EL CANTANT PAU ALABAJOS PRESENTA A ONDARA LA BIOGRAFIA DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS EN L’ANY DEL SEU CENTENARI

Introduït pel poeta Joan Mestre, l’artista presentà ahir dijous a la Casa de Cultura ondarenca La veu d’un poble, un recorregut biogràfic sobre el llegat del gran poeta de Burjassot

Ondara, 10.05.24. La Casa de Cultura ondarenca acollí ahir dijous la presentació de la biografia que l’artista valencià Pau Alabajos ha publicat amb Sembra Llibres sobre Vicent Andrés Estellés en l’any del seu centenari. I és que tal com Alabajos avançava a l’entrevista que se li va realitzar aquesta setmana als Matins de la Veu d’Ondara, «la poesia d’Estellés mereixia un treball d’aquest tipus per tal de recollir el recorregut biogràfic d’una figura imprescindible de les nostres lletres que, a més, ha estat una influència vital en la meua trajectòria artística». La veu d’un poble és el títol d’un treball que estigué introduït pel poeta local Joan Mestre i que Alabajos abordà per mitjà de la seua música en les interpretacions que amenitzaren el públic assistent.

Organitzat per l’Associació Cultural Ocell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, l’acte d’ahir s’emmarcà dins del centenari del gran poeta de Burjassot. Nascut el 1924, l’obra d’Estellés, tal com musicà Alabajos, és un dels màxims exponents d’una poesia popular que en aquest 2024 està sent reivindicada des de diferents entitats i col·lectius. D’altra banda, nascut a Torrent el 1982, Pau Alabajos és un dels cantautors més reconeguts dins l’àmbit musical valencià tot i que també ha estat guardonat com a dramaturg. El seu últim treball sobre Estellés, així mateix, és la seua primera incursió en la recerca documental.

Publicado en Actualitat, Cultura.