ONDARA VA CORONAR LES REGINES DEL CENTENARI DE LA SOLEDAT 2023, EMMA FERNÁNDEZ MATEU I ANNE DIMECH VALERO, EN UN MULTITUDINARI ACTE A LA PLAÇA DE BOUS

FOTO GASPAR FOTÒGRAF

Ondara, 12.07.23. Ondara ha celebrat les seues Festes Patronals en Honor a la Soledat del 6 al 10 de juliol 2023, que enguany han tingut una transcendent i especial rellevància, en commemorar-se en 2023 el Centenari de la Mare de Déu de la Soledat com a patrona de la vila. El divendres 7 de juliol 2023 va tindre lloc a la plaça de bous d’Ondara un dels actes més espectaculars i emblemàtics de les Festes de la Soledat, com és la Coronació de les Regines de les Festes de la Soledat 2023, la Major, Emma Fernández Mateu i la Infantil, Anne Dimech Valero, que, junt amb les seues respectives Corts d’Honor Major i Infantil i acompanyants Soledat 2023, van ser aclamades en una plaça de bous plena de públic, i davant de la presència de les Autoritats d’Ondara i d’altres pobles de la Marina Alta.

La Coronació d’enguany va ser molt especial. Sota el títol “Una Coronació de Pel·lícula” la gala va estar amenitzada per la Universal Chamber Orchestra i el cor vocal Grup Polifònic Cadenza amb un magnífic espectacle visual i sonor inèdit fins ara en la història de les festes patronals. L’acte va estar presentat per Jovi Lozano-Seser i Nina Noguera i coordinà en escena simultàniament la música en viu i la dansa de les alumnes de l’Escola de Gimnàstica Rítmica, a les quals s’afegí la ballarina Júlia Mut Alemany, ondarenca que cursa actualment els estudis de dansa al Conservatori Professional de Dansa de Castelló i que també forjà la seua trajectòria en l’escola esportiva ondarenca. El muntatge, dirigit per l’ondarenca Laura Mestre Baidal, conjugà escenogràficament totes aquestes disciplines mentre s’homenatjava alhora la història del cine com a fil conductor dels cent anys de la Verge de la Soledat com a patrona del poble d’Ondara.

La Regina Major, Emma Fernández Mateu, va rebre la corona junt a Mariana Wael Tadros i Laura Ortolà Ivars, com a primera i segona dama al front d’una Cort Major integrada per Andrea Almiñana Montealegre, Miriam Pérez Llácer, Adrián Vega Sienra, Laura Gimeno Vives, César Brigido Moya, Anastasia Chebenyak Popova, Carolina Checa Castro, Miquel Romans Moreno, Verónica Raga Cuadros, Carla Caselles Martínez, Xavi Capellino Domenech, Laura Garcia Fornés, Maia Ortolà Ginestar, Maria Álvarez Pastor, Judith Martí Sanchis, Àlex Mut Martínez, Juan Luis Rodriguez Berruez, i Pau Gilabert Costa. Per la seua part, la Regina Infantil, Anne Dimech Valero, va encapçalar una Cort infantil composta per Àlvaro Lorca Domenech (Acompanyant regina), Sofía Chebenyak Popova, Carla Morell Peiró (Primera Dama d’honor), Cesc Ramiro Gavilà, Anna Pineda Moisa (Segona Dama d’honor), Beatriz Silva Ribeiro, Cristian Beteta Higón, Jose García Sepúlveda, Irene Doménech Ródenas, Mireia Salort Iseger, i El·la Mestre González.

FOTOS GASPAR FOTÒGRAF

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va col·locar les Bandes a les Regines 2023. En l’acte, les Regines 2023 van rebre la Corona per part de les anteriors Regines de la Soledat 2022, Eva Badia Costa i la xiqueta Luz Roxana Peña Rosado. Cal esmentar que la Comissió Soledat 2023 ha estat integrada per 51 persones en total, sent la Comissió més nombrosa dels últims temps. Està integrada pels dos Festers d’Honor, Anna Betlem Castellano Noguera i Pedro Català Moncho; els 16 integrants de la Comissió de Festes 2023: Pedro Manuel Arcos Sánchez, Pilar Garrido Bordes, Jessica Ruth Richelet, Luis Marcelo Arrua, Ruben Lorca Gutiérrez, Rosa Doménech Martí, Jorge Dimech Pérez, Sonia Valero Giner, Fani Ivars Ferrando, José Javier Doménech, Rosa Anna Marí Blasco, Silvia Ginestar Devesa, Natalia Mateu Femenía, Jose Antonio Soldevila Moll, Jose Vicente Noguera Puigcerver, Julio Moreno Bahamonde; i les Corts Major i Infantil.

