ONDARA DONARÀ NOM A DOS EQUIPS PROFESSIONALS DE PILOTA; UN D’ESCALA I CORDA MASCULÍ I UN DE RASPALL FEMENÍ

Per primera vegada en la història esportiva del municipi, dos equips professionals portaran el nom d’Ondara, gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Federació de Pilota Valenciana, que inclou també la celebració de partides professionals i de finals de JECV

Ondara, 14.03.24. L’Ajuntament d’Ondara i la Federació de Pilota Valenciana han signat hui un acord històric per a la promoció i difusió de l’esport autòcton. Per primera vegada, 2 equips professionals de pilota valenciana portaran el nom d’Ondara; un d’escala i corda masculí, i un de raspall femení. Aquest és un dels acords inclosos al conveni signat entre l’Ajuntament d’Ondara, representat per l’Alcalde, José Ramiro, i la Federació de Pilota Valenciana (que té atribuïdes les competències sobre la qualificació i organització de les competicions oficials de Pilota Valenciana), representada pel seu president, Vicent Molines. L’anunci del conveni s’ha realitzat al Trinquet Municipal d’Ondara, amb la presència del Regidor d’Esports, Lluís Fornés.

L’Ajuntament d’Ondara està interessat en col·laborar econòmicament amb la FPV a canvi de celebrar, fomentar i promocionar l’esport de la pilota, i per això ha subscrit aquest conveni per a potenciar la pilota valenciana com a esport valencià; donar-li suport en el seu funcionament, en el desenvolupament de la promoció de les respectives modalitats tradicionals i en l’organització de competicions esportives i exhibicions, segons ha explicat José Ramiro, qui ha refermat «el compromís de l’Ajuntament d’Ondara amb el nostre esport autòcton». L’Ajuntament d’Ondara, com a col·laborador d’aquestes activitats de promoció de la pilota al municipi, es compromet a col·laborar econòmicament amb la FPV, amb un total de 7.785 euros. Cal indicar que aquesta quantia comptarà amb la col·laboració del Centre Comercial Portal de la Marina d’Ondara, que sufragarà part de la col·laboració econòmica estipulada (el 50% de cada equip professional).

Amb la signatura d’aquest conveni, la FPV es compromet a fer les següents activitats de pilota valenciana: 4 Partides de Festes (3.500 euros): 1 partida Pro Raspall Femení amb motiu del Dia de la dona (el diumenge passat 10 de març, emmarcada en la Fira Feminista); 1 partida Pro EiC en juliol (entrada gratuïta); 1 partida Pro EiC en maig; 1 partida Pro Raspall Femení a concretar data (setembre); també, 1 partida de la Copa Diputació d’Alacant Raspall Femení (300 euros); i a més, Finals Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (600 euros); i 1 Gran Premi Ondara Pro EiC (2.500 euros). A més a més del patrocini d’un equip de Copa Caixa Popular Pro 1 Escala i Corda masculí i d’un equip Copa Caixa Popular Pro 1 Raspall Femení (2.750 euros), amb dret de que almenys una partida de la competició on es representa un equip, es disputarà al Trinquet Municipal d’Ondara. L’Ajuntament d’Ondara tindrà també dret a triar un jugador i una jugadora de la localitat que participe en els equips de la Copa representant a la localitat, i també tindrà un espai reservat en presentacions de la Copa, així com lliurament de premis i actes on participen els seus jugadors representats.

Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha mostrat molta satisfacció per la signatura d’aquest conveni amb la Federació de Pilota Valenciana, donada la transcendència dels acords a què s’han arribat, que són molt beneficiosos per a potenciar l’esport de la pilota en la localitat. Cal esmentar que en anys anteriors s’havien signat acords tant per a realitzar partides de professionals com per a acollir finals de jocs esportius, però fins ara Ondara mai havia patrocinat equips professionals de pilota.

**AJUNTAMENT D’ONDARA **

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Esports.