LES REGIDORES I REGIDORS DE L’EQUIP DE GOVERN AUGMENTEN LA SEUA DEDICACIÓ

Passaran d’un 50% a un 75% de dedicació sense que supose un augment econòmic

Ondara, 28-07-2023. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir el Ple Ordinari de Juliol i, entre altres coses, es va aprovar per unanimitat que les regidores i els regidors de l’equip de govern es pugen la dedicació sense que això supose un augment econòmic. Passaran de tindre una dedicació del 50% a una dedicació del 75% però cobrant el mateix. El motiu d’aquest augment el va explicar José Ramiro, Alcalde d’Ondara. Ell va dir que l’objectiu és «que les regidores i els regidors, una vegada deixen de ser-ho, no es vegen mermats per temes de Seguretat Social a l’hora de cobrar un atur o la jubilació». Va deixar clar que aquest augment de la dedicació no suposarà en cap cas «un augment econòmic en les retribucions ni en les quotes de la Seguretat Social».

D’altra banda també es va aprovar per unanimitat la iniciativa d’actualitzar el Reglament Municipal de Normalització del Valencià ja que, segons Jordi Dominguis, Regidor de Normalització Lingüística, «es tracta d’un reglament de 1988 i cal adaptar-lo als nous temps com, per exemple, en àrees com les noves tecnologies de la comunicació». Es tracta d’una iniciativa popular que es publicarà pròximament perquè després diferents associacions i persones puguen realitzar aportacions a reglaments. Es farà una proposta de redacció, una primera aprovació provisional per a, posteriorment, aprovar la proposta definitiva.

En el punt de donar compte dels decrets de l’Alcaldia Presidència Álex Hernández, Portaveu del PP, va preguntar sobre el nomenament de Montse Villaverde com a nova Coordinadora de les Àrees de Govern. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que ella serà la persona que estarà entre les àrees tècniques i polítiques i que es tracta de personal eventual, és a dir, que és un càrrec de confiança. Hernández va comentar que Montse Villaverde és membre de l’Executiva Comarcal del PSOE i va preguntar els regidors de Compromís si estaven d’acord amb eixe nomenament. Jordi Dominguis va contestar que estaven al corrent i que estan d’acord.

En el Ple Ordinari de Juliol José Ramiro va informar que les obres del Parc del Montgó estan a punt de finalitzar i que la gent ja podrà accedir a les noves instal.lacions durant el mes d’agost. També va dir que el 10 d’agost és l’últim dia per a presentar licitacions per a les millores dels plans IVACE sobre polígons industrials que, en el cas d’Ondara, serien millores per a l’Avinguda d’Alacant i Marjals i Polígon Marjals 5, 6 i 7 que s’executarien abans del 31 de desembre de 2023.

Ja per últim, en el torn de precs i preguntes, el regidor del PP Agustín Vaquer va preguntar Lluís Fornés, Regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, sobre algunes queixes que havien rebut de l’ús que s’està fent de la pista 3×3 que hi ha darrere del Centre Social. Fornés va contestar que és cert que durant les primeres setmanes la Policia Municipal havia rebut queixes al respecte però amb la redacció d’una normativa les mateixes havien desaparegut. Agustí Vaquer va insistir i va comentar que els veïns i veïnes s’havien queixat perquè hi havien dies que la gent es quedava jugant alli fins a les 3h de la matinada, que accedien a instal.lacions de les vivendes del voltant…i va preguntar si la Policia Municipal podria encarregar-se tancar i obrir la pista cada dia. José Ramiro va contestar que aquest tema és més de Seguretat Ciudadana, àrea que ell gestiona, i que, amb la normativa que ha redactat el Departament de Joventut, ara és vore si les i els usuaris fan cas i s’autorregulen sense necessitat que la Policia Municipal haja de tancar i obrir tots els dies.

Publicado en Actualitat, Política.