NO VA DEFRAUDAR LA GRAN FESTA DE L’ATLETISME EN LA XXIV VOLTA POPULAR ONDARA, AMB MÉS DE 1400 PARTICIPANTS DE TOTES LA CATEGORIES

**Comunicat CIRCUIT A PEU MARINA ALTA 2024**

NO VA DEFRAUDAR LA GRAN FESTA DE L’ATLETISME EN LA XXIV VOLTA POPULAR ONDARA, AMB MÉS DE 1400 PARTICIPANTS DE TOTES LA CATEGORIES

Moha Rida i María Isabel Ferrer, tots dos del Llebeig de Xàbia, van ser els vencedors, amb quasi nou-cents participants en la prova regna.

Es van tornar a superar amb escreix les expectatives previstes en participació, en la carrera organitzada, pel CA Ondara i la inestimable col·laboració de l’Ajuntament d´Ondara i la seua Regidoria d’Esports, 350 xiquetes i xiquets en les categories infantils i quasi 900 atletes en la prova regna, van donar un colorit especial als voltants del Edifici El Prado, on la jove cantant ondarenca, Marta Fornali va posar les notes musicals en directe, en el Moll del Prado.

Moha Rida es va proclamar vencedor a Ondara realitzant una carrera magistral, aguantant les primeres envestides dels seus companys i gaudint d’un còmode avantatge des de l’equador de la carrera, fins a la línia de meta, detenint el temps en 32:45 a 3.19/K, segon classificat va ser un vell conegut que tornava al Circuit José María Barragán (CE Llebeig Xàbia) 33:34, entrant tercer Juanan Fernández (CA Benidorm) 33:37,en categoria femenina María Isabel Ferrer es corona una carrera més a Ondara, com la Regna del Circuit, entrant la primera, 36:09, a un ritme de 3.40/K, guanyant-li al crono, més d’un minut, sobre la passada edició, segona classificada va ser, Andrea Abad del Publidom 37:56, en tercer lloc Esther Fornés del Cametes Pedreguer, completaria el podi femení amb un temps de 38:48.

Podis locals membres del Club Atletisme Ondara

Les millors femenines en el 10K ondarenc van ser, Nerea Frasés Fructuoso, primera local del Club Atletisme Ondara, amb un crono de 46 minuts 42 segons, segona posició per a, Mireia Romans Escrivà registrant un temps de 47:31 i tercera posició per a, Mireya Frasés Fructuoso parant el crono en 51:01.

L’atleta Albert Ferrer Moreno, amb un temps de 36 minuts 32 segons, va ser el guanyador local d’esta XXIV Cursa Popular Vila d´Ondara, seguit dels seus companys Sergi Soler Ginestar, segon 40:40 i Vicent Aparisi Carrió, tercer 41:22, completant així el podi masculí ondarenc.

Novetat Carrera Inclusiva

El Club de Atletisme Ondara entre les novetats incloses en esta edició, presentava la I Cursa Inclusiva, on més de vint xiquets i xiquetes de l’IES Xébic, acompanyats amb els seus professors i professores, van gaudir de la gran festa de l’atletisme ondarenc.

Carreres Infantils

Els protagonistes a primera hora de la vesprada, amb les proves infantils no puntuables de pre-barrufets, barrufets i pre-benjamins, amb un registre de 350 xiquets i xiquetes va arribar el torn per a les categories puntuables del Circuit.

Els Benjamins van córrer 800 metres, una setmana més, Ernest Garcés Francés del CA Bernia va ser el primer, amb un crono de 02.55, seguit per Alex Monparler Puigcerver, del CE Raboses Rafelcofer amb el mateix temps, 02.55, tercera posició per a Ángel Ibáñez Gómez atleta de l’E Atletisme Pedreguer 02.57.

Lara Fornés Català del Llebeig Xàbia, amb un registre de 02.58 es va alçar amb un nou primer lloc, Alma Sánchez Fuster del Corriol segona, 03.16 seguida per Emily Harrison del Llebeig 03.24.

