L’AJUNTAMENT D’ONDARA PORTA A PLE LA PROPOSTA INSTITUCIONAL DE NOMENAMENT DE L’ACTUAL ESPAI JOVE “NEBULOSSA”

La proposta inclou també nomenar oficialment Nebulossa amb el títol honorífic d’Ambaixadors d’Ondara en el món, en agraïment a la projecció internacional que han conferit al poble

Ondara, 28.05.24. La participació del grup local Nebulossa com a representants d’Espanya en el Festival d’Eurovisió 2024 és un fet històric que no es tornarà a repetir i que ha tingut una transcendència inigualable i projecció internacional per a Ondara, posant el nom del municipi en el mapa.

Per aquest motiu, segons ha anunciat hui l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, l’Ajuntament d’Ondara, amb la finalitat de manifestar de manera notòria la seua gratitud i reconeixement a Mark Dasousa i Mery Bas (Nebulossa) per la imatge donada i el seu treball destacable en l’aspecte cultural i de promoció del municipi amb el seu grup Nebulossa, proposarà al ple de la corporació municipal d’aquest dijous 30 de maig, l’acord de Nomenar l’Espai Jove d’Ondara «Espai Jove Nebulossa», en reconeixement a la seua estima per Ondara i als seus mèrits com a artistes. En l’acord plenari també es farà oficial que recentment s’ha atorgat a Nebulossa el títol honorífic d’Ambaixadors d’Ondara en el món, en agraïment a la projecció internacional que han conferit al poble.

Segons s’indica en l’exposició de motius de l’acord de proposta institucional que es porta al ple per a la seua aprovació, el grup Nebulossa és un duo de música format per Mery Bas i Mark Dasousa, veïns del poble d’Ondara. Com antecedents, l’any 2016, amb el seu grup Solar, van ser impulsors del Gegant Fest Ondara, festival familiar que es celebrava el diumenge de Pasqua a Segària, que es va mantindre fins al 2022. Nebulossa es va crear en 2018 i en 2020 van presentar oficialment el grup a l’alberg de Segària. En 2021 van presentar el seu primer àlbum d’estudi on es troba la cançó «Glam», seleccionada com millor cançó 2021 per la comunitat Indie Cool i guanyadors del concurs Studio Mans. Abans d’aquest projecte, Mark Dasousa ja havia desenvolupat una gran carrera professional en el món de la música com a productor de grups tan coneguts en el nostre territori com la Raíz, la Fúmiga, Aspencat, Zoo, Feliu Ventura i un llarg etcètera. En 2024 es presenten al Benidorm Fest, quedant guanyadors d’aquest festival i, per tant, sent els representants d’Espanya a Eurovisió.

Durant tota la seua trajectòria professional l’estima al seu poble ha anat de la mà, portant orgullosos el nom d’Ondara per tot el món. La seua gira promocional abans del festival d’Eurovisió es va portar a grans ciutats de l’estat com Barcelona, Madrid i Tenerife, o internacionals con Estocolm, Amsterdam, Londres, Malmö o Nova York, on actuaren amb la reconeguda artista Glòria Trevi.

La setmana abans del festival d’Eurovisió i l’11 de maig, Ondara es va convertir en centre de totes les mirades. Els mitjans de comunicació es van traslladar al municipi, sent protagonista de notícies en horari de màxima audiència, connexions en tota mena de programes i directes; inclús el mateix dia del festival, que va ser seguit per un 41,8% de la quota de pantalla. Un resultat excepcional generat per la il·lusió que va contagiar Nebulossa. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Ondara, en el seu desig de manifestar de manera notòria la seua gratitud i reconeixement a Mark i Mery per la imatge donada, el seu treball destacable en l’aspecte cultural i de promoció del municipi amb el seu grup Nebulossa, proposa al ple de l’Ajuntament d’Ondara els acords de nomenar l’Espai Jove d’Ondara, «Espai Jove Nebulossa», en reconeixement a la seua estima per Ondara i als seus mèrits com a artistes; i en segon lloc, nomenar a Nebulossa amb el títol honorífic d’Ambaixadors d’Ondara en el món, en agraïment a la projecció internacional que han conferit al poble.

Publicado en Actualitat, Política.