LA CASA DE CULTURA D’ONDARA ACOLLIRÀ EL PRIMER CONCURS D’ORATÒRIA DE LA MARINA ALTA EL 23 I 24 D’ABRIL

  • Comptarà amb la participació de 5 IES de la Marina Alta, amb un total de 6 equips
  • El tema dels debats serà: “Cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme?”

Ondara, 17.04.24. El 1er Concurs d’Oratòria de la Marina Alta COMA 2024 se celebrarà a la Casa de Cultura d’Ondara els dies 23 i 24 d’abril amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Cultura, que dirigeix Àngels Grimalt. Comptarà amb la participació de cinc IES de la Marina Alta, amb un total de sis equips: 1- Xàbia IES La Mar 1; 2- Pedreguer IES de Pedreguer ; 3- Dénia IES Sorts de la Mar ; 4- Xàbia IES La Mar 2 ; 5- Ondara IES Xebic i 6- Dénia IES Maria Ibars. Cada equip participant està format per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants.

El I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta es va presentar als centres educatius de la comarca amb la voluntat de crear un espai de discussió pública protagonitzat pels estudiants de secundària, al servei de la seua formació. Es tracta d’una competició de debat acadèmic en què els equips participants hauran de defensar una posició a favor o en contra amb els seus arguments sobre algun tema d’actualitat i d’interès social, en la qual serà important integrar una visió comarcal. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, la capacitat d’escolta i d’interacció i l’adequació lingüística. El tema dels debats del I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta serà: “Cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme?”.

El Programa del I Concurs d’oratòria de la Marina Alta començarà el dimarts 23 d’abril a les 9:30 hores amb la inauguració; de 10 a 13:45 hores, debats d’eliminatòries. El dimecres 24 d’abril, de 10 a 11:45 hores, debats d’eliminatòries; a les 13:00 debat final; i a les 13:45 hores, cloenda. Els Premis del I Concurs d’Oratòria de la Marina Alta seran: 1er premi: tauleta tàctil per a cada estudiant membre de l’equip + un viatge d’anada i tornada a Formentera per a cada participant i un/a acompanyant (incloent-hi el capità o capitana); 2n premi: viatge d’anada i tornada a Formentera per a cada participant (incloent-hi el capità o capitana); i Premi individual al millor orador/a: tauleta tàctil + un viatge d’anada i tornada a Formentera i un/a acompanyant.

Els Caps de jutges seran Àngels Grimalt Vives i Andreu Sentí; com a membres del jurat: Tomàs Atanes Arnal, Josep Banyuls, Yassin El Bouzaydy, Francesca Marí, Josep Lluís Martínez Boix, Jordi Giner Monfort, i Abril Peidro Llompart. L’equip organitzador està integrat per Àngels Grimalt (Universitat de València), Andreu Sentí (Universitat de València, IIFV), Joanba Martí Escobar (IES Maria Ibars), Lorena Cantó Gilabert (IES Sorts de la Mar), i Loles Moreno Pons (IES La Mar). Com a col·laboradors: Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, Ajuntament d’Ondara – Regidoria de Cultura, Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta – MACMA, Fundació Baleària, Fundació Rolser Server i Pérez, Universitat de València, Universitat d’Alacant, Xarxa Vives d’Universitats, Festival de les Humanitats, Pere Sastre i PubliQuatre Serveis Publicitaris.

Publicado en Actualitat, Cultura.