LA PLATJA DE L’ESTANYÓ ACULL LA NOVA CAMPANYA DE PREVENCIÓ SOLAR DE L’ASSOCIACIÓ CONTRA EL CÀNCER

Ondara, 7.08.23. La Platja de l’Estanyó Nord de Dénia acollí ahir diumenge 6 d’agost de 2023 la nova edició de la Campanya de Prevenció Solar organitzada per l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, l’Ajuntament de Dénia i Creu Roja. Tal com manifestà la presidenta de l’agrupació local contra el càncer, Maricarmen Bisquert, «es tracta d’una de les activitats tradicionals dins del calendari estival de l’associació ja que coincideix amb el calendari de vacances i amb un dels períodes de major exposició solar dins tot l’any»

La col·laboració dels professionals sanitaris pel que fa al diagnòstic dels nombrosos participants que s’acostaren fins a l’estand de l’AECC situat a peu de platja va ser el principal reclam d’una iniciativa que es desenvolupà des de les 10.30 fins les 14.00 hores. Les dermatòlogues Ana Morell, Joana Cruanyes, Almudena Monteagudo o el dermatòleg Juan Monte revisaren la pell dels assistents i els explicaren, a través de l’escrutini de pigues i lesions, la importància de la prevenció. Un aspecte en què incidiren els farmacèutics ondarencs Sara Mut i Fernando Mut a l’hora de reiterar la importància de la protecció solar durant tot l’any i no només en estiu. En relació a aquests protocols diaris, la dermatòloga ondarenca Ana Morell insistí en «l’erosió i desgast que li suposa a la pell la suma d’insolacions que el nostre cos acumula al llarg de la vida i la necessitat de reduir aquest impacte per mitjà d’una protecció constant i adient que revertirà en la longevitat i bon estat d’una pell saludable i cuidada».

El regidor de Sanitat ondarenc Jordi Ruiz-Orejón, així com el regidor de Dénia Rafa Carrió també participaren en el programa d’una jornada que estigué amenitzada musicalment per l’artista ondarenca Marta Fornali. En resum, una activitat de conscienciació i activisme saludable que any rere any aconsegueix dur fins a la platja el consell dels professionals sanitaris.

Publicado en Actualitat, Associacions, Notícies.