VÍCTOR LABRADO EVOCA A ONDARA EL PARADÍS PERDUT DE L’ALBUFERA VALENCIANA DEL SEGLE XX

L’escriptor de Sueca presentà divendres passat a la Casa de Cultura d’Ondara Nascuts del fang, la seua última obra, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2023

Ondara, 22.04.24. La Casa de Cultura ondarenca acollí el passat divendres 19 d’abril la presentació de l’última novel·la de l’escriptor de Sueca Víctor Labrado, el qual rebé el passat mes de novembre el prestigiós Premi Ciutat d’Alzira 2023 amb el treball Nascuts del fang, publicat per l’editorial Bromera i amb un ressenyable vincle amb tota l’obra anterior de l’autor valencià, el qual ha centrat la seua narrativa en l’etnografia valenciana i la literaturització del País Valencià. L’acte estigué introduït pel periodista i escriptor Jovi Lozano-Seser, el qual repassà l’obra de l’autor de llibres tan icònics i coneguts dins les nostres lletres com La mestra o No mataràs.

I és que, tal com Labrado avançava a l’entrevista que se li va realitzar la passada setmana als Matins de la Veu d’Ondara, «el que m’interessava des de ben jove com a autor era bastir un gran repàs a la història popular dels valencians i valencianes a partir de diversos volums que clarificaren la nostra vàlua com a poble». D’altra banda, en paraules del propi autor, «la nova novel·la és també un exemple de la narrativa sense ficció que he treballat des de sempre partint de testimonis reals com a estructura innegable d’una prosa que aspira a la veritat». No debades, el públic assistent va seguir encuriosit tot el procés d’investigació i documentació que va seguir l’autor per tal de plasmar la vida de Ramonet, protagonista de la novel·la, un home de la marjal, de l’Albufera valenciana, la vida del qual transcorre en la segona meitat del segle XX: etapa en què el model de vida basada en el medi natural va entrar en decadència.

Organitzada per l’Associació Cultural Ocell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, l’activitat estigué encapçalada per Àngels Grimalt Vives, Regidora de Cultura, la qual s’estrenava en l’àrea amb aquesta presentació literària.

Publicado en Actualitat, Cultura.