ONDARA FESTEJA L’INTENS ARRANC DEL SANT JAUME 2023

El passat divendres 21 de juliol el tradicional pregó marcava l’inici de les festes populars ondarenques

Ondara, 24.07.23. Els membres de la Quintà 2023 «L’Escampà», ben engrescats i enèrgics des del balcó de l’Ajuntament d’Ondara, foren els protagonistes del tradicional pregó amb què arrancaven el passat divendres 21 de juliol vora la mitjanit les esperades festes populars d’enguany. I és que, a més de l’espectacle pirotècnic que precedí la penjada del quadre de Sant Jaume, la nit vibrà amb força amb la primera entrada de bous i l’actuació de l’orquestra No Comment al voltant d’El Prado. Una jornada de grandíssima afluència de públic que omplí de gom a gom tant la plaça de bous com els carrers adjacents del poble i que es mantingué ben alta dissabte següent amb els següents actes taurins, l’actuació de l’orquestra Titanic al carrer Sant Jaume o el primer dels concerts del Rock & Moll d’enguany.

Així mateix, ahir diumenge i tal com informà a la presentació dels festeigs el Regidor de Festes, Joventut i del Major, Jordi Ruiz-Orejón, se celebrà el Ball per a la Gent Gran al carrer Sant Jaume amb l’acompanyament musical de La Banda de la Abuela. No debades, en el programa festiu del primer cap de setmana han destacat les activitats dirigides al públic infantil i familiar com ara el parc infantil aquàtic o la carrera de cintes. Pel que fa als més menuts, a més, tant hui dilluns com els propers dimecres i dissabte, dies 26 i 29 de juliol, hi haurà parc aquàtic infantil: una activitat que ha generat un gran i lúdic reclam en les darreres edicions de Sant Jaume.

També anit tenia lloc la nova edició del Ral·li Humorístic per a penyes i quintades organitzat per la penya No Sabem Qui Som (guanyadora de 2022) i ambientada enguany sota el lema dels Moros i Cristians. Una divertida recreació que tingué lloc a la Joia Llevantina per mitjà dels reptes que posaren a prova l’enginy dels participants.

Pel que fa als actes taurins, aquests seguiran sent un dels principals atractius de la programació del que resta de setmana. Organitzat per la Comissió de Bous, el concurs de retalladors exhaurí ahir diumenge totes les entrades dins d’una cita que ja completà l’aforament el passat any i que suposà un reclam per a molt de públic de la resta de la comarca. D’altra part, dirigides als més menuts destaquen les actuacions dels bous en carretons que ja arrancaren el dissabte 22 de juliol i que seguiran hui dilluns 24, així com el dimecres 26, el dijous 27, el divendres 28 i el dissabte 29.

Dins l’apartat musical, en la setmana de festes populars destacaran els següents concerts del Rock&Moll amb les actuacions de Sïana Soul (hui dilluns 24 juliol), Blat (dimarts 25 juliol), Punk Sailor (dimecres 26 juliol), Nickoldson (divendres 28 juliol) i Star on Years (dissabte 29 juliol). La Nit de Rock tindrà lloc aquest divendres 28 de juliol a partir de les 00:00 hores a l’aparcament del carrer Nacions Sense Estat i comptarà amb un cap de cartell de renom, Reincidentes, mítica banda que comptarà amb la companyia de grups de rock en valencià de casa nostra com Vaire i KinPerkal.

Pel que fa a les revetlles, demà dimarts 25 de juliol, dia de Sant Jaume, l’Orquestra Límite actuarà al carrer Sant Jaume. El dijous 27, dia de les paelles, actuarà JJ Jaivers al Prado i el dissabte 29 de juliol, últim dissabte de festes, La Tribu conclourà al carrer Sant Jaume el programa de revetlles. Paral·lelament, atès l’èxit de l’any passat, aquest dimecres 26 de juliol tornarà a repetir-se la festa Corre-penyes amb música des de les 23:30 hores a l’O-30 amb DJ Socarraet, actuació d’Histèria a la zona del Riu i actuació de Juntos y Revueltos a la zona del Prado.

Tal com manifestà en la presentació oficial del Sant Jaume 2023, l’alcalde José Ramiro ha reiterat l’agraïment i la col·laboració de tots els col·lectius que participen en l’organització dels festejos i ha apel·lat novament al «civisme» per part de totes i tots per tal de gaudir d’unes festes sanes i segures per a tothom.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Notícies.