LA CASA DE CULTURA D’ONDARA ACULL EL LLIURAMENT DELS PREMIS DE CREACIÓ DE CONTINGUT EN VALENCIÀ

La Regidoria de Normalització Lingüística donà a conéixer els guanyadors i guanyadores de la convocatòria nascuda arran de la Fira Gatzara en un acte que comptà amb la música de la cantant Marta Fornali

Ondara, 20.05.24. El Prado d’Ondara acollí el passat dissabte 13 d’abril la I Fira Digital «Gatzara»: un innovador i reivindicatiu encontre que, a més de l’èxit de públic de què gaudí, posà en valor la vigència del valencià dins la creació de continguts digitals, així com la necessitat d’empoderar les generacions més joves pel que fa a l’ús del valencià a les xarxes socials.

Partint de la càrrega inspiradora de l’encontre, el responsable de la convocatòria i regidor de Normalització Lingüística Jordi Dominguis obrí dissabte passat, dia 18 de maig, l’acte de lliurament dels Premis de creació de continguts digitals en valencià que originàriament havien de lliurar-se a l’abril. Uns guardons que reconeixen la gran tasca de diferents creadors i creadores de continguts dins del panorama digital de casa nostra. Pel que fa al palmarés de la jornada, Alfons Pérez, àlies Malparlat, fou distingit amb el Premi al Millor Creador de Contingut Social mentre que la jove Maria Agustí fou premiada com a Millor Creadora Revelació. Pel que fa al guardó al Millor Creador de la Marina Alta, la distinció recaigué en el podcast VadeRock! els responsables del qual Kiko Frasés i Ricardo Sapena recolliren el trofeu. Per últim, el Premi al Millor Creador de Contingut dins l’àmbit general anà a parar a Fran Tudela, més conegut com a Cabrafotuda, i un exemple de com la popularitat a través dels mitjans digitals pot ser una oportunitat de dignificar la llengua i la vitalitat de la mateixa.

L’acte comptà amb l’acompanyament musical de l’artista local Marta Fornali, la qual obrí el lliurament interpretant peces en valencià. Així mateix, pel que fa a la valoració global de la jornada i tal com manifestà arran de la primera edició del Gatzara, Jordi Dominguis va incidir en la importància d’oferir des de l’administració pública plataformes per a la reivindicació del valencià com a llengua i vehicle d’expressió als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.