L’EQUIP DE GOVERN D’ONDARA SE SUMA A LES CONCENTRACIONS PER A DEMANAR A LA DIPUTACIÓ QUE PARTICIPE EN EL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

La concentració a Ondara tindrà lloc hui a les 19:30 hores a les portes de l’Ajuntament

Ondara, 03.02.17. Hui divendres 3 de febrer, a les 19:30 hores, l’Equip de Govern d’Ondara (Compromís-PSPV) secundarà la concentració de càrrecs municipals convocada pels grups de Compromís i PSPV en la Diputació d’Alacant contra la decisió del govern de la Diputació de no participar en el fons de cooperació de la Generalitat Valenciana, que implicarà que 141 municipis alacantins “no puguen comptar amb els 13 milions d’euros que hauria de posar la Diputació d’Alacant”, segons apunten. Els municipis podrien usar aquesta inversió en el que cregueren oportú, potenciant l’autonomia municipal i el democràtic repartiment de fons amb criteris objectius. La decisió de la Diputació d’Alacant, a entendre de l’Equip de Govern d’Ondara, resulta perjudicial per als pobles. En el cas d’Ondara, aquest Ajuntament deixaria de rebre 93.727 euros.

Des de l’Equip de Govern d’Ondara han mostrat el seu suport i han confirmat la seua assistència a la concentració d’aquesta vesprada, que s’efectuarà en diversos municipis de la província. A Ondara, l’Alcalde, Zeus Serrano, ha confirmat la participació de l’Equip de Govern en la concentració, hui divendres 3 de febrer, a les 19:30 hores a les portes de l’Ajuntament d’Ondara, com a protesta per la no adhesió de la Diputació a aquest fons. Es convida a participar a tots els regidors de la corporació municipal.

concentracio ondara (2)

Cal recordar que tots els partits amb representació municipal en l’Ajuntament d’Ondara (Compromís, PSPV i PP) van aprovar per unanimitat, en el ple de l’1 de desembre de 2016, instar a la Diputació perquè participe en el Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. El dit fons destinarà al municipi d’Ondara 93.727 euros en 2017, amb fons procedents de la Generalitat Valenciana. Però aquesta quantitat que es destina a Ondara es podria duplicar, ascendint a un total 187.454 euros, si la Diputació Provincial d’Alacant participara en el dit Fons, en compte de destinar les subvencions de forma nominativa.

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano ha manifestat que el motiu d’aquestes concentracions és demanar “a la Diputació Provincial d’Alacant que realitze una distribució equitativa dels fons destinats als municipis perquè no existisquen problemes d’arbitrarietat i clientelisme, com ocorre en l’actualitat i des de fa anys en el repartiment dels fons dirigits als pobles de la província”. Respecte al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, cal recordar que es tracta d’injecció de capital en els pressuposts municipals, atés que cada ajuntament té llibertat per a gastar-los en els projectes que desitgen, en compte de ser una subvenció nominativa.

Publicado en Actualitat, Política.