LA MÚSICA DE LA SAGA “JAMES BOND” PROTAGONITZARÀ LA CINQUENA EDICIÓ DE SONAFILM, EL FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE MARINA ALTA

  • Es desenvoluparà del 18 al 26 d’agost en cinc localitats d’Alacant, com són Ondara, Dénia, El Verger, Calp i Teulada Moraira
  • Serà l’edició més llarga fins a la data i acollirà fins a 8 esdeveniments distints, entre concerts, classes magistrals i projeccions
  • Entrades ja disponibles en els enllaços habilitats en la web oficial del festival, www.sonafilm.es
  • El concert de cloenda “The Music of Bond” anirà a càrrec de la Universal Symphony Orchestra a la plaça de Bous d’Ondara el dissabte 26 d’agost

SONAFILM, el Festival de Música de Cine Marina Alta, ha presentat hui 13 de juliol en l’Auditori Teulada Moraira la programació de la seua cinquena edició, que es desenvoluparà del 18 al 26 d’agost en 5 localitats d’Alacant i la temàtica principal de la qual serà la saga “James Bond”. Es tracta de l’edició més llarga fins a la data, un creixement que ha sigut possible gràcies a la incorporació del municipi de Calp i de l’Auditori Teulada Moraira, que se sumen a Dénia, El Verger i Ondara, així com al conveni aconseguit amb el prestigiós Festival Internacional De Música De Cine De Tenerife, FIMUCITÉ, l’esdeveniment en el seu gènere més antic d’Europa. El festival SONAFILM acollirà un total de 8 esdeveniments completament diferents entre si i que alberguen un gran ventall d’estils musicals relacionats amb l’audiovisual, així com activitats didàctiques. Així mateix, el Convidat d’Honor d’enguany serà el reconegut compositor i director d’orquestra Diego Navarro, director de FIMUCITÉ.

Des de l’organització de SONAFILM també destaquen i agraeixen a les 17 empreses i entitats que enguany recolzen el festival a través de patrocinis i col·laboracions i que han sigut una part clau, junt amb els municipis participants, per a posar en marxa aquesta nova edició.

A continuació es detalla la programació completa.

GAMES AND SYMPHONIES POCKET

18 d’agost en Auditori Teulada Moraira a les 20:00h (Entrada gratuita-Aforo limitat – Es requereix invitació que es pot obtenir en la web www.auditoriteuladamoraira.es )

G&S Pocket és una agrupació reduïda que naix del Grup Simfònic Games&Symphonies, un espectacle gegantí on es pot gaudir de les millors bandes sonores d’alguns dels videojocs més emblemàtics de la història.

El grup “Pocket” consta de sis músics, sent una formació versàtil i amb una completa instrumentació que aporten colorit i autenticitat a cada un dels estils que s’interpreten i amb els que flueixen des de temes clàssics als més moderns, incloent-hi fins a algunes peces de jazz, tot açò acompanyat d’una pantalla gegant. El concert espectacle conté versions de bandes sonores de videojocs com a ‘Final Fantasy’, ‘Cuphead’, ‘Hollow Knight’ o ‘Sonic’, entre altres molts. Una experiència que tornarà al públic a aqueixa infància de felicitat on gaudien de les històries digitals dels herois més mítics i èpics.

MÚSICA DE CINE “MADE IN SPAIN”

19 d’agost en Auditori de Calp a les 21:00h (Entrada gratuïta fins a completar aforament – No requereix d’invitació- S’obriran portes una hora abans del concert)

Música de Cine “Made in Spain” és un concert simfònic a càrrec de la Universal Symphony Orchestra i el seu Director Titular, José Martínez Colomina, on s’interpretaran bandes sonores de compositors espanyols invitats que estaran presents en el propi espectacle, com Manel Santisteban, Vanessa Garde, Diego Navarro, Arnau Bataller, Luis Ivars i Iván Lacámara.

Es comprendrà un bast repertori amb peces de llargmetratges com “Capitán Trueno”, “Atrapa La Bandera”, “Vaya Vacaciones”, “Mediterráneo”, “3 Metros sobre el Cielo” o la famosa sèrie de televisió “La Casa de Papel”, amb la participació en l’escenari de Cecilia Krull, cantant original del tema principal de la dita sèrie. Un concert èpic on, a més d’escoltar la millor música per a l’audiovisual composta al nostre país, es podrà conèixer als seus creadors.

HABLEMOS DE MÚSICA DE CINE

20 d’agost en Sala Multiespai l’Androna de Baleària-Dénia 11:00h (Entrada gratuïta fins a completar aforament – No requereix d’invitació-Se obriran portes 15 min abans)

Com es crea una banda sonora? Quin és el procés de gravació de la música d’una pel·lícula? Aquestes i altres preguntes rebran resposta en una xarrada distesa amb el nostre elenc de compositors invitats del concert del dia 19, junt amb Gorka Oteiza, director de la web soundtrackfest.com i que exercirà com a moderador.

En un espai emblemàtic com és l’edifici Balearia en el port de Dénia i acompanyats per un tast gratuït organitzada per un dels nostres col·laboradors, “Bodegas Aguilar”, SONAFILM convida a passar el matí del diumenge parlant de música de cine amb compositors de rellevància nacional i internacional.

