L’AJUNTAMENT D’ONDARA DEIXA EN SUSPENS L’ACORD SOBRE FESTIUS D’OBERTURA EN 2021

A causa de la incerta situació motivada per la pandèmia i a les restriccions d’aforament, en 2021 es permetrà l’obertura comercial en diumenges i festius en les temporades de Setmana Santa i estiu, per a evitar aglomeracions i permetre que es realitzen les compres de forma escalonada

Ondara, 11.12.20. L’Ajuntament d’Ondara, després d’analitzar aquest tema amb les direccions de mitjanes i grans superfícies radicades a Ondara, ha acordat deixar en suspens l’acord que se solia establir a finals d’any per a consensuar els festius d’obertura de cara al pròxim exercici de 2021, segons ha donat a conèixer l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de comerç i promoció econòmica, José Ramiro.

El proper any 2021, i a causa de la incerta situació motivada per la pandèmia, no s’establiran a priori uns festius d’obertura comercial. En canvi, a Ondara es permetrà l’obertura, en diumenges i festius, durant tots els dies en les temporades afectades per estar Ondara declarada com ZGAT (zona de gran afluència turística) i que comprèn les temporades de Setmana Santa i Pasqua (des de Diumenge de Rams fins a Dilluns de Sant Vicent), i estiu (del 15 de juny al 15 de setembre). Fora d’aquestes dates, en la resta de temporades (incloent Nadal i altres dates assenyalades) el calendari ve determinat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que és qui determina els festius que poden obrir els comerços.

El motiu de no concretar uns festius aperturables en temporada afectada per ser ZGAT i permetre la llibertat d’horaris comercials en les dites dates ve determinat per les mesures sanitàries i protocols d’actuació degut per la pandèmia pel covid-19. Les restriccions d’aforament en comerços i les limitacions establides arran de la pandèmia han portat a l’Ajuntament d’Ondara a prendre la decisió de no impedir l’obertura comercial en diumenges i festius, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions en determinades dates i permetre que es realitzen les compres de forma escalonada, oferint més dates d’obertura a la clientela. D’aquesta manera, en les temporades de Setmana Santa i estiu de l’any que ve es permetrà l’obertura, en diumenges i festius, de tots els comerços radicats a Ondara.

No obstant això, com ha matisat José Ramiro, es tracta d’una decisió que es pren puntualment per a l’exercici de 2021 a causa del covid-19, i la intenció per a 2022 és tornar a consensuar amb els comerços un conveni amb unes dates de festius aperturables per ser ZGAT.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.