THINKING BRASS I AKKA BRASS QUINTET, SEGONS PREMIS DEL II CONCURS NACIONAL DE QUINTETS DE METALLS “ONDARALVENT”

20170108_172305_001   back-to-brass

El jurat va declarar desert el primer premi, sent Back to Brass el guanyador del tercer premi i del premi del públic

Ondara, 09.01.16. Thinking Brass i Akka Brass Quintet es van alçar diumenge passat 8 de gener com a guanyadors dels dos segons premis del II Concurs Nacional de Quintets de Metalls “Ondaralvent”, que es va celebrar a l’Auditori Municipal d’Ondara, organitzat pel Quintet de Metalls Al Vent (QMAV), i per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. El primer premi va ser declarat desert pel jurat, i es va decidir que els grups Thinking Brass i Akka Brass Quintet compartiren un segon premi exequo (dotat amb 500 euros per a cadascun dels grups i sengles diplomes acreditatius). El tercer premi, dotat amb 250 euros i diploma, va ser per a Back to Brass; agrupació que també va ser la mereixedora del premi del públic, triat per votació popular dels assistents. Aquesta agrupació va rebre un instrument de la marca “Consolat de Mar”.

akka-brasspremiats-2-ondaralventpremiats-ondaralvent

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; i membres de la corporació municipal, i va ser presentat pel director de la Unió Musical d’Ondara, Vicent Vives. El jurat va estar presidit pel trompetista de Spanish Brass, Juanjo Serna.

thinking-brasswonder-brassraw-brass

A aquesta segona edició del concurs nacional de quintets Ondaralvent, es van presentar sis agrupacions provinents de tot el territori valencià: Raw Bras; Wonder Brass Quintet; Amazing Brass Quintet; Thinking Brass; AKKA Brass Quintet i Back to Brass. Al matí van començar les primeres audicions amb la ronda eliminatòria, en la que cada grup va interpretar una obra de lliure elecció. Després, el jurat va determinar que els tres quintets que passaren a la ronda final, foren Thinking Brass (obra lliure: Suite Americana d’Enrique Crespo); AKKA Brass Quintet (obra lliure: Sonata for Brass Quintet de Derek Bourgeois) i Back to Brass (obra lliure: Los 5 Mosqueteros de Juan José Colomer). L’obra obligada per a les tres formacions en la fase final va ser el Quintet No.5 de Víctor Vallés. Després de les interpretacions es va produir la deliberació del jurat. Al mateix temps, membres de l’organització van facilitar al públic assistent les paperetes per a realitzar la votació del premi del públic.

regidora-cultura-raquel-mengual

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha valorat aquesta segona edició com “tot un èxit”, donada l’alta participació d’agrupacions concursants; amb sis quintets de metalls, i ha agraït al Quintet de Metalls Al Vent, “per la magnífica organització d’aquest concurs musical”. A més ha donat l’enhorabona als quintets participants pel gran nivell demostrat, i els ha felicitat pel seu interès a participar en el concurs, i pel gran treball que han fet a l’hora d’interpretar aquestes peces de gran dificultat. Raquel Mengual ha destacat que la intenció de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara és continuar realitzant pròximes edicions per a consolidar aquest certamen, amb el que es pretén fomentar i donar projecció als seus participants, valorant el seu gran sacrifici i preparació. La Regidora de Cultura ha manifestat el seu interès a impulsar aquest tipus de projectes que combinen diferents estils i possibilitats musicals.

thinking-brass-2presentador-vicent-vivesamazing-brass

Publicado en Actualitat, Cultura.