L’AJUNTAMENT D’ONDARA DEMANARÀ SUBVENCIÓ AL CICLE HÍDRIC DE LA DIPUTACIÓ PER MILLORAR LES CONDICIONS D’EVACUACIÓ DE LES AIGÜES PLUVIALS A LA ZONA DE TOSSALS

Ondara, 13.04.22. L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat hui 13 d’abril en Junta de Govern Local la petició d’una subvenció al Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant, per a millorar l’evacuació d’aigües pluvials en la zona de Tossals.

L’objectiu és millorar l’evacuació de pluvials en l’anomenada zona del Pla Parcial Tossals i poder evitar els problemes derivats de la xarxa existent mixta de pluvials i fecals, que provoca problemes d’inundacions en habitatges de la zona. Les obres se centraran principalment en l’execució d’una xarxa pluvial separativa de pluvials al carrer Enric Valor que, a més, connectarà amb una canalització natural existent, descongestionant els pluvials de la zona tant a superfície com a la xarxa, que és clarament insuficient.

Per això, el projecte preveu executar un gran embornal lineal en un punt altament conflictiu, i cinc més d’ajuda. Aquesta actuació té un pressupost total amb IVA de 89.402,17 euros, i se sol·licita a la Diputació d’Alacant la màxima quantia a l’empara de les subvencions del Cicle Hídric, que és l’Àrea de la Diputació d’Alacant que s’ocupa de caracteritzar la situació dels recursos hídrics provincials i donar assessorament tècnic a les administracions locals, així com de construir infraestructures hidràuliques que proporcionen servei als municipis.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.