L’AJUNTAMENT D’ONDARA INICIA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER A L’ELABORACIÓ DEL PLA DE TURISME

L’AJUNTAMENT D’ONDARA INICIA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER A L’ELABORACIÓ DEL PLA DE TURISME

  • Se celebraran tres tallers amb representants i organitzacions del sector econòmics, col·lectius socials, culturals i esportius, així com dels centres amb formació en turisme de la comarca, a més dels propis grups de la corporació i els consells de participació locals
  • També pot participar qualsevol persona o empresa a través de WhatsApp o per correu electrònic

Ondara, 19.06.24. L’Ajuntament d’Ondara ha decidit elaborar un pla de turisme per al destí. Com ha explicat la Regidora de Turisme, Raquel Mengual, en l’inici del primer taller del procés participatiu del mateix, celebrat ahir a la vesprada a l’Espai Jove, “l’Ajuntament ha considerat necessari elaborar un Pla de Turisme que ens dote d’una ferramenta per a, en primer lloc, diagnosticar el nostre punt de partida com a destinació turística, i amb això, valorar els nostres recursos, servicis, productes i experiències turístiques; en segon lloc, definir el nostre model de destinació turística. I fer-ho emmarcant-ho en l’estratègia ja aprovada de desenvolupament sostenible, concretament, al Full de Ruta de l’Agenda 2030 d’Ondara; i en tercer lloc, marcar els eixos estratègics i els objectius i accions per a complir-ho. És a dir, saber on estem, on volem arribar i com volem fer-ho”.

Així mateix, ha destacat que “hem considerat imprescindible que els treballs d’elaboració del Pla compten amb un procés de participació ciutadana. L’objecte d’aquest procés és que la ciutadania, a través de les organitzacions i associacions locals i comarcals, així com d’empreses de referència en servicis turístics directes o com a oferta complementària d’Ondara, participen en l’elaboració del pla de turisme, tant en l’anàlisi de situació, com en la definició de l’estratègia i accions. Aconseguint així que el pla siga un instrument assumit com a propi per tots i totes”.

En el taller celebrat ahir, van participar persones i empreses del sector turístic, hostaleria, enoturisme, comerç i oci, representants de centres formatius de turisme comarcals (com el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Dénia), membres del Consell de Participació Ciutadana i de la Comissió d’Igualtat d’Ondara, i organitzacions de diferents àmbits, tant locals, com a comarcals; tant culturals, com a esportives, a més d’haver convidat també a la MACMA, per a introduir la perspectiva comarcal.

En el mateix s’ha fet una introducció per part de la consultora encarregada, amb l’anàlisi del punt de partida, per a passar a demanar la valoració dels participants sobre els servicis, recursos i productes turístics existents, la governança del destí, així com sobre la contribució del turisme a la sostenibilitat, per a acabar sol·licitant als participants propostes d’actuació a incloure en el Pla.

El dimecres que ve se celebrara el segon taller, al qual s’ha convocat a tots els membres de la corporació i als tècnics de l’Ajuntament que poden aportar transversalitat de gestió al Pla. També pot participar qualsevol persona o empresa a través de WhatsApp o per correu electrònic:pladeturismeondara@hcsocioglobal.com; per missatges de WhatsApp 644837360.

Tota la informació sobre el procés de participació de l’elaboració del Pla de Turisme es pot trobar en la web:

https://www.ondara.org/informacio-dinteres/elaboracio-pla-turisme/ .

Publicado en Actualitat, Ajuntament.