L’ALUMNAT DE L’AULA PAC DE L’IES XEBIC FINALITZA EL PRIMER PROJECTE D’APRENENTATGE SERVEI QUE HAN DUT A TERME AMB L’ESPAI JOVE

Durant aquests dos trimestres, han estat treballant amb un conta contes per als xiquets i xiquetes de l’Escoleta Infantil Joaquina Gavilà, que ha servit de fil conductor per tal de treballar amb els i les alumnes altres aspectes

Ondara, 15.04.24. Divendres passat 12 d’abril, l’alumnat de l’Aula PAC de l’IES Xebic d’Ondara va visitar l’Escoleta infantil Joaquina Gavilà per tal d’oferir-los el conta contes de la «Zebra Camila». Aquesta activitat, emmarcada dins del «Projecte d’Aprenentage Servei» que l’alumnat de l’Aula compartida realitza junt amb el departament de joventut de l’Ajuntament d’Ondara, s’ha dut a terme des de l’inici del curs escolar fins ara, i ha estat un projecte decidit i participat per l’alumnat, i coordinat pel departament de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara.

El «Projecte d’Aprenentage Servei» va iniciar amb una visita a l’Escoleta Infantil, on van poder conèixer les instal·lacions, les necessitats i el mode de treball d’una escoleta infantil. Des d’aquest moment, van fer una recerca de activitats i propostes que es podien fer amb xiquets/es de 0 a 3 anys. Una vegada amb la decisió presa, van visitar la Biblioteca Municipal per tal de poder buscar llibres i contes que pogueren contar a l’alumnat de la escoleta, i van decidir, entre totes les propostes, el de la «Zebra Camila». Ja amb el conte escollit, han aprofitat per treballar transversalment altres aspectes com la creativitat, la presa de decisions i el treball en equip, la utilització de les TIC, la comunicació verbal i no verbal, el respecte, etc.

El conta-contes, que va comptar amb la visita de la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí, va entusiasmar als més menuts i menudes que van gaudir amb el treball realitzat per l’alumnat del Projecte d’Aula compartida; els quals també van acabar entusiasmats per veure els resultats del treball d’aquests últims mesos. «L’aprenentatge servei» és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un únic projecte ben articulat, en el qual els participants es formen, tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.