EL CONCERT SIMFÒNIC “HOMENATGE A JOHN WILLIAMS” CLAUSURARÀ EL 24 D’AGOST LA SISENA EDICIÓ DE SONAFILM, EL FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE MARINA ALTA

-Tindrà lloc en la Plaça de Bous d’Ondara (Alacant) a les 23:00 hores

-Com el seu nom indica, «Homenatge a John Williams» oferirà un recorregut per les més destacades bandes sonores del més premiat compositor de Hollywood

-L’espectacle serà interpretat per la Universal Symphony Orchestra, formació especialitzada en bandes sonores de cine i videojocs i amb una dilatada trajectòria professional en muntatges a gran escala

-La sisena edició de SONAFILM es desenvoluparà del 2 al 24 d’agost amb concerts i activitats repartides en les localitats d’Ondara, Dénia, Calp, Auditori Teulada-Moraira i Beniarbeig, que enguany se suma a l’esdeveniment.

-També s’ha confirmat la presència de compositors espanyols convidats com Zacarías M. De La Riva (“Bajocero”, “Las Aventuras de Tadeo Jones”), Manuel Gil-Inglada (“Barrio Sésamo”, “Saber y Ganar”, “Los Lunnis”), Vicent Ortiz Gimero (“Los Farad”) i Paula Ortiz (“Bajo terapia”).

-Entrades ja a la venda en els enllaços habilitats en la web oficial del festival, www.sonafilm.es

Ondara, 14.05.24. La música de John Williams, el més guardonat compositor de Hollywood i autor de les inoblidables bandes sonores de “La Guerra de las Galaxias”, “Indiana Jones” o “Parqué Jurásico”, protagonitzarà el 24 d’agost a les 23:00 hores en la Plaça de Bous d’Ondara (Alacant) el concert de clausura de la sisena edició de SONAFILM, el Festival de Música de Cine Marina Alta.

Amb el títol d’Homenatge a John Williams, l’espectacle està organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ondara i recorrerà les més destacades creacions de l’artista. La música serà interpretada per la Universal Symphony Orchestra, junt amb els cors de la Universitat Politècnica de València i el Cor Infantil CODA, sota la direcció del mestre José Martínez Colomina. En total, es pujaran a l’escenari més de 150 músics, en el que serà el concert amb la formació més gran de la història de SONAFILM.

La Universal Symphony Orchestra és l’orquestra resident de SONAFILM i està especialitzada en bandes sonores de cine i videojocs. De projecció internacional, l’agrupació compta amb una dilatada trajectòria professional en espectacles a gran escala, entre els que destaquen muntatges dedicats a grans sagues del món audiovisual com “Assassin´s Creed”, “Dragon Ball” o “The Legend Of Zelda”, entre altres molts. 

El director titular de l’orquestra és José Martínez Colomina, la carrera del qual inclou diversos premis i reconeixements tant nacionals com internacionals. En 2010 va obtenir a Londres la doble Llicenciatura de Direcció d’Orquestra Simfònica i Direcció d’Orquestra de Vents per la “Royal Schools of Music of London (LRSM)”, aconseguint la màxima qualificació. Actualment exerceix com a catedràtic en el Conservatori Superior de València i professor de Direcció.

CONCERTS I ACTIVITATS DEL 2 AL 24 D’AGOST

La sisena edició de SONAFILM es desenvoluparà del 2 al 24 d’agost en les localitats d’Ondara -principal fundadora-, Dénia, Calp, «l’Auditori Teulada Moraira» (2023) i Beniarbeig, que enguany se suma al festival.

La programació completa, que es donarà a conèixer en les pròximes setmanes, acollirà esdeveniments diferents entre si i que cobreixen un gran ventall d’estils musicals relacionats amb l’audiovisual, així com activitats didàctiques.

Així mateix, el festival comptarà amb la presència de diversos convidats, com els ja confirmats compositors espanyols Zacarías M. De La Riva (“Bajocero”, “Las Aventuras de Tadeo Jones”), Manuel Gil-Inglada (“Barrio Sésamo”, “Saber y Ganar”, “Los Lunnis”), Vicent Ortiz Gimero (“Los Farad”) o Paula Ortiz (“Bajo terapia”).

ENTRADES JA A LA VENDA

Les entrades per al concert “Homenatge a John Williams” que tindrà lloc el 24 d’agost a les 23:00 hores en la Plaça de Bous d’Ondara (Alacant), ja estan a la venda en els enllaços habilitats en la web oficial del festival SONAFILM, www.sonafilm.es.

SONAFILM, Festival de Música de Cine Marina Alta, és el primer i únic festival dedicat a la música del setè art que es realitza en terres de Llevant. Creat en el 2019 per la Regidoria de Cultura d’Ondara junt amb l’Associació Aljub Músic, que ha sigut l’encarregada de la Direcció Artística fins a la data, va ser en 2021, durant la celebració de la seua tercera edició, quan va passar a ser d’àmbit comarcal amb la incorporació a l’organització del mateix de la Regidoria de Cultura de Dénia.

Des de l’organització de SONAFILM destaquen i agraeixen a les empreses i entitats que enguany recolzen el festival a través de patrocinis i col·laboracions i que han sigut una part clau, junt amb els municipis participants, per a posar en marxa aquesta sisena edició.

PROGRAMA “HOMENATGE A JOHN WILLIAMS”

Primera Part

-Suite de ”Parqué Jurásico”

-Suite de ”Tiburón”

-Suite de “E.T. El Extraterrestre”

-”Throne Room End Title” de “La Guerra de las Galaxias”

Segona Part

-”Somewhere in my memory” de “Solo en Casa”

-”Raiders March” de “Indiana Jones”

-”A prayer for peace” de “Munich”

-”Viktor´s Tale” de “La Terminal”

-”Hymn to the fallen” de “Salvar al Soldado Ryan”

-”Superman March” de “Superman”

Publicado en Actualitat, Cultura.