DEMÀ DIJOUS ARRANQUEN LES FESTES DE LA SOLEDAT 2024

  • L’encesa de llums i el volteig de campanes serà, junt al concert de la Unió Musical d’Ondara, el tret d’eixida de les festes patronals d’enguany
  • L’acte de Coronació de les Regines Ainhoa Fernández Mengual i Sara Lozano Llavador tindrà lloc el divendres 5 de juliol

Ondara, 3.07.24. Després d’un intens exercici de treball i perseverança per part de la Comissió del 2024, demà dijous 4 de juliol a les 22:00 hores arrancaran oficialment les Festes de la Soledat d’enguany amb la Concentració de les Regines, Corts d’Honor, Festers i autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per procedir a l’encesa de llums i volteig campanes que, junt al Concert de festes de la Unió Musical d’Ondara a la Plaça Major, suposarà el tret d’eixida de les festes patronals de 2024.

Un any més, els festeigs en honor a la Mare de Déu de la Soledat tornaran a omplir de devoció, tradició, música i diversió els carrers d’Ondara amb un divers programa de què podran gaudir persones de totes les edats. Organitzades per la Comissió Soledat 2024 amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, cal recordar que la comissió d’enguany està integrada per la Regina Major, Ainhoa Fernández Mengual; la Cort Major: Jairo Ginestar Martinez, Adela Domenech Martinez, David Femenia Mud, Angela Domenech Martinez, Jordi Gil Molines, Laia Alemany Soler, Jordi Caselles Sastre, Aroa Mas Corella, Josep Llobell Barber, Ingrid Moncho Vaquer, Ivan Server Garcia, Julia Bas Domenech, Hugo Quintanar Rodriguez, Carles Riera Valero, Noa Forques Vives, Josep Romans Escriva, i Karolayn Gomez Varela; la Regina Infantil i Acompanyant, Sara Lozano Llavador i Javier Lozano Llavador; la Cort Infantil: Esmeralda Martinez Hernan i Talia Martinez Hernan; De la Comissió Soledat 2024 hi han 9 parelles que són Festers de la Mare de Déu de la Soledat: Luci Molines Gayá i Josep Gil Poquet, Tere Sastre Aparisi i David Caselles Lull, Virginia Mengual Salort i Pablo Fernández Oliver, Rosa Inés Mud Portolés i José Juan Femenia Simó, Adela Martínez Gilabert i Vicent Doménech Ausina, Carles Riera Grimalt i Silvia Valero Pons, Mª Dolores García Devesa i Javier Server Ferrando, Juan Ginestar Bañó i Rosana Martínez Gauchi; i els Festers d’Honor; Rosa Ana Costa Ramis i Vicente Badía Fornés.

Així mateix, despús-demà, el divendres 5 de juliol a les 23 hores tindrà lloc a la Plaça de Bous d’Ondara l’acte de Coronació i exaltació de les Corts d’Honor Major i Infantil de la Soledat 2024. Una solemne cita que culminarà amb el llançament de focs artificials a càrrec de Hermanos Caballer Pirotécnicos S.L. i la macrodiscomòbil “Carnavalia On Tour”.

Altrament, pel que fa al programa d’enguany, cal destacar que tant la revetla de dissabte 6 de juliol amb l’orquestra Montecarlo com l’actuació Tributo a Mecano del diumenge 7 de juliol, canvien d’ubicació i se celebraran com a novetat a l’Av. Doctor Fleming. A més, hi haurà paella dissabte i sopars populars el dissabte 6 (que serà de cabasset) i el diumenge 7 de juliol. D’altra part, la cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte 6 de juliol estarà amenitzada per la Banda Juvenil d’Ondara, la Xaranga “Me’n fot”, la Batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. Per al públic infantil, el dissabte 6 al matí hi haurà parc infantil i festa de l’espuma en la zona del Prado.

Les Festes de la Soledat 2024 arribaran al seu punt àlgid amb els actes religiosos, tals com les misses i l’Ofrena de flora del diumenge 7 de juliol a la Ntra. Patrona, la Mare de Déu de la Soledat, la qual tornarà a celebrar-se al Moll del Prado. Una vegada finalitzada l’ofrena, es llançaran focs artificials. A continuació, trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’Església Parroquial de Santa Anna, on es cantarà l’himne a la Patrona. El dilluns 8 de juliol, dia de la Patrona, tindrà lloc al matí la Missa Solemne en honor a la Mare de Déu de la Soledat, a l’Església Parroquial de Santa Anna, cantada pel “Coro capilla Santísima Virgen de la Soledad” amb l’assistència de les Regines, Corts, Acompanyants, Comissió de Festes 2024 i Autoritats. A continuació es realitzarà la Benedicció de la Pintura i Restauració del Retaule de la Capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres. En finalitzar, es procedirà al llançament d’una mascletà diürna a la Ronda Generalitat. Tot seguit, s’oferirà un Vi d’Honor al Prado. A la vesprada se celebrarà la Solemne processó en honor a la Patrona amb l’acompanyament de la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga “M’en Fot” i d’Ondara Colla de dolçaines i Tabals. En arribar la Santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, se li cantarà l’«Ave Maria» interpretat per la soprano Silvia Peña i el quartet format per: Merxe Pineda (Violí), Carlos Argudo (Violí), Verónica Zahonero (Viola) i Paco Pineda (Violonchelo). La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el Cant de l’Himne a la Patrona i el llançament de 21 salves. Seguidament, es nomenarà la nova Comissió de Festes del proper any 2025. Una mascletada nocturna en la Ronda Generalitat posarà el punt final a les festes.

