ONDARA VA CONCLOURE LES FESTES DEL CENTENARI DE LA SOLEDAT 2023 AMB LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ EN HONOR A LA PATRONA

Fotos Gaspar Fotògraf

Ondara, 12.07.23. El dilluns 10 de juliol van concloure les Festes Patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2023, que s’han celebrat del 6 al 10 de juliol 2023 amb una transcendent i especial rellevància, en commemorar-se enguany el Centenari de la Mare de Déu de la Soledat com a patrona de la vila. Uns festejos que han comptat amb la participació de milers d’ondarencs, i la culminació dels quals va arribar el dilluns 10 de juliol, dia de la patrona d’Ondara, amb la processó en honor la Mare de Déu de la Soledat. La commemoració dels festejos en el Centenari de la Patrona han sigut multitudinaris, i molt esperats i gaudits per la ciutadania d’Ondara.

El diumenge 9 de juliol va tindre lloc la tradicional ofrena de flors a la Santíssima Mare de Déu de la Soledat a la Plaça de Bous. La devoció a la Mare de Déu va quedar de manifest un any més, en el que el poble d’Ondara es va bolcar amb aquest acte tan arrelat, i en el que centenars de persones de totes les edats van lliurar un ram de flors a la Mare de Déu de la Soledat, la imatge de la qual es va traslladar fins la plaça de Bous per a aquesta ofrena. La nit va comptar amb una gran participació de veïns en aquest acte tan emblemàtic i entranyable. Després de l’ofrena, va haver-hi un multitudinari sopar popular a l’Avinguda Doctor Fleming, i l’espectable «The Talent» es va oferir també en aquesta avinguda, que es va tallar per l’esdeveniment.

Ja dilluns 10 de juliol, dia de la Soledat, al matí, va destacar la solemne missa en honor a la Mare de Déu de la Soledat en l’Església Parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat”. En finalitzar, es va procedir a la primera ofrena sonora amb pirotècnia aèria i terrestre, amb el volteig de la campana dedicada a la Mare de Déu de la Soledat, acompanyada d’una gran traca al voltant del casc històric. A continuació, es va oferir un Vi d’Honor a l’eixida de l’Església Parroquial. Ja a la nit, centenars de persones van acompanyar la Mare de Déu de la Soledat en el seu recorregut pel centre del poble, en la multitudinària processó que va estar magníficament acompanyada per la U.M. d’Ondara, l’Associació Musical La Piedad d’Oliva i D’Ondara, Colla de dolçaines i tabals. En arribar la imatge de la patrona a plaça del Convent, es van disparar focs artificials en el seu honor des del Moll del Prado. Després de l’entrada de la imatge en el Convent, es va donar a conèixer el nom dels Festers de la Soledat 2024, i es va disparar un gran castell de focs artificials per posar el passador final a unes festes patronals molt anhelades.

Els actes del dia de la Patrona van contar amb la participació dels membres de la Corporació Municipal, entre ells, de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. El nou Regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz-Orejón, ha donat l’enhorabona a la Comissió Soledat 2023, pel seu esforç a l’hora d’organitzar aquests magnífics festejos del Centenari. També ha agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes, i a la brigada i empresa de neteja SINMA per la faena i coordinació feta. Els veïns d’Ondara esperen ara amb il·lusió l’arribada de les Festes Populars de Sant Jaume, que se celebraran del 21 al 29 de juliol 2023.

Més fotos Festes Soledat: actes dissabte 8 de juliol

Publicado en Actualitat, Ajuntament.