ONDARA DEMANARÀ SUBVENCIONS PER VALOR DE 200.000 EUROS A LA DIPUTACIÓ D’ALACANT EMMARCADES EN EL PLA + CERCA

Se sol·licitarà l’ajuda econòmica per a impulsar tres actuacions municipals: el museu taurí; un jardí en el pati dels Pins, i la millora del parc públic “Montgó”

Ondara, 13.04.22. L’Ajuntament d’Ondara ha acordat en la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana (11 abril 2022), sol·licitar subvencions a la Diputació Provincial d’Alacant dins de la convocatòria del Pla + Cerca 2022 (que enguany consta de 2.500.000 euros) per a tres actuacions municipals. En concret, per a la creació del museu taurí; per a la dotació d’un jardí ecològic en el pati de l’edifici «Els Pins», i per a la millora del parc públic “Montgó”. Les subvencions per als tres projectes sumen una quantia total de 194.560 euros, segons ha informat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el qual ha manifestat que s’espera que enguany 2022 els tres projectes es convertisquen en realitat, amb l’ajuda econòmica provincial.

Respecte al projecte per a la creació del Museu Taurí, segons la memòria elaborada pel departament tècnic municipal, consistirà en l’habilitació d’un local existent al costat de la plaça de bous d’Ondara, que des de fa uns anys és de titularitat municipal. El recinte de la plaça de bous disposa d’un local annex amb accés directe des del carrer Pintor Segrelles i des del pati de la porta d’arrossegament. El local es troba sense habilitar i en un estat de conservació deficient. Amb l’habilitació del local com a museu taurí es pretén aportar un valor afegit en la plaça de bous; infraestructura que, a causa de les seues condicions arquitectòniques i funcionalitat (actualment serveix d’edifici polifuncional, acollint esdeveniments de qualsevol tipus), és de gran important per als habitants del municipi. El futur museu taurí millorarà l’experiència de la visita en la plaça, mitjançant l’exposició de material gràfic i altres tipus de documents relacionats amb la història de la plaça i l’ús que ha tingut des de la seua construcció en el segle XIX.

Quant al condicionament com a Jardí Ecològic del pati de l’edifici de l’aulari Els Pins, el jardí es troba en l’actualitat tancat al públic. Amb l’actuació projectada, es pretén condicionar el jardí, creant diferents zones per a la plantació de vegetació i arbratge autòcton, amb retolació i identificació de manera que es que complisca també una funció didàctica. Es millorarà l’accessibilitat mitjançant la creació de rampes, el tractament dels paviments existents i la creació i condicionament de camins de vianants. Es dotarà al jardí de mobiliari i enllumenat per a facilitar l’ús i l’estada del visitant. També es realitzaran les reparacions necessàries en els murs de tancament perimetral de parcel·la i en els sòcols de l’escola de música, així com la reparació de jardineres i murs de pedra de contenció.

La tercera actuació projectada per a ser sufragada amb els fons del Pla + Cerca a Ondara és la millora de les instal·lacions del parc públic Montgó, situat al costat del Centre de Salut. Degut a la seua ubicació cèntrica i a la seua proximitat als centres escolars, el parc Montgó és el més utilitzat del municipi. L’objectiu del projecte és millorar les instal·lacions, centrant-se especialment en la millora dels jocs infantils, ja que la zona de jocs disposa, d’una banda, d’alguns jocs ja molt antics, i d’altra banda, la dotació d’elements és insuficient per a la quantitat usuaris existent de manera habitual. L’actuació suposarà la retirada dels jocs més antics, la seua reposició i ampliació amb la col·locació de més elements, incloent-hi a més un augment de la superfície de joc. En el disseny de la reubicació i col·locació de jocs es tindrà en compte que el parc dispose d’elements de caràcter inclusiu. Amb tot això, es pretén millorar el parc Montgó, oferint unes instal·lacions ajustades a la quantitat d’usuaris, i l’adequar-ho per a un ús més universal i inclusiu.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.