LA NIT DE ROCK DE SANT JAUME CANVIA D’UBICACIÓ I ENGUANY SE CELEBRARÀ EN L’APARCAMENT DE LA PISCINA

Aquest matí s’ha presentat el cartell del concert, protagonitzat per Auxili, Ferreteria Rosario i DJ Cate

Ondara, 17.04.24. Poc a poc, la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Jordi Ruiz, va desvelant més detalls de la programació de les Festes Populars de Sant Jaume 2024, que se celebraran del 19 al 27 de juliol. Si la setmana passada era el cartell del Concurs de Retalladors del 21 de juliol, aquesta ha sigut el torn dels detalls de la Nit de Rock de Sant Jaume 2024, que tindrà lloc el divendres 26 de juliol a partir de mitjanit, i estarà protagonitzada pels grups Auxili, Ferreteria Rosario i DJ Cate.

La principal novetat d’aquest esdeveniment és que enguany canvia d’ubicació, i se celebrarà a l’aparcament de la piscina municipal d’Ondara, en lloc del parking del carrer Nacions Sense Estat, com venia sent habitual en els últims anys. Segons ha explicat el Regidor de Festes, Jordi Ruiz, s’estudien així altres propostes i altres ubicacions perquè els actes de Sant Jaume puguen anar rotant de lloc, i celebrar-se en nous emplaçaments, atenent a les demandes de la ciutadania i també les diferents peticions veïnals. Es considera que l’aparcament de la piscina és un lloc idoni, al costat del nucli urbà, però un poc més allunyat dels blocs de vivendes, que permet continuar disposant així mateix de la zona d’aparcament de Nacions Sense Estat durant totes les festes.

Quant al cartell de la Nit de Rock de Sant Jaume 2024, ha sigut presentat hui a l’aparcament de la piscina pel Regidor de Festes, Jordi Ruiz, i la Regidora de Turisme i responsable del Rock&Moll de Sant Jaume, Raquel Mengual, junt amb el responsable de l’organització, Toni Miralles.

Auxili és un grup de música nascut l’any 2005 a Ontinyent. El seu estil musical és el reggae, amb tocs de ska, raggae i rap en algunes de les seues cançons, amb les que recolzen les lluites populars. Les seues lletres, la majoria en valencià, estan carregades de missatges reivindicatius: denuncien la desigualtat social, la brutalitat policial, la mala gestió política i el sistema capitalista. Les seues arrels musicals són grups de referència com Obrint Pas, Atzukak, Al Tall i La Gossa Sorda.

Ferreteria Rosario és un grup valencià amb integrants també de la Marina Alta. Està format per Edu Torrens (bateria i veus), Edu López (guitarra i veu solista) y Bobia (baix i veus). La seua música és una mescla de rock alternatiu, post punk, garage… amb un primer disc d’enèrgiques composicions hereues dels millors sons del rock alternatiu dels 90. Entre les seues influències estan grups com Magazine, Bauhaus, Television, Sugar, Therapy, Superchunk, The Hives…

Per la seua banda, la italiana DJCate, pianista i disc-jockey, arrelada a València des de fa 9 anys, farà ballar i cantar amb una selecció de la millor música en valencià dels últims temps.

REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.