L’IES XEBIC LLIURA ELS PREMIS DEL II CONCURS LITERARI DE SOBRE LA IGUALTAT DE GÈNERE I LA LLIBERTAT SEXOAFECTIVA I FAMILIAR

L’Ajuntament d’Ondara rep oficialment a l’equip de l’IES Xebic, campió del I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta

Ondara, 20.05.24. Divendres passat 17 de maig va tindre lloc a la Casa de Cultura d’Ondara l’acte de Lliurament dels premis del II Concurs Literari de l’IES Xebic sobre la Igualtat de Gènere i la Llibertat sexoafectiva i familiar; un acte que va comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i de la Regidoria d’Igualtat, Àngels Grimalt Vives, els quals van lliurar els guardons, junt amb la coordinadora d’Igualtat i Convivència de l’IES, Trini Soldevila. Des de l’IES Xebic s’ha destacat que aquest concurs va creixent; que el millor de tot és la bona resposta de l’alumnat que ha participat, i que enguany ha hagut representants en totes les llengües; valencià, castellà, anglès i francès. A més, per aquesta edició, s’ha editat un llibret amb les obres guanyadores.

El guanyador en categoria A (3r, 4t ESO i FPB) va ser Manuel Sattler, amb una obra en valencià, «El dolor d’estimar». La guanyadora en categoria B (batxillerat i FP), va ser Iman Bolanoir, amb l’obra en francès «Une Hitoire (pas) seulement d’amour». Els finalistes del Concurs van ser Hugo Marí Carrión, Rihab Maagoul, Sara Julià Àngel, Marcos Soria Tomàs, Raterinth Dayana Medina Serna, Maria Pedrós Amores, Abril Tormo Lozano, Núria Salas Fornali, Mascha Gros. A continuació, després del lliurament dels premis, és va oferir al pati de la Casa de Cultura, per part de l’alumnat de l’IES Xebic, una performance contra la LGTBI+fòbia.

Prèviament va tindre lloc la recepció institucional al Claustre de l’Ajuntament d’Ondara, de l’IES Xebic com a equip campió del I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta. L’equip de l’IES Xebic d’Ondara estava integrat per Hugo Marí, Mirela Gomes, Bruno Blanco, Marcos Soria i Lorena Herraiz. El I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta (COMA) es va celebrar els dies 23 i 24 d’abril a la Casa de Cultura d’Ondara (amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara), amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts Sorts de la Mar de Dénia, Xebic d’Ondara, IES de Pedreguer, la Mar de Xàbia i el Maria Ibars de Dénia. En aquest concurs es debatia sobre si cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme en la Marina Alta.

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.