EL FOLK DE TRES FAN BALL REVIU AL PRADO D’ONDARA L’ARRELAMENT DE LES DANSES POPULARS

El passat dissabte 29 de juny el recinte ondarenc acollí el tradicional sopar d’estiu de l’Associació Cultural Ocell, el qual es convocà junt al concert del veterà conjunt valencià

Ondara, 1.07.24. Organitzat per l’Associació Cultural Ocell amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, el passat dissabte 29 de juny tingué lloc al Prado el tradicional sopar d’estiu de l’associació ondarenca, el qual reuní en aquesta ocasió als amants de la música popular amb motiu del concert de Tres Fan Ball: sense dubte, el gran al·licient d’una cita que s’avançà al concorregut calendari festiu del municipi del mes de juliol.

No debades, a partir de les 22:30 el recinte ondarenc vibrà amb un concert que va fer les delícies dels seguidors del folk valencià i, sobretot, de les danses populars amb què es conjuga i materialitza el repertori dels Tres Fan Ball. Vells i estimats coneguts del públic d’Ondara arran de les primeres edicions del Festacarrer, l’agrupació ha visitat el municipi en nombroses ocasions i sempre amb el mateix ressò i suport. Nascuts com a agrupació el 1993 i amb més de trenta anys de trajectòria i activisme musical i cultural, Tres Fan Ball han recorregut gran part dels pobles del País Valencià a més d’altres de l’estat espanyol i d’Europa. Partint dels seus quatre enregistraments discogràfics, al seu repertori trobem balls de parella (polca, vals, pasdoble, jota, scottish, masurca o fox), així com danses col·lectives tradicionals mediterrànies i europees. Tot i això, la seua tasca principal dins l’àmbit del folk valencià continua sent la de fer ballar el públic al mateix temps que se l’instrueix en la tècnica de les diferents modalitats de dansa popular. Si més no, els i les assistents al sopar i concert del dissabte en van ser testimonis una vegada més, de l’arrelament i vessant lúdic de les danses tradicionals.

Publicado en Actualitat, Associacions.