EL PLE D’ABRIL ESTIPULA LES MODIFICACIONS PRESSUPOSTÀRIES D’UNA PRIMAVERA DE PROJECCIÓ DE LA MARCA ONDARA

Ondara, 26.04.24. El ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara celebrat ahir dijous 25 d’abril va aprovar una modificació de crèdits amb l’abstenció del PP i el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís. Aquesta modificació, segons va explicar l’Alcalde, José Ramiro, era per poder comptar amb nous projectes que no existien quan es van elaborar els pressuposts municipals (que es van aprovar a desembre de 2023), com la Festa Europarty Nebulossa (se li dota d’una partida de 20.000 euros en la partida de Turisme) o la participació d’Ondara al Grand Prix (s’ha dotat amb 5.000 euros a la partida de Protocol per al viatge a Madrid de les persones que puguen anar a la gravació del programa). El total de la modificació de crèdits aprovada és de 58.700 euros, en diverses partides. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va justificar la seua abstenció (i no vot en contra) per l’explicació donada, però no van votar a favor perquè pensaven que un 50% de la modificació es podria haver destinat a la Regidoria d’Esports, per rebaixar la quota de les escoles esportives, segons va indicar. L’altre punt econòmic del ple, un reconeixement extrajudicial de crèdits per pagar factures amb «reparos», va ser votat en contra pel PP.

D’altra banda, en la sessió es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i PP) la comanda de gestió a l’empresa municipal SINMA del servei de comunicació institucional i premsa. L’Alcalde, José Ramiro, va indicar que es tractava de reconèixer i regularitzar allò que ja s’estava fent per personal de la ràdio municipal; posant la comanda de gestió clara perquè es puga assumir per SINMA. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va argumentar el vot a favor del seu grup perquè «és important reconèixer i regularitzar les tasques de treball que està fent l’àrea de comunicació des de fa molt de temps»; i va puntualitzar que «esperem que siga un primer pas perquè n’hi ha molt de treball per davant en aquesta i altres àrees de SINMA»; també va expressar la seua esperança en que «ens puguem assentar prompte en una mesa de negociació tots els partits amb el comitè de treballadors de SINMA per poder arribar a un acord, en benefici dels professionals i també de l’Ajuntament».

Al ple d’ahir també es va aprovar per unanimitat iniciativa per a la redacció de l’ordenança reguladora dels patrocinis privats d’activitats municipals. La norma pretén donar suport jurídic a la possibilitat del patrocini privat d’activitats municipals en diverses àrees com l’esportiva, la cultural, la patrimonial i la promoció econòmica, segons va explicar el Regidor Jordi Dominguis.

Ja fora dels punts de l’ordre del dia, en informes de les Regidories, la Regidora de Protocol, Rosa Ana Marí, va anunciar que la Regidoria de Protocol i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Ondara ha organitzat el viatge dels representants de la Corporació Municipal d’Ondara que representaran al municipi amb la seua presència en Malmö, Suècia, en la Final del Festival Internacional de la Cançó que se celebrarà l’11 de maig. Segons va argumentar, «aquest és un esdeveniment històric per al municipi d’Ondara, un fet que potser no es torne a viure, el que siguen dos veïns d’aquest poble, Mark i Mery els que representen a Espanya en aquest certament, i per això s’ha gestionat una adequada representació institucional; seran 4 els representants de la corporació municipal; l’alcalde i els regidors de protocol, turisme i patrimoni». «L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Protocol, assumirà les despeses d’aquests 4 representants, en el que correspon a avió, hotel, assegurances i entrades al festival. La resta de despeses que puguen sorgir aniran per compte propi dels assistents. També hi haurà dos acompanyants de les autoritats locals, si bé les despeses els acompanyants corren a càrrec propi dels acompanyants».

Per la seua banda, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va aprofitar els informes d’Alcaldia per anunciar la participació d’Ondara en el Grand Prix d’aquest estiu 2024. El poble «està molt content i molt il·lusionat per haver sigut seleccionat», va dir, i va explicar que des de l’Ajuntament d’Ondara es porten setmanes treballant en aquesta participació, però que no es poden donar de moment més detalls pel contracte signat (que inclou una clàusula de confidencialitat); per això, no es poden dir obertament, de moment, les condicions per anar (i és que molta gent està preguntant com fer per anar al programa). Quan estiga l’equip d’esportistes que participaran conformat, i quan es puga donar més informació, es farà públic també qui pot anar al programa de públic, segons va assegurar.

Publicado en Actualitat, Política.