ONDARA ORGANITZA UNA GRAN FESTA L’11 DE MAIG A LA PLAÇA DE BOUS PER ANIMAR AL GRUP LOCAL NEBULOSSA EN LA FINAL D’EUROVISIÓ

https://www.facebook.com/reel/790891712959147

  • Actuaran Locomia i OBK en concerts previs a la final
  • De moment s’han venut ja un miler d’entrades

Ondara, 11.04.24. Aquest matí s’ha presentat oficialment a la Plaça de Bous d’Ondara el programa i actes de l’Europarty Nebulossa, per part de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i de la Regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Raquel Mengual. Sota el lema Ondara amb Nebulossa!, l’Ajuntament d’Ondara ha organitzat per al dissabte 11 de maig una gran festa a la Plaça de Bous amb la finalitat d’animar i recolzar al grup local Nebulossa, que representarà a Espanya amb el seu tema «Zorra» en la LXVIII edició del Festival de la Cançó d’Eurovisió, que celebrarà la seua final l’11 de maig a Malmö (Suècia). Tant José Ramiro com Raquel Mengual han manifestat que «estem molt contents que Nebulossa vagen a Eurovisió i que porten amb orgull el nom d’Ondara i el que s’ha bolcat el poble amb ells», destacant que «per a nosaltres ja són guanyadors». Han recalcat que, el passat mes de març, ja es va avançar la celebració de la festa Europarty Nebulossa per tal que la gent es reservara la data i poguera anar comprant entrades, i que ja hi ha quasi 1.000 entrades venudes, sense haver presentat encara el cartell oficial, «el que dóna una idea de l’expectació que ha generat aquest esdeveniment». Segons ha reconegut l’Alcalde, «per a nosaltres ha sigut tot un repte com a Ajuntament organitzar un esdeveniment d’aquest tipus, perquè no sabíem quantes persones podrien assistir».

El dissabte 11 de maig, des de les 17 hores, la Plaça de Bous d’Ondara acollirà l’Europarty Nebulossa: una festa amb música en directe, DJ, «tardeo», foodtrucks i servei de barres; cocteleria; gran escenari i una pantalla gegant per a poder veure en directe la gran final del festival d’Eurovisió (l’actuació de Nebulossa serà el centre de l’esdeveniment). Hui s’ha anunciat que els grups que actuaran de forma prèvia a la retransmissió de la final en la pantalla gegant, seran dos grups que van marcar musicalment les dècades dels 80 i 90: Locomía i OBK. A més, el DJ punxarà temes d’Eurovisió, i hi haurà animació des del principi al fi de la festa, amb una post festa amb DJ.

Respecte als grups del cartell, cal dir que Locomía està immers en la gira del seu 40 aniversari. Locomía, el grup espanyol icònic dels anys huitanta i noranta (va començar en 1983), va deixar una empremta indeleble en la música i la cultura pop de l’època. Amb el seu estil extravagant i el seu electropop contagiós, es van convertir en un fenomen no sols a Espanya, sinó també en el mercat llatinoamericà. El seu senzill «Disco, Ibiza, Locomía» es va convertir en un himne de la festa, i les seues coreografies amb enormes palmitos eren inoblidables. Quant a OBK, grup espanyol de música electrònica format en 1991, és el grup pop-electrònic més venedor de la història musical a Espanya. Del seu primer disc es van vendre 400.000 còpies i contenia èxits com “Oculta Realidad”, “De que me sirve llorar”, “Historias de Amor” y “La princesa de mis sueños”. A Ondara es podran escoltar molts dels èxits que van encimbellar al grup en els inicis dels 90. Durant la seua carrera han editat 15 discos.

A fi de controlar l’aforament en l’Europarty Nebulossa, les entrades estan disponibles a un preu de 5 euros en https://agendaondara.es/ (entrada gratuïta per a menors de 12 anys; també hi haurà zona infantil). La decisió de cobrar per l’entrada es justifica per les mesures de control d’aforament, i perquè hi ha molt bones previsions quant a l’assistència de públic; tenint en compte, no obstant això, que el preu de l’entrada és molt simbòlic (5 euros), amb tot el que s’està preparant per eixe esdeveniment. L’aforament de la plaça de Bous és d’aproximadament 3.200 persones, i en cas de que l’interès del públic sobrepasse aquesta capacitat, s’estudiarà posar més pantalles a l’exterior de la plaça, perquè de moment ja s’han venut un miler d’entrades i encara falta un mes per l’esdeveniment.

Respecte al funcionament de l’Europarty Nebulossa, comptarà amb zona d’acreditació, per a que la gent puga gaudir de l’esdeveniment però també dels comerços i hostaleria del poble, i eixir a la zona de foodtrucks que s’ubicarà fora del recinte de la Plaça de Bous (amb una polsera commemorativa de l’acte es podrà entrar i eixir lliurement del recinte de la Plaça). Dins de la Plaça de Bous es disposarà d’una zona de photocall, i al rogle, dues zones delimitades: una tipus chillout amb barra de cocteleria, i una amb barra de begudes. La pantalla gegant estarà ubicada dalt de la zona de torils i l’escenari; tot estarà molt bé ambientat i cuidat, perquè eixe dia Ondara estarà al punt de mira a nivell nacional. La festa començarà a les 17 hores i els concerts acabaran abans de que comence el festival d’Eurovisió (a les 21 hores), per donar temps als assistents a sopar, bé en la zona dels foodtrucks, bé en algú dels més de 40 bars i locals d’hostaleria i restauració amb que compta Ondara.

Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha aprofitat per animar i fer una crida a la ciutadania per participat en la festa, vindre a Ondara i donar suport a Mark Dasousa i Mari Bas. Raquel Mengual, que està en constant contacte amb els Nebulossa, ha assegurat que estan desbordats i entusiasmats, i molt agraïts pel suport i l’estima de la gent. Des de l’Ajuntament també s’ha animat a seguir les xarxes socials habilitades per l’Ajuntament d’Ondara específicament per a l’esdeveniment:

Instagram:ondara_europarty[https://www.instagram.com/ondara_europarty?igsh=MW5iZ3Y1MnJiazV4aQ==]

Facebook:Nebulossa Europarty Ondara [https://m.facebook.com/people/Nebulossa-Europarty-Ondara/61558453614308/] .

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.