ONDARA VA CORONAR LES REGINES DE LA SOLEDAT 2024, AINHOA FERNÁNDEZ MENGUAL I SARA LOZANO LLAVADOR , EN UN MULTITUDINARI ACTE A LA PLAÇA DE BOUS

***Fotos Gaspar ***

***Fotos Gaspar ***

Ondara, 10.07.24. Ondara ha celebrat les seues Festes Patronals en Honor a la Soledat del 4 al 8 de juliol 2024. El divendres 5 de juliol va tindre lloc a la plaça de bous d’Ondara un dels actes més espectaculars i emblemàtics de les Festes de la Soledat, com és la Coronació de les Regines de les Festes de la Soledat 2024, la Major, Ainhoa Fernández Mengual i la Infantil, Sara Lozano Llavador (acompanyada pel seu germà Javier Lozano Llavador) que, junt amb les seues respectives Corts d’Honor Major i Infantil i els Festers de la Soledat 2024, van ser aclamades en una plaça de bous plena de públic, i davant de la presència de les Autoritats d’Ondara i d’altres pobles de la Marina Alta. La Coronació d’enguany va comptar com a fil conductor amb el Món Màgic d’Oz: món de fantasia del clàssic escrit per Lyman Frank Baum el 1900, que va ambientar musicalment i també en la decoració l’acte de Coronació 2024, que va estar presentat per Nina Noguera.

La Regina Major 2024, Ainhoa Fernández Mengual, va rebre la corona de la Regina 2023, Emma Fernández Mateu, al front d’una Cort Major integrada per Jairo Ginestar Martinez, Adela Domenech Martinez, David Femenia Mud, Angela Domenech Martinez, Jordi Gil Molines, Laia Alemany Soler, Jordi Caselles Sastre, Aroa Mas Corella, Josep Llobell Barber, Ingrid Moncho Vaquer, Ivan Server Garcia, Julia Bas Domenech, Hugo Quintanar Rodriguez, Carles Riera Valero, Noa Forques Vives, Josep Romans Escriva, i Karolayn Gomez Varela.

Per la seua part, la Regina Infantil 2024, Sara Lozano Llavador, va rebre el relleu de la Regina 2023, Anne Dimech Valero, i va encapçalar una Cort infantil composta per Javier Lozano Llavador (Acompanyant regina), Esmeralda Martinez Hernan i Talia Martinez Hernan. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va col·locar les Bandes a les Regines 2024.

Cal esmentar que de la Comissió Soledat 2024 hi han 9 parelles que han sigut Festers de la Mare de Déu de la Soledat: Luci Molines Gayá i Josep Gil Poquet, Tere Sastre Aparisi i David Caselles Lull, Virginia Mengual Salort i Pablo Fernández Oliver, Rosa Inés Mud Portolés i José Juan Femenia Simó, Adela Martínez Gilabert i Vicent Doménech Ausina, Carles Riera Grimalt i Silvia Valero Pons, Mª Dolores García Devesa i Javier Server Ferrando, Juan Ginestar Bañó i Rosana Martínez Gauchi; i els Festers d’Honor; Rosa Ana Costa Ramis i Vicente Badía Fornés.

L’acte de la Coronació va suposar el tret d’eixida a unes festes magnífiques. Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2024 han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç durant tot l’any. El seu esforç ha sigut agraït per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; en el seu discurs de la Coronació:

«Autoritats municipals, regidors i regidores, jutgessa de pau i cap de la policia local, Alcaldes, Alcaldesses, Regidors i regidores de pobles veïns, i així mateix als representants festius que ens acompanyeu aquesta nit, veïns i veïnes d’Ondara i de la comarca, molt bona nit a totes i a tots, i moltes gràcies per la vostra presència en este acte tan important dins de les festes en Honor a la Nostra Patrona.

Important, com no, per a les regines hui coronades, Ainhoa i Sara, i per a les seues Corts d’Honor, però també important per al poble d’Ondara. Poble que ha demostrat una vegada més, estar disposat a treballar i col·laborar amb la Comissió de Festes de la Soledat en favor de la nostra Patrona, tot un poble unit que no dubta en recolzar, any rere any, les iniciatives per a recaptar fons per a la festa en moments complicats, on sabem que tot val molts diners, però que realitza un gran esforç per a fer unes festes magnífiques.

I es que tenim una magnífica comissió este any, que ha treballat de valent i ens ha preparat un programa de festes que anem a viure’l intensament estos dies. Us demane a totes i tots vosaltres la vostra participació als actes, ja que serà el major homenatge i demostració d’agraïment que puguem fer a la seua feina i dedicació. Sabem que no és fàcil ser d’una comissió de festes, et lleves temps personal per a dedicar-lo al poble, i això fa que el poble estiga doblement agraït amb vosaltres.

També, vull agrair a l’Associació Mare de Déu de la Soledat tot el gran treball que fan al voltant del culte a la nostra patrona, a la seua nova junta, menys d’un any tenen i que aquestes seran les seues primeres festes, de segur que les afronten en gran il·lusió i bon fer. I com no, agrair a Ximo, al rector de la Parròquia, que has demostrat sempre estar a disposició del veïnat, amb uns valors d’entrega i dedicació molt valuosos, fent un bon tàndem amb tots els col·lectius parroquials i del poble, i això parla molt bé de tu, Ximo, de la teua persona. Tens tot el meu, tot el nostre recolzament per al que necessites. Gràcies.

Acabe l’apartat d’agraïments amb els treballadors i treballadores municipals, tècnics, brigades de manteniment i neteja, l’empresa municipal SINMA, policia local i protecció civil, i regidories que estan darrere de tota la intendència necessària per a que isquen unes bones festes. Moltes gràcies.

I torne al principi, a la importància d’aquest acte, ara sí per a Ainhoa i Sara, per a les flamants regines coronades, i principals representants de la festa.

Ja en 2012, el poble d’Ondara va vore coronar a Ainhoa com regina infantil, i ara la veiem coronada com a regina major de les festes, Ainhoa, 12 anys fa, pensaràs que han passat volant, doncs si, el temps passa volant i per això et recomane que gaudisques cada segon del teu regnat i de cada acte en que participes, dins la festa o en els actes que acompanyaràs a altres poblacions durant tot l’any. Experiències inoblidables que quedaran sempre al teu record. I Sara, agafa exemple d’Ainhoa, passa t’ho molt bé i d’ací uns anys, a repetir de regina major… no?

I faig extensiu dita recomanació a tota la Cort Major i Infantil, gaudiu, gaudiu molt d’estes festes, que estic segur van a ser uns dies meravellosos i seran un dels records més bonics de la vostra vida. I, agraïu, agraïu a les vostres famílies la possibilitat que us han donat per a poder formar part protagonista d’estes festes 2024, sense elles no seria possible.

I no m’estenc més… Visca la Comissió i les Corts d’Honor 2024

Visca la Mare de Deu de la Soledat.

Visca Ondara.»

Publicado en Actualitat, Ajuntament.