Els alevins, van recórrer 1.200 metres, les més ràpides van ser Laia Mestre Sastre del Dorsal 19 Pego 04.33, segona Marina Cózar Sellés del Llebeig Xàbia 04.39, i tercera Lluna Sastre Seguí Independent també amb un registre de 04.39.

En xics, el podi va ser l’habitual, primer Erik Amil Barbeito, Llebeig Xàbia 04.16, segona posició, Jaume Blas De Gea amb un temps de 04.18 i tercer el seu germà Adolfo Blas De Gea un segon després 04.19, tots dos del C Ginestar Atletisme Benissa.

Els infantils van recórrer 1.900 metres, en categoria femenina Aitana Tor Perea CA La Nucia., va ser la primera 07.17, seguida per Anna Savall Mengual del Llebeig Xàbia, 07.39 i Noa Alemany Sendra, del Dorsal 19, tercera 08.10.

En categoria masculina, continua sent cosa de tres, els vencedors del Circuit en la seua categoria, el corredor del Dorsal 19 Pego, Joan Alemany Pons, va ser primer, 06.41 entrant segon Didac Chesa Cervera de l’Orba Multiesport 06.44 i tercer l’altre bessó del Dorsal 19 Ángel Alemany Pons, amb un crono de 06.46.

2.200 metres de recorregut, per a la categoria cadet, van completar el podi masculí Joan Buigues García del Dianium 07.11 primer, segon Pau Martínez López del Faro Alfas del Pí 07.32 i tercer Joan García Milvaques el corredor de l’E Atletisme Pedreguer 07.40.

En xiques, Silvia Díaz Berenguer de la Nucia, va ser la primera 08.14, segona entre, Anna Caravaca Sala del Dorsal 19 amb un temps de 08.39 i complete el podi femení, la gatera Iris Pons Diego del Dianium amb un registre de 10.44.

Una volta més que els cadets, per a completar els 3.300 metres en categoria juvenil, amb la volta de Marco García Torres del CA Dianium sent el primer a travessar la meta 10.19, per davant de l’atleta local Roc Martí Soldevila (CA Ondara) 10.37, segon i tercer Didac Bañuls Climent del Dianium, 10.45.

En xiques, l’absència de participants, es va adjudicar la prova la corredora del CA La Nucia, Jimena Gutiérrez Sedeño completant la distància en 16.03, la campiona de la categoria en esta edició, Celia Fornés Blázquez del CA Gata, va participar en la carrera regna, trepitjant així el terreny que la pròxima edició del Circuit correrà, en passar a la categoria promesa-sub23

La resta de les classificacions, es poden consultar, en les pàgines web de Somesport www.somesport.com

Pròxima cita del Circuit a Peu

Benissa serà este dissabte l’última cita del XXVI Circuit a Peu Marina Alta, la localitat del sud de la comarca, celebra la seua XXV CURSA POPULAR A BENISSA, última prova del Circuit a Peu, tancant així, cinc mesos d’atletisme a la comarca i tretze carreres realitzades, que posarà el fermall final, al Circuit amb el Sopar de Gala del divendres 7 de juny.

Al llarg de la vesprada, des de les 16:00h, es realitzaran el lliurament del regal final del Circuit a Peu, a tots aquells runners que hagen completat un total de huit carreres al llarg del Circuit.

Les proves començaran a les 16.30 hores amb les carreres infantils, dos hores i mitja després, amb un recorregut que oferix 8.300 metres de distància es viuran la festa per als majors, inscripcions ja obertes per als atletes que no estiguen inscrits en el Circuit i desitgen sumar-se a la festa final, poden fer-ho abans de les dotze del migdia del divendres 31 de maig, en Somesport www.somesport.com .

**Comunicat CIRCUIT A PEU MARINA ALTA 2024**

Publicado en Actualitat, Esports.