TÈCNICS, PERSONAL I MEMBRES DE LA CORPORACIÓ D’ONDARA HAN PARTICIPAT HUI EN LA REUNIÓ DEL SERVEI MEDIAPROP, QUE PRETÉN APROPAR A LA CIUTADANIA MECANISMES ALTERNATIUS ALS JUDICIS PER A LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Ondara, 16.08.23. Hui dimecres 16 d’agost s’ha celebrat a la Casa de Cultura d’Ondara la reunió informativa sobre el servei de MEDIAPROP impulsat per la MACMA. Aquesta reunió era oberta a la ciutadania en general, però anava especialment va dirigida a personal treballador de l’Ajuntament (especialment aquell que té relació directa amb la ciutadania: policies, registre d’entrada); associacions o col·lectius; Jutge/Jutgessa de pau; treballadors socials; i Corporació Municipal. Aquest servei de MEDIAPROP pretén ser un espai en el qual oferir atenció i informació a la ciutadania sobre la mediació com a alternativa al procés judicial, facilitar la celebració de sessions informatives i en el seu cas, sessions de mediació amb la intervenció d’una persona professional en el sector, de forma completament segura i confidencial. Per part de l’Ajuntament d’Ondara, ha participat en la reunió realitzada hui l’Alcalde en funcions, Jordi Dominguis; membres de la Corporació Municipal (els regidors Lluís Fornés i Jordi Ruíz-Orejón); la Jutgessa de Pau, Juana Peris; així com també personal treballador i tècnics de l’Ajuntament.

Des del passat mes de juliol, el servei de MEDIAPROP, amb un equip de mediadors professionals, està recorrent les poblacions de la Marina Alta per iniciar el projecte d’oficines de Mediaprop itinerants a la comarca. Les subseus físiques estan ubicades a La Vall d’Alcalà, La Vall de Gallinera, Senija, Orba, El Ràfol d’Almúnia i Castell de Castells, tot i que el servei és extensible a tots els municipis de menys de 7.000 habitants. Cada dimecres, de 10.00 a 14.00 h, s’oferix aquest servei de mediació (en castellà, valencià, francés i anglés) de proximitat, obert a la ciutadania en general, i que dona cobertura a les següents poblacions: Alcalalí, Beniarbeig, Benimeli, Benidoleig, Benigembla, Castell de Castells, El Ràfol d’Almúnia, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Verger, Gata de Gorgos, L’Atzúbia i Forna, La Llosa de Camatxo, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Sagra, Sanet i Els Negrals, Senija i Xaló.

La MACMA suma així un nou servei com a entitat comarcal, en aquest cas en matèria de Justícia de proximitat, una de les línies estratègiques de la Generalitat Valenciana, subvencionada per la Conselleria de Justícia, Interior i administració pública, en la qual es pretén que les administracions públiques s’aproximen a la ciutadania, ajudant a través d’oficines com aquesta. Aquestes oficines, anomenades MEDIAPROP, es trobaran distribuïdes de forma equitativa pel territori i treballaran de forma conjunta amb el servei de JUSTIPROP, implementat per la MACMA els passats mesos a l’edifici de l’Ajuntament d’Orba cada dimecres de 16.00 a 20.00 h. La implementació d’aquest servei té com a objectiu apropar a la ciutadania de municipis de menys de 7000 habitants, un dels mecanismes alternatiu als judicis per a la resolució de conflictes, que es pretenen impulsar en l’àmbit nacional mitjançant la Llei d’Eficiència Processals. Aquests mètodes inicialment són la conciliació, mediació, dret col·laboratiu, facilitació sistèmica, híbrids i inclòs podria incloure-s’hi les pràctiques restauratives.

Amb intenció d’apropar el servei durant els mesos de juliol i agost, a més a més del servei amb cita prèvia a les seus habilitades, l’equip de mediació comarcal ha preparat diverses sessions informatives obertes al públic en general i que estan recorrent tots els municipis anteriorment citats. Pel que resta del mes d’agost, es portarà el servei MEDIAPROP el dimecres 23 d’agost a Castell de Castells (9:00), Benigembla (10:00), Murla (11:00), i El Poble Nou de Benitatxell (13:00); i el dimecres 30 d’agost a La Vall de Gallinera (9:00), i L’Atzúbia Forna (10:00),

Les cites prèvies es gestionen mitjançant www.macma.org , al telèfon 627 073 783, a través del correu electrònic mediaprop@macma.org o a la mateixa seu de la MACMA, ubicada a Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.