L’EUROPARTY NEBULOSSA CONVERTÍ LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA EN L’EPICENTRE NACIONAL D’EUROVISIÓ

  • Els grups de música electrònica Locomia i OBK, així com el DJ Santy Mataix precediren la retransmissió del Festival d’Eurovisió 2024 des de Malmö
  • Amb totes les entrades exhaurides, més de 3.500 gaudiren d’un esdeveniment massiu que romandrà per sempre en la memòria del poble d’Ondara

Ondara, 13.05.24. Finalment, el fenomen musical de l’any esclatà a la Plaça de Bous ondarenca en una jornada històrica per al poble d’Ondara. Amb totes les entrades exhaurides, més de 3.500 acudiren a la cita de la Nebulossa Europarty, organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, i gaudiren d’un esdeveniment massiu que romandrà per sempre en la memòria del poble d’Ondara. Amb un ambient festiu i expectant, des de les 16:00 hores els voltants del Prado ja acollien els primers eurofans tot i que no va ser fins les 17:00 hores que la Plaça de Bous obrí les seues portes. Des de les 17:30 hores, el DJ Santy Mataix punxà temes d’Eurovisió i marcà el desenvolupament d’un acte on hi hagué animació des del principi fins a la fi de la festa. De la dinamització del nombrós públic que omplia de gom a gom el recinte ondarenc s’encarregà el presentador Adrian Romero, el qual amenitzà amb jocs i còmics interludis els diferents blocs amb què es dividia l’agenda de l’Europarty.

A partir de les 19.00 hores i acompanyats dels seus icònics ventalls, Locomía, grup immers en la gira del seu quaranté aniversari, escalfava els motors de l’encontre amb una escenografia digna del festival eurovisiu que ambientà a la perfecció el marc de la cita. Un primer concert introductori que precedí l’actuació d’OBK, grup espanyol de música electrònica format el 1991 que ara només encapçala el vocalista del duet, Jordi Sánchez, el qual comandà un concert amb els grans èxits del grup català i sorpreses finals com un medley de la banda britànica Depeche Mode. De fet, OBK és el grup pop-electrònic més venedor de la història musical a Espanya i les seues cançons, versionades en clau actual, foren corejades pels assistents durant l’execució d’un repertori de gran popularitat.

Així mateix, va ser a partir de les 21:00 hores quan l’expectació sumà nervis i impaciència per igual. La retransmissió de la final eurovisiva a través de la pantalla gegant de l’escenari va ser un moment apoteòsic, especialment quan Nebulossa interpretà en huitena posició el seu tema Zorra en representació d’Espanya. Mark i Mery brillaren com mai sobre l’escenari suec i alçaren una forta ovació en el recinte ondarenc que marcà el punt àlgid de la nit. No debades, els assistents seguiren amb atenció les actuacions dels altres països així com els daltabaixos d’una disputada votació que culminà a les 00.42 hores amb la victòria de Suïssa i una vint-i-dosena posició per a Nebulossa i un Zorra que recomptà 30 vots en el conjunt de les valoracions.

La decepció per un resultat no esperat no entelà l’entusiasme de la nit que seguí de la mà del mantenidor de l’acte i el fi de festa amb DJ Santy Mataix fins i tot retransmetent la primera entrevista que els ondarencs Nebulossa oferiren als mitjans en el backstage. De fet, l’ambient lúdic i immersiu de l’Europarty Nebulossa va ser un èxit de principi a fi no només per l’al·licient de la música en directe, sinó per la presència dels foodtrucks a l’exterior de la plaça i el servei de barres i cocteleria: estímuls que van contribuir a l’atmosfera d’un festival que fou molt ben valorat pels assistents, especialment pels mitjans de comunicació comarcals i nacionals acreditats en la cobertura de la jornada, els quals han valorat molt positivament l’organització de l’acte i les mesures de seguretat emprades en els accessos pel que fa al control constant de l’aforament en cadascun dels sectors on es desenvolupava l’Europarty.

Paral·lelament, cal mencionar el continu trànsit de persones al poble durant la jornada de dissabte, així com l’impacte de l’esdeveniment en l’economia local, especialment l’hostaleria. Aspectes transversals que valoraren tant l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, com la responsable de Turisme i Promoció Econòmica, Raquel Mengual, en la presentació d’un esdeveniment que suposa un abans i un després en la projecció de la marca Ondara, tot partint de la participació d’un fenomen musical nascut al municipi, Nebulossa, en un certamen de ressò i presència internacional com és Eurovisió.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.