THE SOUND OF 007

22 d’agost en la Casa de Cultura d’Ondara 22:00h (Entrada gratuïta fins a completar aforament – No requereix d’invitació – S’obriran portes 15 min. abans)

Després de l’èxit en 2022 de la projecció “d’Ennio: El Mestre” -sobre el llegendari compositor Ennio Morricone-, SONAFILM repeteix l’experiència programant un altre aclamat documental sobre bandes sonores de cine, en aquesta ocasió, “The Sound of 007”.

De la mà de Daniel Craig, Rami Malek, Michael Caine, Hans Zimmer, Tina Turner, Paul McCartney, Tom Jones o Thomas Newman, entre altres artistes, el documental repassa els 60 anys de la franquícia cinematogràfica més gran de la història. Des de la gènesi de “Dr. No” (1962) fins “No Time to Die” (2021), mesclant entrevistes amb un increïble material d’arxiu que permet aprofundir en la saga i en la música que l’acompanya.

LA MÚSICA TRAS LA MÁSCARA

23 d’agost en la Biblioteca Pública de Dénia 20:00h (Entrada gratuïta fins a completar aforament – No requereix d’invitació)

Enguany SONAFILM obri un nou espai cultural, centrat en la lectura sobre la música de cine. I ho fa amb un escriptor valencià com és Frederic Torres, que presentarà el seu llibre “La Música tras la máscara”, publicació que a més compta amb un pròleg de l’invitat d’honor Diego Navarro. En la dita presentació, Torres i Navarro detallaran el contingut d’aquesta obra, centrada sobretot en la trajectòria dels personatges de l’editorial Marvel en la gran pantalla.

METALLS DE CINEMA

24 d’agost en Auditori Casa de Cultura d’El Verger 20:00h (Entrada gratuïta fins a completar aforament – No requereix d’invitació)

El Verger celebra el seu segon any en el SONAFILM de nou en un recinte òptim per al gaudi de la música, en aquesta ocasió amb una “potència multiplicada per mil”, segons assenyalen des de l’organització. I és que aquest concert comptarà amb l’espectacular “Valencia BrassBand” i la batuta del seu Director Titular, Enrique Alborch Tarrasó, que delectaran el públic amb un repertori que inclourà algunes de les composicions més èpiques de films com “Rocky”, “Piratas del Caribe”, “Indiana Jones” o “James Bond”, entre altres. Amb més de 30 músics professionals valencians, aquest ensemble “farà gaudir de les fanfàrries en estat pur”.

TARANTINO UNCHAINED

25 d’agost en Teatre Auditori Centre Social de Dénia 20:00h (Entrades a 15€ en la pàgina www.sonafilm.es o en taquilla una hora abans del concert)

Des de Fimucité (Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife) arriba un dels plats forts d’aquesta cinquena edició del Sonafilm. “The Pop Culture Band” aterra en la Marina Alta amb els seus 12 artistes per a oferir l’espectacle “Tarantino Unchained” que, amb uns arreglaments i un so molt acurat i una banda d’excepcionals músics i cantants, proposa un fascinant recorregut durant dues hores pel peculiar món musical del millor DJ del cine, Quentin Tarantino.

La música de la filmografia de Tarantino arreplega tot el que converteix el seu cine en quelcom tan irresistible i que li ha portat a ser un dels grans exponents del cine contemporani. Les vibrants partitures de temes com Misirlou (Pulp Fiction), Little Green Bag (Reservoir Dogs), Woohoo (Kill Bill), Cells (Sin City) o Unchained (Django) entre altres, submergiran al públic en “una addicció malaltissa”, en paraules dels responsables.

THE MUSIC OF BOND

26 d’agost en la Plaça de Bous d’Ondara 23:00h (entrades en la pàgina www.sonafilm.es o en taquilla 2 hores abans del concert)

Com és tradició, el concert de cloenda anirà a càrrec de la Universal Symphony Orchestra, acabant on tot va començar, en el recinte taurí de la localitat d’Ondara, que es guarnirà un any més per a oferir un repertori amb la millor música de cine simfònica. En aquesta ocasió, l’espectacle girarà entorn de la música d’una de les sagues cinematogràfiques més conegudes, la de l’agent 007. “The Music of Bond” serà un recorregut per les millors peces de sis dècades d’història i que comptarà amb la participació de les increïbles veus dels cantants solistes Cristina Ramos, Esther Ovejero i Fran León,els que acompanyaran als 70 músics que componen l’orquestra.

A més, Diego Navarro, Invitat d’Honor de SONAFILM, agafarà la batuta per a oferir el que serà sense cap dubte un dels millors concerts simfònics de música de cine que s’hagen realitzat en la regió. James Bond Theme, From Russia with Love, Skyfall, Quantum of Solace, Diamonds are Forever, On her Majesty’s Secret Service, Moonraker, License to Kill, For Your Eyes Only, Goldeneye, Die Another Day o Goldfinger seran, entre altres, alguns dels temes que s’interpretaran en aquest concert de més de dues hores de duració i que posarà el passador d’or a aquesta cinquena edició.

Publicado en Actualitat, Cultura.