FINS AL 29 D’ABRIL ES POT CONSULTAR EL CENS PER A LES ELECCIONS EUROPEES 2024

FINS AL 29 D’ABRIL ES POT CONSULTAR EL CENS PER A LES ELECCIONS EUROPEES 2024

Les eleccions al Parlament Europeu se celebraran el pròxim 9 de juny

Ondara, 26.04.24. L’Ajuntament d’Ondara informa que està obert el termini per a la consulta del Cens Electoral per a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el pròxim 9 de juny. En aquest cens s’inclouen els canvis realitzats en el padró municipal fins al dia 30 de gener de 2024. En aquests comicis podran votar ciutadans espanyols i de la Unió Europea no espanyols residents en el municipi (sempre que hagueren sol·licitat exercir el dret de sufragi abans de l’1 de febrer 2024) i que siguen majors d’edat. La consulta es pot realitzar des d’aquest dilluns 22 i fins a dilluns que ve 29 d’abril.

D’acord amb la legislació vigent en matèria de règim electoral, el cens electoral corresponent a les eleccions al Parlament Europeu es pot ser consultat pel públic del 22 d’abril al 29 d’abril a l’Ajuntament d’Ondara. En aquest mateix termini es podran presentar allí mateix reclamacions d’inclusió o exclusió. Es recomana a les persones que resideixen a Ondara, especialment aquelles que hagen complit 18 anys després de les últimes eleccions i les que hagen canviat recentment de domicili, que consulten les llistes i presenten, en el termini esmentat, la reclamació pertinent sobre la seua inclusió o exclusió del cens electoral.

En les Eleccions al Parlament Europeu 2024 poden votar:

– El cens electoral d’espanyols residents a Espanya (CER).

– El cens electoral d’espanyols residents-absents que viuen a l’estranger (CERA).

– El cens electoral de ciutadans de la Unió Europea que gaudisquen del dret de sufragi actiu al seu país d’origen, residisquen a Espanya, estiguen empadronats en un municipi espanyol i hagen manifestat la voluntat de votar a Espanya en estes eleccions.

Actualment són membres de la UE: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, República Eslovaca, Romania i Suècia.

https://info.eleccioneseuropeas2024.es/ca-valencia/informacion-general/calendario

Publicado en Actualitat, Política.