L’acte de la Coronació va suposar el tret d’eixida a unes festes magnífiques que han commemorat la fita històrica del Centenari de la Mare de Déu de la Soledat com a patrona de la vila. Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2023 han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç durant tot l’any. El seu esforç ha sigut agraït per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; en el seu discurs de la Coronació:

«La coronació de pel·lícula que hem gaudit esta nit, i que tinc l’honor de tancar com a alcalde, de segur que és ben especial per a les veritables protagonistes, Emma i Anne, Regines ja coronades de les Festes en Honor a la Mare de Déu de la Soledat, i les seues Corts d’Honor.

Una coronació de pel·lícula que ha vingut precedida per un any ple d’activitats: loteries, festes temàtiques, avituallaments en diferents barres, el sopar de cap d’any, les “paraetes” en la fira, entre d’altres, organitzades per la Comissió Soledat 2023. Unes activitats per a treure diners i oferir les millors festes possibles, però sense adonar-se que, a més de fer eixes petites i grans accions, han mobilitzat a la ciutadania, i en definitiva han fet Poble.

Com alcalde d’Ondara vull demanar-vos a tot el veïnat que participeu en els actes programats els pròxims dies, serà el major homenatge per tota la feina que han fet. A més, vull agrair-vos públicament, a vosaltres, la Comissió, als festers i les festeres, tota la dedicació, que ha sigut molta, per oferir unes magnífiques festes i per fer Poble. Moltes gràcies.

Poble. Poble en majúscules. Poble que comparteix els seus moments d’alegria, els seus moments de celebració, els seus moments de festa. Poble que s’ajuda i s’implica en moments de dificultat o en projectes col·lectius. Poble que es reconeix en les seues festes i tradicions, capaç d’unir-se per a organitzar, per exemple, el centenari del patronatge de la Soledat amb total esplendor i dignitat. Centenari que ha marcat tot l’any i que culminarà el dilluns, dia gran de la festa, però que deixarà rastre d’estima i devoció a la patrona per anys. Ací m’agradaria fer una menció especial a la comissió del centenari, a l’Associació Mare de Déu de la Soledat i a la Parròquia al complet, amb el seu rector Ximo al capdavant; ha sigut molt de desgast i temps de preparacions però de segur que penseu que ha pagat la pena, i així ha sigut, ha pagat la pena. Moltes gràcies!

Abans de tornar-me a adreçar a les protagonistes i concloure la meua intervenció, m’agradaria fer menció a tots aquells actors secundaris, que tot i que no pugen a l’escenari, han estat o estaran per a que no falte de res en la festa. Per la part municipal, al personal de l’ajuntament i de SINMA que han redoblat els seus esforços les darreres setmanes per a que tot estiga al lloc de la millor manera possible. També, als Regidors de Festes i Tradicions, a Miguel Gomis, el regidor eixint, i a Jordi Ruiz-Orejón, el regidor entrant, que sempre han estat i estaran a disposició de les diferents Comissions i ajudar-los en tot el que necessiten.

Per cert, aprofite per a animar al futurs festers i festeres de l’any que ve i recordar-los que tindran tot el suport de l’Ajuntament, a vore si s’animen i en són bona cosa, els nascuts al 80…

I com no, a les vostres famílies, les de les corts d’honor, que gràcies a elles heu pogut gaudir d’aquesta magnífica experiència de participar en la festa i que se us quedarà gravada en el vostre cor.

I ja per a acabar, i tornant a les protagonistes. Emma i Anne, jo espere que els guionistes de la vostra vida hagen encertat en tot allò que heu viscut avui ací, que hagen complit els vostres millors somnis, i continuen encertant en el que us queda de festes. Gaudiu molt de cada moment del vostre regnat, on representareu a la joventut del poble d’Ondara per les diferents poblacions de la Comarca i que de segur ho fareu dignament.

I ara acompanyeu-me en els visques…

Visca la Comissió i Corts d’Honor 2023.

Visca la Mare de Déu de la Soledat.

Visca Ondara.»

Publicado en Actualitat, Ajuntament.