COMUNICAT COMISSIÓ PENYES I QUINTADES DE SANT JAUME SOBRE LA TAXA DE 180 PER ALS GARITOS

Les Penyes de Sant Jaume d’Ondara Rebutgen la Nova Taxa Abusiva de 180 Euros.

Ondara, 4 de juliol de 2024 – Ahir, prop de 200 representants de 72 penyes de les Festes de Sant Jaume es van reunir per expressar el seu rebuig unànime a la nova taxa imposada per l’Ajuntament d’Ondara, que s’ha incrementat de manera desmesurada fins als 180 euros per penya, en comparació amb els 60 i 40 euros que es pagaven en anys anteriors.

Durant la reunió, les penyes van acordar per unanimitat no pagar aquesta nova taxa, que consideren abusiva, i han decidit abonar les quantitats que es venien pagant en anys anteriors. A més, han exigit a l’Ajuntament que prenga mesures urgents per modificar l’ordenança que regula aquestes taxes, ja que denuncien que no s’ha comptat amb la seua participació ni s’han mantingut reunions per debatre aquesta qüestió. Fins a 72 de les 84 penyes registrades s’han adherit a aquesta decisió de rebuig fins a dia d’avui, i se’n continuen sumant més, mostrant així una unitat sense precedents.

Les penyes han argumentat el valor que aporten els seus garitos durant les festes de Sant Jaume, destacant la seua contribució fonamental a l’ambient festiu i cultural del municipi. Amb aquesta nova taxa, que suposa un augment del 350%, moltes penyes es veuen impossibilitades per afrontar aquesta pujada, que arriba a tan sols dues setmanes abans de l’inici de les festes.

Les penyes han criticat la manera en què s’ha gestionat aquesta decisió, acusant l’Ajuntament de fer-ho amb secretisme, publicant la nova taxa poc abans de les festes i sense oferir marge de maniobra per a una resposta adequada. Davant aquesta situació, les penyes han comunicat públicament que no estan disposades a pagar la nova taxa i han anunciat que notificaran aquesta decisió al regidor corresponent pròximament.

Exigeixen una solució ràpida i eficaç abans de la reunió programada per al pròxim dia 11 de juliol, amb la finalitat d’evitar més enfrontaments i garantir la celebració de les festes en un ambient de cooperació i bon enteniment entre l’Ajuntament i les penyes.

Penyes de Sant Jaume d’Ondara

Aquest comunicat reflecteix el sentiment i la postura de les penyes de Sant Jaume en defensa d’una festa popular justa i inclusiva per a tots els participants.

NOTA DE PREMSA DE LA COMISSIÓ DE PENYES I QUINTADES DE SANT JAUME D’ONDARA

Publicado en Associacions.