FES TEU EL CARRER! ONDARA COMMEMORA EL DIA DE LA BICICLETA ALS CENTRES EDUCATIUS EL DIVENDRES 7 DE JUNY

Es realitzaran accions conjuntes entre la Policia Local i els centres educatius ondarencs

Ondara, 04.06.24. El 3 de juny es commemora per la OMS el Dia Mundial de la Bicicleta. L’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Comunitat Educativa del municipi, se suma a aquesta iniciativa per a reivindicar els mitjans de transport sostenibles: anar a peu, bici, patinet; conscienciar i sensibilitzar la ciutadania dels beneficis que comporta la mobilitat segura, saludable i sostenible; i donar visibilitat als usos alternatius de l’espai que habitualment ocupen els vehicles.

Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament d’Ondara, l’Alcalde i responsable de l’àrea de Mobilitat Urbana, José Ramiro; el Regidor d’Agenda 2030, Jordi Dominguis, i la Regidoria d’Educació, Rosa Ana Marí, conjuntament amb el Cap de la Policia Local, Toni Galiano; la tècnica d’Educació, Xelo Castellano, i les direccions dels centres educatius d’Ondara (Raül Lara del CEIP Sanchis Guarner, Paula Valero de l’ Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, i Amand Ortiz de l’IES Xebic), han donat a conèixer el projecte impulsat en la població per a commemorar aquesta efemèride: «Fes teu el carrer! Dia de la Bicicleta, Ondara 7 de juny», que se celebrarà aquest divendres 7 de juny.

Aquest divendres 7 de juny, el centres educatius ondarencs participants en aquesta iniciativa (Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, Col·legi Marjals, Col·legi Sanchis Guarner i IES Xebic) proposaran a l’alumnat diferents itineraris per al dia de la bici; per anar a l’escola caminant, en bici o en patinet. Aquestes activitats es podran realitzar en romandre tancat l’accés al trànsit en aquests carrers durant tota la jornada lectiva del dia 7 de juny i, principalment, durant les entrades i eixides dels escolars als centres educatius. Aquesta iniciativa estarà coordinada, supervisada i controlada per la Policia Local d’Ondara. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha editat un díptic informatiu i un cartell que es distribuiran als centres educatius per informar detalladament d’aquesta iniciativa i les rutes que es proposen. En concret, s’han dissenyat 3 tipus de rutes per a realitzar amb bicicleta, en funció del centre educatiu:

Per a l’IES Xebic:

-Trànsit tallat Camí de la Mar i accés piscina, de 7:45-14:30h.

-Zona pàrquing: Rotonda Dr. Fleming i terra Masymas.

Punt d’encontre: Prado (Mollet). Ruta poc transitada a l’IES Xebic. Via Segura Girona-Verger-Els Poblets.

Per al CEIP Sanchis Guarner i Escoleta Joaquina Gavilà:

-Trànsit tallat carrers Lepant, Dénia-Alfatares, fins camí cementeri, de 7:45-13:30h.

-Zona pàrquing: pàrquings públics 0-30 i carrer Alfatares. Accés segur Escoleta per carrer Lepant (porta darrere)

3 Punts d’encontre:

-Pàrquing Pintor Segrelles. Carril bici i Ruta poc transitada 0-30

al Sanchis Guarner.

-Plaça de la Pilota: Ruta poc transitada al Sanchis Guarner.

-Pump-Track: Ruta poc transitada i carril bici al Sanchis Guarner

Per al CEIP Marjals:

-Trànsit tallat Carrers Mestre Serrano, Vega Baixa i P. de Berenguer, de 7:40-13:15h.

2 Punts d’encontre:

-Llavador. Ruta poc transitada al Marjals.

-Pump-Track: ruta poc transitada i carril bici al Sanchis Guarner.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.