PROGRAMA DE FESTES SOLEDAT 2024

DIJOUS 04/07/2024

22.00 h. CONCENTRACIÓ de les Regines, Corts d’Honor i Autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per a procedir a l’Encesa DE LLUMS I VOLTEIG DE CAMPANES donant inici a les festes.

22.30 h. CONCERT de festes a càrrec de la Unió Musical d’Ondara a la Plaça Major. La Regina Major farà lliurament d’un Corbatí a la bandera de la Unió Musical d’Ondara. Al descans, s’oferirà un refrigeri amb Coca Maria i Mistela per gentilesa de Bodegas Leopoldo.

DIVENDRES 05/07/2024

12.00 h. TOC DE L’ÀNGELUS I VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES. A continuació, LLANÇAMENT de 21 SALVES en honor a la Nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat.

12.30 h. VISITA de la Comissió de la Soledat 2024 al CEMENTERI PARROQUIAL acompanyada per d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. En arribar, PREGÀRIA en memòria de tots els difunts d’Ondara i ofrena d’una CORONA DE LLORER.

19.00 h. RECOLLIDA de les Regines Major i Infantil i les seues corts d’honor i les regines i dames d’honor de la Soledat 2023, acompanyades per la Unió Musical d’Ondara.

21.30 h. RECEPCIÓ de les Regines Major i Infantil, Corts d’Honor, Regines i Dames d’Honor 2023, Rector, Autoritats Locals, Associacions i Regines i Autoritats d’altres pobles a l’edifici de l’Ajuntament.

En acabar, CERCAVILA fins la Plaça de Bous a càrrec de la Unió Musical d’Ondara.

23.00 h. ACTE DE CORONACIÓ de les Regines Major i Infantil de la Soledat 2024 i EXALTACIÓ de les Corts d’Honor Major i Infantil de la Soledat 2024 a la Plaça de Bous d’Ondara. A continuació, LLANÇAMENT de FOCS ARTIFICIALS a càrrec de HERMANOS CABALLER PIROTÉCNICOS S.L.

01.00 h. Espectacular MACRODISCOMÒBIL “CARNAVALIA ON TOUR” a la Plaça de Bous,

DISSABTE 06/07/24

De 11.30 a 13.30 h PARC INFANTIL al voltant del Prado.

12.00 h. VOLTEIG DE CAMPANES i PASSACARRER de la Comissió, Regines, Corts d’Honor i Acompanyants de la Soledat 2024 per la zona del casc antic d’Ondara fins al Recinte del Prado acompanyats per la Xaranga “ME’N FOT”.

13.00 h. La Comissió oferirà CERVESA A GOGÓ al voltant del Prado, per cortesia d’un col·laborador. Amenitzat per la Xaranga “ME’N FOT”.

14.00 h. PAELLA POPULAR dins del Recinte del Prado, patrocinada per un col·laborador. Per reservar, cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024, el dia 27 de Juny al Saló Parroquial de 19:00 – 21:00 h. amb un cost simbòlic d’1,00€ .

19.00 h. GRAN DESFILADA DE CARROSSES, COMPARSES I CAVALCADURES. Eixida des del C.P. Sanchis Guarner amenitzat per la Banda Juvenil d’Ondara, la Xaranga “ME’N FOT”, la Batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. L’itinerari serà: Col·legi Sanchis Guarner, Avda. Marina Alta, C/ La Pau, C/ Sant Doménech, Plaça País Valencià i acabarem en C/ Dr. Fleming, on es repartiran els premis.

PREMIS: CARROSSES: 1R – 400€ 2N – 300€ 3R – 200€

COMPARSES: 1R – 300€ 2N – 200€ 3R – 125€

CAVALCADURES: 1R – 200€ 2N – 125€ 3R – 75€

22.00 h. SOPAR POPULAR de sobaquillo al Càrrer Doctor Fleming. La Comissió de la Soledat 2024 oferirà salmorra, i vi , amb la col·laboració de Bodegas Leopoldo i Vicanjola. La Comissió de la Soledat 2024 posarà a disposició taules i cadires.

00.30 h. GRAN REVETLLA a càrrec de l’Orquestra MONTECARLO al Càrrer Doctor Fleming.

DIUMENGE 07/07/24

09.00 h. SANTA MISSA a l’Església Parroquial de Santa Anna.

10.30 h. RECOLLIDA de les Regines, les seues Corts d’Honor i dels Festers a càrrec de la Xaranga “ME’N FOT” i de la Unió Musical d’Ondara.

