ROSA SESER I VICENT ORTUÑO PRESENTEN A ONDARA EL DARRER NÚMERO DE LA REVISTA AGUAITS

  • La presidenta de l’IECMA i l’historiador local presentaren ahir dijous a la Casa de Cultura ondarenca l’edició número 46 d’aquesta veterana publicació de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta sobre recerca cultural i històrica

Ondara, 17.05.24. La Casa de Cultura ondarenca acollí ahir dijous 16 de maig la presentació del darrer número de la revista de recerca històrica i cultural Aguaits a càrrec de la presidenta de l’IECMA Rosa Seser i l’historiador i activista cultural local Vicent Ortuño. Es tractava de l’edició número 46 d’una veterana i prestigiosa publicació que, tal com introduí la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, es fonamenta sempre en la qualitat i rigor dels articles que se seleccionen per a cada número.

En la presentació ondarenca, de fet, Seser estigué acompanyada de Vicent Ortuño, el qual realitzà una amena ponència sobre un dels articles que conté l’últim número de la publicació i que precisament el mateix Vicent Ortuño signa. Sota el títol Josep Font, Font d’Ondara, un pilotari a recuperar, l’historiador aprofundí en una de les figures més importants dins la història de la pilota que, a més de ser d’Ondara, constitueix un exemple de la transcendència de l’esport valencià a mitjan segle XX. I és que, tal com Ortuño avançava a l’entrevista que se li va realitzar aquesta setmana als Matins de la Veu d’Ondara, «figures com Font demostren la popularitat i ressò de la pilota en una època en què els pilotaris eren autèntiques estrelles mediàtiques». Si més no, a través del repàs i projecció de fotografies i retalls de premsa, el ponent explicà al públic assistent la importància d’un pilotari que esdevingué un dels noms fixes del trinquet de Pelayo de la capital valenciana i que, de fet, acabà instal·lant-se al Cap i Casal atesa la seua fama i professionalització.

Publicado en Actualitat, Associacions.