ONDARA VA CONCLOURE LES FESTES DE LA SOLEDAT 2024 AMB LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ EN HONOR A LA PATRONA

** Fotos Gaspar**

Ondara, 09.07.24 El dilluns 8 de juliol van concloure les Festes Patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2024, que s’han celebrat del 4 al 8 de juliol 2024 . Uns festejos que han comptat amb la participació de milers d’ondarencs, i la culminació dels quals va arribar el dilluns 8 de juliol, dia de la patrona d’Ondara, amb la processó en honor la Mare de Déu de la Soledat. La commemoració dels festejos han sigut multitudinaris, i molt esperats i gaudits per la ciutadania d’Ondara.

Els actes del dia de la Patrona van contar amb la participació dels membres de la Corporació Municipal, entre ells, de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. El Regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz-Orejón, ha donat l’enhorabona a la Comissió Soledat 2024, pel seu esforç a l’hora d’organitzar aquests magnífics festejos. També ha agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes, i a la brigada i empresa de neteja SINMA per la faena i coordinació feta. Els veïns d’Ondara esperen ara amb il·lusió l’arribada de les Festes Populars de Sant Jaume, que se celebraran del 19 al 27 de juliol 2024.

Quant a la culminació dels actes de les Festes de la Soledat 2024, el passat diumenge 7 de juliol va tindre lloc la tradicional ofrena de flors a la Santíssima Mare de Déu de la Soledat al Moll del Prado. La devoció a la Mare de Déu va quedar de manifest un any més, en el que el poble d’Ondara es va bolcar amb aquest acte tan arrelat, i en el que centenars de persones de totes les edats van lliurar un ram de flors a la Mare de Déu de la Soledat. La nit va comptar amb una gran participació de veïns en aquest acte tan emblemàtic i entranyable. Després de l’ofrena, va haver-hi un multitudinari sopar popular a l’Avinguda Doctor Fleming, i l’espectable «Tributo a Mecano» es va oferir també en aquesta avinguda, que es va tallar per l’esdeveniment.

Ja dilluns 8 de juliol, dia de la Soledat, al matí, va destacar la solemne missa en honor a la Mare de Déu de la Soledat en l’Església Parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat”. En finalitzar, va tindre lloc la Benedicció de la Pintura i Restauració del Retaule de la Capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres, i després es va procedir al llançament d’una mascletà diürna a la Ronda Generalitat. A continuació, es va oferir un Vi d’Honor al Prado. Ja a la nit, centenars de persones van acompanyar la Mare de Déu de la Soledat en el seu recorregut pel centre del poble, en la multitudinària processó que va estar magníficament acompanyada per la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga “M’en Fot” i d’Ondara Colla de dolçaines i Tabals. En arribar la Santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, li van cantar l’Ave Maria, interpretat per la Soprano Silvia Peña i el Quartet format per Merxe Pineda (Violí), Carlos Argudo (Violí), Verónica Zahonero (Viola) i Paco Pineda (Violonchelo). La processó va culminar a l’interior de la capella amb el Cant de l’Himne a la Patrona i llançament de 21 salves. Seguidament, es va nomenar la nova Comissió de Festes del proper any 2025. Una mascletada nocturna en la Ronda Generalitat va posar el punt final a unes festes patronals molt anhelades.

Dins del programa de les Festes de la Soledat 2023, el dissabte 6 de juliol va destacar la Cavalcada, amb grans premis per als guanyadors. Van ser molts els veïns i veïnes de la població, sobretot famílies amb xiquets, xiquetes i joves, els que es van congregar als carrers del centre del nucli urbà per a presenciar els participants en la Cavalcada des de la seua eixida al Col·legi Sanchis Guarner fins a la seua arribada a Doctor Fleming, on es va procedir a desvelar el nom dels premiats, i a lliurar els premis per part dels integrants de la Cort de la Soledat 2024. La Cavalcada va estar magníficament acompanyada per la Banda Juvenil d’Ondara, la Xaranga “Me’n fot”, la Batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. A la nit, l’orquestra Montecarlo va delectar amb el seu espectacle a l’Av. Doctor Fleming.

També dissabte, prèviament a la Cavalcada, en l’apartat esportiu, es va celebrar al Trinquet Municipal d’Ondara la Partida Professional de Festes (organitzada segons els conveni signat per l’Ajuntament d’Ondara i la Federació de Pilota Valenciana); que va suposar la primera partida del jugador Giner de Murla, després de guanyar la final individual professional d’escala i corda en passat 30 de juny. La partida va comptar amb la treta d’honor a càrrec de la Regina Major, i es va retre homenatge a Giner fent-li el «paseíllo».

AJUNTAMENT D’ONDARA

**Fotos Gaspar**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.