EL CAP DE SETMANA DEL 22 I 23 D’ABRIL ONDARA ACOLLIRÀ LA II “FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA”

La proposta cultural, lúdica, comercial i gastronòmica es consolida en la seua segona edició, en la que tornarà a dinamitzar l’activitat en el Barri del Crist

03.04.17. El cap de setmana de Sant Vicent, el dissabte 22 i diumenge 23 d’abril, el Barri del Crist d’Ondara, serà l’escenari de la II Fira de la Paraula & la Bona Taula, organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma i d’ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara). La proposta inclou diferents iniciatives: gastronomia amb les foodtrucks, la Fira del Llibre, el Mercat d’Artesania, la Fira de Comerç Local, així com animació, concerts i el Poblat de la Igualtat. La fira de la Paraula & la Bona Taula ha sigut presentada aquest matí pel Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; la Regidora de Cultura i d’Igualtat, Raquel Mengual, i el gerent de la Macma, Jovi Lozano.

El Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha indicat que aquesta proposta dinamitzadora de l’activitat en el Barri del Crist combinarà cultura, música, gastronomia, animació i comerç local mitjançant una iniciativa que prendrà com a emplaçament la Plaça 9 d’Octubre i carrers adjacents (José Iturbi, Menéndez Pidal, Doctor Albalat i Constitució), creant un circuit circular per al major gaudi de la fira per part del públic, i el Poblat de la Igualtat en el Parc de l’Era. José Ramiro ha destacat que serà un cap de setmana molt atractiu per als visitants, tant per a la gent d’Ondara com de la resta de la comarca, i ha aprofitat per a convidar a tota la ciutadania a gaudir d’aquest cap de setmana.

Les “foodtrucks” oferiran diverses i variades propostes gastronòmiques de qualitat en el carrer (està confirmada la presència d’una desena de foodtrucks). L’obertura es produirà ambdós dies a les 11 hores. D’altra banda, el Mercat d’Artesania estarà ambientat en la primavera. I la reivindicació del producte local es veurà reflectit en la Fira de Comerç Local, que comptarà amb la presència dels estands d’ACO, que exposaran les seues diferents ofertes comercials (amb la presència de Gala’s, Carnisseria Picó, Vinalia Vinoteca, Ca Paquitina, Passicos la Merceria, Màxima Bikes i Calçats Dora).

La Fira del Llibre, organitzada amb la col·laboració de la Macma, comptarà amb l’exposició d’estands; presentacions literàries de tots els gèneres; recital de poesia, i amb la participació d’escriptores i escriptors de la Marina i del País Valencià que signaran exemplars. Segons ha concretat el gerent de la Macma, Jovi Lozano, s’oferirà un aparador d’autors i editors emergents, amb la participació d’editorials com “Dilatando mentes” (editorial d’Ondara dedicada al gènere de ciència-ficció) o Edicions del Sud; així com d’altres editorials i distribuïdors minoritaris. A més a més, es realitzaran presentacions literàries de diferents gèneres; Josep Orihuel (poesia); Vicent Sanhermelando (narrativa juvenil); Paco Sánchez (assaig), o el Calendari dels Brillants, editat per la Macma.

La programació literària comença el dissabte 22 d’abril al matí i inclourà a partir de les 11 hores les presentacions del Calendari del Brillants; de Paco Sanchez: «La socialdemocracia ha muerto. ¿Qué hacemos con el neoliberalismo?»»; de Vicent Sanhermelando, Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil 2016: «Pell de Seda»; de l’Editorial Dilatando Mentes, i de l’Editorial Edicions del Sud (Manel Arcos). El diumenge, com ha detallat Jovi Lozano, serà un dia dedicat a la poesia amb propostes com el Recital de poesia infantil «Gallinetes de dol» d’Edicions del sud a les 11 hores i presentació del recital de poesia de Josep Orihuel «Cels de sal”. A més, gastronomia i literatura s’uniran el diumenge amb la presentació del llibre de receptes tradicionals de Juan Salvador Gayà «Cocina con historia. Recuerdos de mi infancia».

En la II Fira de la Paraula i de la Bona Taula hi haurà animació musical i propostes per a tots els públics, segons ha detallat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. En l’apartat musical destaca, el dissabte 22 d’abril a la vesprada, l’actuació del cantautor valencià Andreu Valor (en el seu 10è aniversari de trajectòria professional) i del cantautor de Mallorca, Guillem Soldevila, a les 19:30 hores, i posteriorment, actuarà sobre les 21:15 hores el grup de pop-folk en valencià Deliri. El diumenge 23 d’abril a les 18 hores l’ETC (Escola de Teatre Comarcal de la Marina Alta) representarà “Jocs de Paraula”; una actuació que suposa l’estrena d’aquesta obra basada en la tradició oral per part de l’ETC. A continuació, sobre les 19 hores, hi haurà música i ball a l’aire lliure amb The Swing Machine i Lindy Hop Marina Alta. La fira inclourà música de dolçaina i tabalet, amb animacions de carrer durant tot el dia, xanques, malabars, etc.

CARTELL FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA 2017-001

Quant al Poblat de la Igualtat, comptarà amb varietat d’activitats coeducatives per a tota la família, dirigides a difondre la igualtat de gènere entre la ciutadania, especialment entre els xiquets i xiquetes. El Poblat de la Igualtat, segons ha explicat la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, s’ubicarà al Parc de l’Era en horari d’11 a 14 i de 17 a 21 hores, el dissabte 22 i diumenge 23 d’abril. Així, gimcanes, conta contes, funcions de teatre, carpa de les professions, i jocs cooperatius permetran treballar amb els més menuts els rols i estereotips de gènere, perquè aprenguen a relacionar-se de manera igualitària.

poblat igualtat cartellprogramacio poblat igualtat ONDARA

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.