Nacions Sense Estat com a nou emplaçament.

Tal com ha explicat el regidor de l’àrea, Jordi Ruiz-Orejón, els motius pels quals es planteja aquest canvi es fonamenten en el fet que la Ronda Generalitat és una de les principals artèries de circulació del poble i que, en cas d’emergència durant les dates de Sant Jaume, els serveis d’emergència tenen un retard considerable a l’hora d’accedir a la zona del Prado o a la Plaça de Bous. A més, aquest retard i entrebanc afecta especialment els accessos de la Residència Ntra. Sra. de la Soledat: una ubicació molt sensible i d’ús freqüent per a aquest tipus d’urgències. D’altra part, pel que fa al conjunt de garitos en el tram de l’O-30, la proximitat del barranc de l’Alberca fa que aquest reba indirectament un alt nombre de deixalles atesa la concentració de gent que ocupa el vial durant les jornades de festa. Pel que fa als motius de millora que proposa la Regidoria de Festes respecte al trasllat a la zona Nacions Sense Estat (pàrquing MasyMas), destaquen la nova disposició dels garitos (serien distribuïts de manera paral·lela en dues fileres) i la creació d’espais amb ombra per tot el sector. D’altra part, segons ha avançat el responsable de Festes i Tradicions, també es contemplaria el muntatge d’un escenari permanent en aquesta zona durant totes les festes per tal que les penyes pogueren fer-ne ús.

Així mateix, aquesta motivació ve explicada en l’encapçalament d’una enquesta que els veïns i veïnes d’Ondara poden emplenar ja a l’enllaç següent https://forms.gle/E8SfdVcww5cn8nqN6. En el formulari, el qual estarà actiu des de hui 23 d’agost fins al proper 23 de setembre, es plantegen també les preguntes per valorar aspectes tals com els problemes d’accessibilitat o l’incivisme, així com la pregunta vertebral de l’enquesta al voltant del canvi d’ubicació.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.