COMUNICAT COMPROMÍS ONDARA – LA LLENGUA NO ES TOCA

*Comunicat Compromís Ondara*

Hui, 25 d’abril l’estudiantat valencià està cridat a la vaga contra els atacs a la llengua i la destrucció de l’educació pública. Més de 300 anys després de la pèrdua del furs, les valencianes i els valencians continuem resistint les agressions a les nostres senyes d’identitat.

El passat 9 d’abril vam presentar una moció a l’Ajuntament que es va aprovar amb els vots en contra del Partit Popular, demanant que es retire la Proposició de Llei per la qual es regula la “llibertat educativa” presentada pel PP i VOX a les Corts Valencianes el 21 de març.

Aquesta llibertat a què es refereixen va justament en contra del dret de l’alumnat valencià a adquirir una competència lingüística igual en ambdues llengües oficials tal i com resa la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Se salten a la torera la situació sociolingüística de la nostra llengua minoritzada en un context de bilingüisme asimètric on no és el valencià qui ocupa els àmbits d’ús del castellà sinó tot el contrari. Una altra fal·làcia que repeteixen i volen fer creure.

Res no els deté en aquest afany voraç d’eliminar-nos com a valencianes i no se n’amaguen. Han anunciat que tancaran l’Oficina de Drets Lingüístics; retallen en ajudes les escriptores i potencien entitats i escriptors secessionistes contraris a la normativa lingüística de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Eliminen ajudes a l’associacionisme valencià; a la música en valencià, a les biblioteques… Censuren llibres en valencià i desvien 300.000€ a la Fundació del Toro de Lidia que té la seu a Madrid. Censuren l’Any Estellés en el seu centenari i tenen intenció d’acabar amb el premi Guillem Agulló, que es concedeix des del 2017 cada 25 d’abril a persones i entitats que lluiten contra el racisme, xenofòbia i delictes d’odi. Aquestes són algunes de les accions que demostren l’odi exacerbat que senten contra tot allò que ens defineix com a poble valencià.

La LLENGUA no és un concepte ideològic, la LLENGUA és la nostra manera de ser, sentir i expressar-nos. Eliminar una llengua significa exterminar un poble. La LLENGUA està per damunt; LA LLENGUA NO ES TOCA!

*Comunicat Compromís Ondara*

Publicado en Política.