12.00 h. MISSA DE MALALTS I IMPEDITS EN HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS al Temple Parroquial Santa Anna cantada pel Cor Parroquial. Comptarem amb l’assistència dels majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat i tindrem l’administració del Sagrament de la Unció de Malalts a qui ho sol·licite. En acabar, CERCAVILA fins a la Residència acompanyant als més majors. En arribar, la Comissió de la Soledat 2024 els farà entrega d’un obsequi.

18.30 h. RECOLLIDA de les Regines Major i Infantil, Corts d’Honor i Comissió de Festes a càrrec de la Xaranga “ME’N FOT” i de la Unió Musical d’Ondara fins l’Església Parroquial de Santa Anna.

19.30 h. CONCENTRACIÓ a l’Església Parroquial de Santa Anna de veïns, associacions, altres col·lectius, Regines 2024 amb les seues Corts i Acompanyants, Comissió de Festes 2024 i el Sr. Rector per a dirigir-se a l’Ofrena fins al Convent, acompanyats per la Unió Musical d’Ondara, La Xaranga “ME’N FOT” i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals que obrirà l’Ofrena.

20.00 h. OFRENA DE FLORS a la Nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat al Moll del Prado. En eixir la Mare de Déu del Convent es farà un LLANÇAMENT de 21 SALVES. Una vegada finalitzada l’Ofrena hi haurà un LLANÇAMENT de FOCS ARTIFICIALS a càrrec de HERMANOS CABALLER PIROTECNICOS S.L. A continuació, solemne trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’Església Parroquial de Santa Anna on es cantarà l’HIMNE a la Nostra Patrona.

22.30 h. SOPAR POPULAR al Carrer Doctor Fleming a càrrec de la Comissió. Es repartirà vi per gentilesa de Bodegas Aguilar i es posarà a disposició taules i cadires. Per reservar cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024, el dia 27 de Juny al Saló Parroquial de 19:00 – 21:00h.

00.30 h. A continuació, GRAN ESPECTACLE “TRIBUTO A MECANO” al Carrer Doctor Fleming.

DILLUNS 08/07/24

08.00 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

09.00 h. SANTA MISSA DE L’AURORA a l’Església Parroquial de Santa Anna.

10.00 h. RECOLLIDA de les Regines, Corts, Acompanyants, Festers i Autoritats a càrrec de la Xaranga “ME’N FOT” i la Unió Musical d’Ondara.

10.30 h. SANTA MISSA a l’Església Parroquial de Santa Anna.

12.00 h. MISSA SOLEMNE en honor a la Nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat a l’Església Parroquial de Santa Anna, presidida per l’Excm. i Rvdm. D. Jesús Murgui Soriano Bisbe emèrit d’Oriola – Alacant i cantada pel Cor Capella Mare de Déu de la Soledat. Durant la SOLEMNE MISSA (a la Consagració) es farà el LLANÇAMENT de 21 SALVES en Honor a la Mare de Déu de la Soledat i VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES. A continuació tindrà lloc la Benedicció de la Pintura i Restauració del Retaule de la Capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres. Al finalitzar, es procedirà al LLANÇAMENT d’una espectacular MASCLETADA DIÜRNA a la Ronda de la Generalitat. A continuació s’oferirà un VI D’HONOR a l’Edifici del Prado, on estan convidats tots els veïns i veïnes de la vil·la d’Ondara i Autoritats.

19.30 h. RECOLLIDA de les Regines Major i Infantil, Corts, Acompanyants, Comissió i Autoritats per la Xaranga “ME’N FOT” i la Unió Musical d’Ondara.

21.00 h. PROCESSÓ SOLEMNE en honor a la Nostra Patrona d’Ondara la Mare de Déu de la Soledat per l’Itinerari de costum, acompanyada per la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga “ME’N FOT” i d’Ondara Colla de dolçaines i Tabals. En arribar la Santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, li cantaran “El Ave Maria”, interpretat per la Soprano Silvia Peña i el Quartet format per: Merxe Pineda (Violí), Carlos Argudo (Violí), Verónica Zahonero (Viola) i Paco Pineda (Violonchelo).

La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el Cant de l’Himne a la nostra Patrona i el LLANÇAMENT de 21 SALVES. Seguidament es nomenarà la nova Comissió de Festes del proper any 2025. A continuació hi haurà una MASCLETADA NOCTURNA en la Ronda de la Generalitat.

Agraïm la col·laboració de tots els veïns i veïnes que desitgen engalanar els seus carrers i balconades, així com obsequiar amb pètals de flors al pas de la Santíssima imatge de la Mare de Déu de la Soledat.

DIMARTS 09/07/24

20.00 h. SANTA MISSA DE RÈQUIEM a la Capella del Cementeri Parroquial en sufragi de tots els difunts d’Ondara.

NOTA: La Comissió es reserva el dret de modificar o suspendre la programació quan les circumstàncies així ho requereixen. Queda expressament prohibit l’ús de pirotècnia i artefactes sorollosos fora dels llocs i horaris habilitats per aquest efecte. En cap cas la Comissió de Festes es farà responsable dels accidents o danys materials o personals que puguen ocórrer durant els actes programats. Gràcies per la seua col·laboració i bones festes!.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.