ÀNGELS GRIMALT VIVES PREN POSSESSIÓ COM A NOVA REGIDORA PER COMPROMÍS A L’AJUNTAMENT D’ONDARA

Ondara, 10.04.24. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir ple extraordinari de la Corporació Municipal, motivat per la presa de possessió de la nova regidora de la Corporació Municipal 2023- 2027, Àngels Grimalt Vives. Àngels Grimalt Vives, que va ocupar el nº4 de la candidatura de Compromís en les passades eleccions municipals de 2023, substitueix a Nerea Mallol Lorenzo, que va presentar la seua renúncia per motius personals en el ple del passat mes de març.

Àngels Grimalt es va comprometre per imperatiu legal al seu càrrec i va rebre el pin com a membre de la Corporació Municipal de mans de l’Alcalde, José Ramiro; el qual li va donar la benvinguda a la Corporació Municipal i a l’Equip de Govern. El saló de plens va comptar amb una nombrosa assistència de públic, família, amics i membres del col·lectiu Compromís, que van estar recolzant Àngels Grimalt en la seua presa de possessió com a nova Regidora la Corporació d’Ondara.

També es va aprovar al ple la integració de la Regidora als grup polítics municipals i Junta de Portaveus i òrgans col·legiats de l’Ajuntament d’Ondara, i el nomenament de representant de la corporació en òrgans i institucions. Àngels Grimalt Vives, que passa a formar part de l’Equip de Govern (PSPV-Compromís), assumirà les següents competències que fins a la data ostentava Nerea Mallol: Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura. Les Regidories de Règim Jurídic i Interior, i Personal, les portarà des d’ara Jordi Dominguis (Compromís), i la Regidoria de Compres i Contractació, Lluís Fornés (Compromís).

D’altra banda, al ple d’ahir també es va aprovar la moció per sol·licitar la retirada de la proposta de Projecte de Llei per la qual es regula la «Llibertat Educativa». La moció, que va estar presentada pel Regidor de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis, exposava que el passat 21 de març de 2024 es registrà la Proposició de Llei per la qual es regula la llibertat educativa; i que aquesta proposició comporta una modificació profunda del sistema educatiu valencià i, en concret, del tractament que hi rep la llengua pròpia i oficial del país. En la moció es manifestava que la proposta legislativa de la Generalitat entra en un procés de contraplanificació lingüística, previsiblement el més greu que s’ha conegut en democràcia, i per aquest motiu es demanava que es retirara la Proposició de Llei per la qual es regula la “llibertat educativa”. Aquest punt va ser votat en contra pel PP. El Regidor del PP, Agustín Vaquer, va explicar el vot en contra del seu grup perquè no estan d’acord, va dir, amb la interpretació que es feia de les sentències, afirmant que no creien que «aquest siga el lloc on interpretar la llei i les sentències»; i va afirmar el PP «creu en la llibertat d’elegir, i pensem que aquesta moció és una imposició». No estaven en desacord amb tot el que posava en la moció, va assegurar, però en especial, no estaven d’acord «en que siguen altres els que imposen la forma en com adquirir el coneixement» i va defensar la llibertat dels pares per a triar, afirmant que «les llengües no s’imposen; hi ha en la Comunitat Valenciana una realitat sociolingüística molt diversa, i hi ha que respectar-la». Al respecte, el Regidor de Normalització, Jordi Domiguis, va assegurar que ells també defensen la llibertat lingüística, però que per això, per eixa llibertat, cal que hi haja un punt de partida igual entre les llengües, perquè sense les capacitats lingüístiques és difícil que hi ha haja eixa llibertat, i en el Projecte de Llei per la qual es regula la «Llibertat Educativa» no hi ha un tracte igual entre les llengües, va insistir.

Publicado en Actualitat, Política.