LA I FIRA DIGITAL ”GATZARA” REIVINDICA AL PRADO D’ONDARA LA VIGÈNCIA I POTENCIAL DEL VALENCIÀ COM A LLENGUA D’EXPRESSIÓ A LES XARXES SOCIALS

Èxit d’assistència en la primera edició d’una iniciativa desenvolupada des de la Regidoria de Normalització Lingüística

Ondara, 15.04.24. El Prado d’Ondara acollí aquest dissabte 13 d’abril un innovador i reivindicatiu encontre per posar en valor la vigència del valencià dins la creació de continguts digitals, així com la necessitat d’empoderar les generacions més joves pel que fa a l’ús del valencià a les xarxes socials: I Fira Digital ”Gatzara”, organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Jordi Dominguis.

Pel que fa a l’agenda de la jornada, laI Fira Digital ”Gatzara” arrancà a les 17:00 hores amb un torneig de La Fallera Calavera i un taller de personalització de samarretes a càrrec de Larouch. Tot seguit, al voltant de les 18:30 hores tingué lloc l’enregistrament d’un podcast en directe, «Gatzara», conduït per diferents creadors i creadores de contingut on es comptà amb les col·laboracions de més companyes i companys de l’esmentat segment mediàtic. Coordinat pel gran youtuber i activista digital Aitor Muñoz, el podcast donà compte de com les noves generacions, especialment de les comarques centrals, fan servir el valencià com a mitjà d’expressió als seus espais. En el tram final de l’encontre, un dels plats forts va ser la realització en directe del podcast local «Vaderock», el qual tancà aquesta primera convocatòria amb gran èxit de públic i a més constatant el ressò d’aquest original format que s’emet a La Veu d’Ondara i que té un ressò més enllà de l’àmbit local.

Pel que fa al I Concurs de vídeo #GatzaraCrea, destinat als alumnes dels IES i al I Certamen de Creació de Contingut Vila d’Ondara, els premis van quedar finalment deserts tot i que el responsable de la convocatòria i Regidor de Normalització Lingüística Jordi Dominguis va comentar que «ja s’està treballant en la propera edició dels guardons per tal que els participants tinguen més termini per poder lliurar els seus treballs». Així mateix, pel que fa a la valoració global de la jornada, Dominguis ha valorat molt positivament la primera edició del Gatzara, sobretot l’èxit de públic i la constatació de la importància d’oferir des de l’administració pública plataformes per a la reivindicació del valencià com a llengua i vehicle d’expressió als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.