L’ESCRIPTOR JOVI LOZANO-SESER PRESENTARÀ AQUEST DIUMENGE EL SEU NOU LLIBRE EN LA FIRA DEL LLIBRE D’ONDARA

  • Publicada per l’editorial Bromera, la novena obra de l’autor ondarenc, Assegut a la dreta del pare, obtingué el Premi Isabel de Villena 2023 dins els Premis Ciutat de València i serà presentada per mitjà d’un recital de la cantant Marta Fornali
  • El Prado acollirà el proper diumenge 21 d’abril la Fira del Llibre 2024 amb una completa programació per a tots els públics
  • Ondara, diumenge 21 d’abril, i Dénia, dimarts 23 d’abril, Dia del Llibre, seran les primeres dates i llocs de presentació del treball

Ondara, 16.04.24. La Fira del Llibre d’Ondara d’aquest diumenge 21 d’abril serà l’escenari de la presentació oficial del nou treball de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano-Seser. Assegut a la dreta del pare, novena obra que publica l’autor i Premi Isabel de Villena 2023 dins els Premis Ciutat de València, serà presentada a les 13:00 hores per mitjà d’un recital de l’artista local Marta Fornali. Cançons i contes entrellaçats en un format innovador que pretén desmitificar i agilitzar el format tradicional de presentació literària, en paraules de l’autor: «Cal fer animació lectora i fer nous lectores i lectors a partir de formats que trenquen amb el model tradicional de presentació de llibre i que apel·len a una visió, a una percepció més lúdica del que és la literatura».

No debades, l’Ajuntament d’Ondara celebrarà el Dia del Llibre des d’una perspectiva tan festiva com pedagògica i, avançant-se al dia de Sant Jordi que enguany cau el dimarts 23 d’abril, la Regidoria de Cultura ha organitzat per al diumenge una jornada enfocada sobretot al públic familiar. La fira literària es desenvoluparà a l’edifici del Prado i arrancarà a les 11:00 hores amb el contacontes de Les Rodamons Miguelita i el mag i el concert de la Nanets Band a partir del migdia: activitats dirigides al més menuts de la casa. Paral·lelament, des de les 11 fins les 14:00 hores l’interior del Prado acollirà l’estand de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, el qual oferirà servei de coques i pastissets. A més, tal com en la passada convocatòria, l’editorial i llibreria local Dilatando Mentes exposarà el seu gran catàleg de llibres.

Si més no, l’estand de la llibreria comptarà amb el darrer premi Isabel de Villena 2023 que l’editorial Bromera publica precisament el diumenge 21 d’abril. I és que Assegut a la dreta del pare, de Lozano-Seser, és una de les grans novetats de l’editorial valenciana dins la primavera d’enguany.

Reconegut amb més de 40 premis i reconeixements literaris, Lozano-Seser és periodista, escriptor i comunicador. Debutà en el panorama literari amb els volums de contes Sis contes i una novel·la incerta i Efectes Secundaris, però ha conreat igualment la novel·la (El traductor, Una història de ficció), així com l’experimentació de gèneres amb Últimes existències, treball distingit amb el Premi Ciutat de València 2011. L’exploració dels llenguatges creatius l’ha conduït també fins a la investigació o l’assaig i, pel que fa al teatre, amb F, El llibre de les cares va aconseguir el Premi Evarist Garcia 2017. Més recentment obtingué el Premi Alfons el Magnànim 2019 amb Pedres que han de ser remogudes mentre que el 2021 guanyà l’Enric Valor amb Després de maig, abans de l’estiu: una novel·la ambientada al poble d’Ondara que, a més del suport de la crítica, també ha tingut ressò entre la comunitat lectora ja que assolí la segona edició del treball als tres mesos de ser publicada. Des de 2024, a més, l’autor és membre del consell assessor de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

D’altra banda, pel que fa a la promoció del nou treball de l’autor ondarenc, la següent cita de presentació d’Assegut a la dreta del pare serà a Dénia, a la Biblioteca Municipal, el proper dimarts 23 d’abril a les 20:00 hores, tot coincidint amb el dia de Sant Jordi.

Publicado en Actualitat, Cultura.